Цукрове печиво стане прекрасним доповненням до чаювання. Зробити його самостійно зовсім нескладно, до того ж продукти, необхідні для нього практично завжди є під рукою. Кілька цікавих варіантів того, як приготувати смачний цукрове печиво, ми вам підкажемо.
Цукрове печиво - рецепт
Інгредієнти: сметана - 300 г; цукор - 200 г; борошно - 650 г; вершкове масло - 200 г; ванільний цукор - 2 пакетика; розпушувач - 2 ч. ложки. Приготування Вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром. В отриману масу додаємо сметану і добре перемішуємо. Потім додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Розкачуємо його товщиною близько 05 см і зверху посипаємо цукром. Вирізаємо фігурки, переносимо їх на деко і випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів 25 хвилин, до золотистого кольору.
Якщо ж раптом хтось не любить, коли випічка посипана звичайним цукром, можна зробити печиво з цукровою пудрою. Посипаємо нею вже готові печенюшки і насолоджуємося їх ніжним смаком.
Пісочне печиво цукрове
Інгредієнти: борошно - 05 кг; вершкове масло - 200 г; цукор - 200 г; розпушувач тіста - 2 ч. ложки; яйця - 2 шт.; сіль - щіпка; цукрова пудра для присипки. Приготування Вершкове масло дістаємо заздалегідь, щоб воно розм'якло при кімнатній температурі, потім збиваємо його з цукром міксером до утворення пишної кремової маси, додаємо 1 яйце і продовжуємо збивати, поки повністю не розчиниться цукор. Потім додаємо борошно, змішану з сіллю і розпушувачем, і вимішуємо тісто - воно виходить м'яким і ніжним, але щоб воно було саме таким, місити довго не варто. Готове тісто кладемо хвилин на 30 в холодильник, а потім розкачуємо його в шар, товщина якого повинна бути близько 5-6 мм. Вирізаємо з нього фігурки і перекладаємо їх на деко. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 15. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.
Просте цукрове печиво на рослинному маслі
При приготуванні цукрового печива, в даному рецепті, рекомендуємо використовувати рослинне масло без запаху. Також дуже бажано не замінювати чорну патоку медом, адже саме вона надає печінкою особливий смак і аромат.
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; рослинне масло - 3 /4 склянки; цукор - 1 склянка; яйця - 1 шт.; сода - 2 ч. ложки; чорна патока (меляса) - 1/4 склянки; мелена кориця - 1 ч. ложка; мелений імбир - 1 /2 ч. ложки; гвоздика мелена - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; цукор для обвалювання. Приготування З'єднуємо олія, цукор і чорну патоку. Додаємо яйце і перемішуємо. Тепер змішуємо посіяну борошно з корицею, імбиром, гвоздикою, сіллю і содою. З'єднуємо борошно з масляно-яєчної сумішшю і замішуємо тісто. Накриваємо його і ставимо в холодильник години на 2 (з охолодженим тестом легше працювати). Потім формуємо з тіста невеликі кульки діаметром близько 25 см Мочаємо їх в цукор і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Кожен кульку злегка придавлюємо. Відстань між кожним печивом має бути близько 5 см, так як при випіканні воно збільшиться в об'ємі.
Випікаємо цукрове ласощі при температурі 190 градусів близько 10 хвилин, потім духовку вимикаємо, а деко з печивом залишаємо ще хвилини 3. Просте і швидке печиво подаємо посипавши цукровою пудрою.
Як зробити італійське цукрове печиво?
Інгредієнти: борошно - 250 г; вершкове масло - 125 г; цукор - 3 ст. ложки; світле пиво - 60 мл; коричневий цукор для обмакувания. Приготування Борошно і розм'якшене вершкове масло розтираємо руками до стану крихти. Потім додаємо пиво і цукор, замішуємо тісто, кладемо його в пакет і відправляємо в холодильник приблизно на годину. Після цього ділимо тісто на 24 частини, скачуємо з нього джгутики довжиною 10см і обвалюють їх в коричневому цукрі. З'єднуємо кожного джгута і викладаємо отримані кільця на деко, застелене папером для випічки. Випікаємо печиво на пиві при температурі 180 градусів і випікаємо до рум'яності приблизно 15-20 хвилин.