Вернуться назад Распечатать

Імбирне печиво - рецепт

Імбирне печиво - рецепт
З чим у вас асоціюється запах імбиру? Швидше за все, з Новим роком: ялинка, іграшки, імбирні пряники, імбирне печиво Але не турбуйтеся, імбирне печиво можна їсти цілий рік, було б бажання. Ну і, звичайно, потрібно знати, як приготувати імбирне печиво.
А чи знаєте ви, що імбирне печиво можна готувати і з імбиром (спецією з пакетика), і зі свіжим імбиром? А різниця, повірте, досить відчутна. Це рівносильно тому, поїсти стиглих фруктів, або ж перекусити пакетиком сухофруктів.

Імбирне печиво зі свіжим імбиром


Давайте спробуємо зробити це апетитне печиво. Якщо ви любитель м'якого печива з пропеченою скоринкою, то при випічці формуйте з тіста кульки. А якщо хочете хрусткого - то медальйони.
Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • масло вершкове - 250 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 190 г;

  • мед, або патока - 5 ст. ложок;

  • розпушувач тіста - 1 пакетик;

  • корінь імбиру - 130 р.


  • Приготування
    Нам знадобиться витримати вершкове масло в теплому місці деякий час, і коли воно стане м'яким і податливим, змішуємо його з цукром і дрібно натертим імбиром. Всю цю масу гарненько збиваємо, частинами підмішуючи яйця та мед.
    Борошно обов'язково просеем, напитивая її повітрям, додаємо маленький пакетик розпушувача і місимо колобок. Тепер наше тісто в закритому посуді має погостювати в холодильнику годинки дві.
    От і все. Формуємо кульки або медальйончики, обвалюємо їх у цукрі. При температурі 200 градусів, печенюшки будуть готові приблизно хвилин через десять.
    У тісто для імбирного печива можна додавати безліч різних спецій. На любителя, звичайно. Хтось додає мелену гвоздику, хтось-мускатний горіх. Дуже смачно виходить і з корицею.

    Імбирне печиво з корицею


    Інгредієнти:

  • борошно - 4 ст.;

  • масло вершкове - 15 пачки;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • мед або патока - 10 ст. ложок;

  • імбир мелений - 3 ч. ложки;

  • кориця - 2 ч. ложки;

  • розпушувач тіста - 1 пакетик.


  • Приготування
    Змішуємо імбир, корицю, цукор і мед і нагріваємо на невеликому вогні. Постійно помішуємо, поки повністю не розчиниться цукор. Потім висипаємо в суміш пакетик розпушувача. Суміш повинна охолонути до кімнатної температури.
    З'єднуємо тепле масло, остиглу суміш, яйця і борошно. Липкий масляний колобок відправляємо на пару годин на холод.
    Розминаємо шар тіста товщиною не більше 5 мм на харчовій плівці і формочками для печива вирізаємо фігурки. Через брак формочок, можна просто на ромбики порізати тупим ножем, щоб плівку не прорізати.
    Випікаємо не довго, хвилин п'ять-десять при 200 градусах. Знімаємо печиво з дека тільки після його охолодження.

    Імбирне печиво без яєць


    Інгредієнти:

  • борошно - 25 склянки;

  • цукор - 300 г;

  • масло вершкове - 2 пачки;

  • імбир мелений - 2 ч. ложки;

  • мигдаль - 100 г;

  • розпушувач - 1 пакетик;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • вода - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Розмішайте в окремій чашці 4 столових ложки борошна, пів пакетика розпушувача, рослинне масло і воду. Ця отримана суміш зіграє роль яєць у нашому тісті.
    Починаємо замішувати тісто. Мигдаль потрібно змолоти, з'єднати з борошном, розпушувачем, цукром, імбиром. Додаємо масло і суміш. Отриманий колобок охолоджуємо в
    Імбирне печиво - рецепт
    холодильнику пару годин. Не забудьте помістити його в целофановий пакет.
    Формуємо медальйончики. Залишаємо відстань між фігурками не менш сантиметра, щоб печиво не слиплось (воно дуже сильно розпливеться під час випічки).
    Розігріваємо духовку (ви пам'ятаєте - до 200 градусів). Слідкуйте за кольором печива і, як тільки воно зарум'яниться, - вимкніть духовку.
    Смакота виходить - пальчики оближіть. І пригостити гостей не соромно.
    Готове ласощі відмінно доповнить ароматний чай з меліса , іл кава по-віденськи .