Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сметанне печиво - рецепт

Сметанне печиво - рецепт

17-01-2015, 20:16
4 811
Сметанне печиво - рецепт
Якщо ви любите балувати рідних домашнім печивом, радимо вам приготувати смачне сметанне печиво. Піч його зовсім нескладно, а виходить воно ніжним і легким. Ще один плюс його приготування полягає в тому, що в тісто можна використовувати подкисшую сметану. Кілька рецептів приготування печива на основі сметани ми розповімо в цій статті.

Домашнє печиво з сметани


Інгредієнти:

  • сметана - 200 мл;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • ванільний цукор - 2 пакетика;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • борошно - 800 г;

  • яйця - 1 шт.


  • Приготування
    Збиваємо яйце з цукром, потім додаємо ванільний цукор. Потім додаємо м'яке вершкове масло, перемішуємо до однорідності. В отриману масу вливаємо сметану і ще раз добре перемішуємо. Тепер додаємо борошно, просіяне разом з розпушувачем. Замішуємо тісто, воно повинно вийти досить крутим. Прибираємо його в холодильник хвилин на 20. Потім на поверхні, посипаною борошном, розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм Формочками вирізаємо печиво і укладаємо на деко, змащене маслом або маргарином. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.

    Пісочне сметанне печиво - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • маргарин - 200 г;

  • цукор - 150 г;

  • яйця - 1 шт.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, натираємо на крупній тертці охолоджений маргарин, перетираємо разом з борошном, повинна вийти крихта. Додаємо 100 г цукру, решта піде на присипку. А потім додаємо сметану і замішуємо тісто. Воно повинне вийти еластичним. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо години на 2 в холодильник. По закінченню цього часу дістаємо тісто, відщипуємо шматочок, а решту прибираємо в холодильник, маргарин в тісті не повинен розтанути. Розкочуємо пласт товщиною близько 05 см, вирізаємо формами фігурки, кожну з них змащуємо збитим яйцем і посипаємо цукром. Випікаємо при 160-180 градусах близько 15 хвилин. Тут важливо не пересушити печиво зі сметани, тоді воно вийде ніжним всередині і хрустким зверху.

    Печиво з сметанного тесту з лікером і кунжутом


    Інгредієнти:

  • борошно - 350 г;

  • сметана - 200 мл;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор - 7 ст. ложок;

  • лікер - 60 мл;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • кунжут - 40 г;

  • какао - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розм'якшене масло змішуємо зі сметаною і лікером, додаємо половину цукру, кунжут, просіяне борошно з содою (гасити оцтом її не потрібно, вона вступить в реакцію з кислотою, що міститься в сметані). Замішуємо тісто, воно не повинно липнути до рук.
    Сметанне тісто для печива розгортаємо в пласт, посипаємо цукром і какао, поділяємо пласт навпіл і звертаємо 2 рулету. Прибираємо їх в холодильник десь на годину-півтора. Потім рулети дістаємо і нарізаємо їх шматочками товщиною близько 5 мм Отримані кружечки викладаємо на деко, змащене маслом. Занадто близько заготовки класти не варто, так як в процесі приготування печиво збільшиться в розмірах.
    Сметанне печиво - рецепт
    Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо 20-25 хвилин при температурі близько 180 градусів.

    Печиво з кислої сметани


    Якщо сметана прокисла, є її не варто, щоб уникнути отруєння. А ось після термічної обробки вона цілком придатна для вживання в їжу. Можете спекти печиво з гущі, яка сметани. За смаком воно ніяк не поступається аналогічному печінкою, приготовленому на свіжій сметані. Єдине зауваження - можете покласти трохи більше цукру. Але це вже справа смаку. Так що якщо пропала сметана, не викидайте її, а спечіть печиво - і смачненьким побалуєте себе, і продукт викидати не доведеться. Можете скористатися будь-яким із наведених вище рецептів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирне печиво
    Сирне печиво
    Сирне печиво послужить прекрасною альтернативою багатьом не корисним закусок кшталт чіпсів і сухариків. Таке печиво можна подати дітям, до склянці
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Фігурне печиво
    Фігурне печиво
    Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудове
    Печиво з яблуками
    Печиво з яблуками
    Яблука використовують у приготуванні багатьох солодощів: тортів, тістечок, морозива, пирогів. Але сьогодні ми пропонуємо зробити найбільш просте
    Печиво з повидлом
    Печиво з повидлом
    Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів