Імбирне печиво - рецепт
З чим у вас асоціюється запах імбиру? Швидше за все, з Новим роком: ялинка, іграшки, імбирні пряники, імбирне печиво Але не турбуйтеся, імбирне печиво можна їсти цілий рік, було б бажання. Ну і, звичайно, потрібно знати, як приготувати імбирне печиво.
А чи знаєте ви, що імбирне печиво можна готувати і з імбиром (спецією з пакетика), і зі свіжим імбиром? А різниця, повірте, досить відчутна. Це рівносильно тому, поїсти стиглих фруктів, або ж перекусити пакетиком сухофруктів.
Давайте спробуємо зробити це апетитне печиво. Якщо ви любитель м'якого печива з пропеченою скоринкою, то при випічці формуйте з тіста кульки. А якщо хочете хрусткого - то медальйони.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
масло вершкове - 250 г;
яйце - 3 шт.;
цукор - 190 г;
мед, або патока - 5 ст. ложок;
розпушувач тіста - 1 пакетик;
корінь імбиру - 130 р.
Приготування
Нам знадобиться витримати вершкове масло в теплому місці деякий час, і коли воно стане м'яким і податливим, змішуємо його з цукром і дрібно натертим імбиром. Всю цю масу гарненько збиваємо, частинами підмішуючи яйця та мед.
Борошно обов'язково просеем, напитивая її повітрям, додаємо маленький пакетик розпушувача і місимо колобок. Тепер наше тісто в закритому посуді має погостювати в холодильнику годинки дві.
От і все. Формуємо кульки або медальйончики, обвалюємо їх у цукрі. При температурі 200 градусів, печенюшки будуть готові приблизно хвилин через десять.
У тісто для імбирного печива можна додавати безліч різних спецій. На любителя, звичайно. Хтось додає мелену гвоздику, хтось-мускатний горіх. Дуже смачно виходить і з корицею.
Інгредієнти:
борошно - 4 ст.;
масло вершкове - 15 пачки;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1 ст.;
мед або патока - 10 ст. ложок;
імбир мелений - 3 ч. ложки;
кориця - 2 ч. ложки;
розпушувач тіста - 1 пакетик.
Приготування
Змішуємо імбир, корицю, цукор і мед і нагріваємо на невеликому вогні. Постійно помішуємо, поки повністю не розчиниться цукор. Потім висипаємо в суміш пакетик розпушувача. Суміш повинна охолонути до кімнатної температури.
З'єднуємо тепле масло, остиглу суміш, яйця і борошно. Липкий масляний колобок відправляємо на пару годин на холод.
Розминаємо шар тіста товщиною не більше 5 мм на харчовій плівці і формочками для печива вирізаємо фігурки. Через брак формочок, можна просто на ромбики порізати тупим ножем, щоб плівку не прорізати.
Випікаємо не довго, хвилин п'ять-десять при 200 градусах. Знімаємо печиво з дека тільки після його охолодження.
Інгредієнти:
борошно - 25 склянки;
цукор - 300 г;
масло вершкове - 2 пачки;
імбир мелений - 2 ч. ложки;
мигдаль - 100 г;
розпушувач - 1 пакетик;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
вода - 4 ст. ложки.
Приготування
Розмішайте в окремій чашці 4 столових ложки борошна, пів пакетика розпушувача, рослинне масло і воду. Ця отримана суміш зіграє роль яєць у нашому тісті.
Починаємо замішувати тісто. Мигдаль потрібно змолоти, з'єднати з борошном, розпушувачем, цукром, імбиром. Додаємо масло і суміш. Отриманий колобок охолоджуємо в холодильнику пару годин. Не забудьте помістити його в целофановий пакет.
Формуємо медальйончики. Залишаємо відстань між фігурками не менш сантиметра, щоб печиво не слиплось (воно дуже сильно розпливеться під час випічки).
Розігріваємо духовку (ви пам'ятаєте - до 200 градусів). Слідкуйте за кольором печива і, як тільки воно зарум'яниться, - вимкніть духовку.
Смакота виходить - пальчики оближіть. І пригостити гостей не соромно.
Готове ласощі відмінно доповнить ароматний чай з меліса , іл кава по-віденськи .
А чи знаєте ви, що імбирне печиво можна готувати і з імбиром (спецією з пакетика), і зі свіжим імбиром? А різниця, повірте, досить відчутна. Це рівносильно тому, поїсти стиглих фруктів, або ж перекусити пакетиком сухофруктів.
Імбирне печиво зі свіжим імбиром
Давайте спробуємо зробити це апетитне печиво. Якщо ви любитель м'якого печива з пропеченою скоринкою, то при випічці формуйте з тіста кульки. А якщо хочете хрусткого - то медальйони.
Інгредієнти:
Приготування
Нам знадобиться витримати вершкове масло в теплому місці деякий час, і коли воно стане м'яким і податливим, змішуємо його з цукром і дрібно натертим імбиром. Всю цю масу гарненько збиваємо, частинами підмішуючи яйця та мед.
Борошно обов'язково просеем, напитивая її повітрям, додаємо маленький пакетик розпушувача і місимо колобок. Тепер наше тісто в закритому посуді має погостювати в холодильнику годинки дві.
От і все. Формуємо кульки або медальйончики, обвалюємо їх у цукрі. При температурі 200 градусів, печенюшки будуть готові приблизно хвилин через десять.
У тісто для імбирного печива можна додавати безліч різних спецій. На любителя, звичайно. Хтось додає мелену гвоздику, хтось-мускатний горіх. Дуже смачно виходить і з корицею.
Імбирне печиво з корицею
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо імбир, корицю, цукор і мед і нагріваємо на невеликому вогні. Постійно помішуємо, поки повністю не розчиниться цукор. Потім висипаємо в суміш пакетик розпушувача. Суміш повинна охолонути до кімнатної температури.
З'єднуємо тепле масло, остиглу суміш, яйця і борошно. Липкий масляний колобок відправляємо на пару годин на холод.
Розминаємо шар тіста товщиною не більше 5 мм на харчовій плівці і формочками для печива вирізаємо фігурки. Через брак формочок, можна просто на ромбики порізати тупим ножем, щоб плівку не прорізати.
Випікаємо не довго, хвилин п'ять-десять при 200 градусах. Знімаємо печиво з дека тільки після його охолодження.
Імбирне печиво без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Розмішайте в окремій чашці 4 столових ложки борошна, пів пакетика розпушувача, рослинне масло і воду. Ця отримана суміш зіграє роль яєць у нашому тісті.
Починаємо замішувати тісто. Мигдаль потрібно змолоти, з'єднати з борошном, розпушувачем, цукром, імбиром. Додаємо масло і суміш. Отриманий колобок охолоджуємо в холодильнику пару годин. Не забудьте помістити його в целофановий пакет.
Формуємо медальйончики. Залишаємо відстань між фігурками не менш сантиметра, щоб печиво не слиплось (воно дуже сильно розпливеться під час випічки).
Розігріваємо духовку (ви пам'ятаєте - до 200 градусів). Слідкуйте за кольором печива і, як тільки воно зарум'яниться, - вимкніть духовку.
Смакота виходить - пальчики оближіть. І пригостити гостей не соромно.
Готове ласощі відмінно доповнить ароматний чай з меліса , іл кава по-віденськи .
Рекомендуємо добрі рецепти
Цукрове печиво
У левовій частці рецептів печива за основу береться класичне приготування на основі цукру. Що ж, такий вибір цілком виправданий, адже цукрове печиво
Сирне печиво
Сирне печиво послужить прекрасною альтернативою багатьом не корисним закусок кшталт чіпсів і сухариків. Таке печиво можна подати дітям, до склянці
Печиво «Зимовий сон»
Холодними зиязиками вечорами так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось солодким і смачним. У нас є чудове рішення - спечіть красиве
Печиво без масла
Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Печиво з корицею
Хто з нас не любить таке дивовижне ласощі, як печиво - особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах?! Варіантів його випічки досить багато. І
Печиво з медом
Не знаєте такого новенького приготувати до чаю? Тоді радимо спекти чудове печиво з медом, ми впевнені, такий десерт припаде до смаку і дорослим і