З чим у вас асоціюється запах імбиру? Швидше за все, з Новим роком: ялинка, іграшки, імбирні пряники, імбирне печиво Але не турбуйтеся, імбирне печиво можна їсти цілий рік, було б бажання. Ну і, звичайно, потрібно знати, як приготувати імбирне печиво.
А чи знаєте ви, що імбирне печиво можна готувати і з імбиром (спецією з пакетика), і зі свіжим імбиром? А різниця, повірте, досить відчутна. Це рівносильно тому, поїсти стиглих фруктів, або ж перекусити пакетиком сухофруктів.
Імбирне печиво зі свіжим імбиром
Давайте спробуємо зробити це апетитне печиво. Якщо ви любитель м'якого печива з пропеченою скоринкою, то при випічці формуйте з тіста кульки. А якщо хочете хрусткого - то медальйони.
Інгредієнти: борошно - 500 г; масло вершкове - 250 г; яйце - 3 шт.; цукор - 190 г; мед, або патока - 5 ст. ложок; розпушувач тіста - 1 пакетик; корінь імбиру - 130 р. Приготування Нам знадобиться витримати вершкове масло в теплому місці деякий час, і коли воно стане м'яким і податливим, змішуємо його з цукром і дрібно натертим імбиром. Всю цю масу гарненько збиваємо, частинами підмішуючи яйця та мед.
Борошно обов'язково просеем, напитивая її повітрям, додаємо маленький пакетик розпушувача і місимо колобок. Тепер наше тісто в закритому посуді має погостювати в холодильнику годинки дві.
От і все. Формуємо кульки або медальйончики, обвалюємо їх у цукрі. При температурі 200 градусів, печенюшки будуть готові приблизно хвилин через десять.
У тісто для імбирного печива можна додавати безліч різних спецій. На любителя, звичайно. Хтось додає мелену гвоздику, хтось-мускатний горіх. Дуже смачно виходить і з корицею.
Імбирне печиво з корицею
Інгредієнти: борошно - 4 ст.; масло вершкове - 15 пачки; яйця - 2 шт.; цукор - 1 ст.; мед або патока - 10 ст. ложок; імбир мелений - 3 ч. ложки; кориця - 2 ч. ложки; розпушувач тіста - 1 пакетик. Приготування Змішуємо імбир, корицю, цукор і мед і нагріваємо на невеликому вогні. Постійно помішуємо, поки повністю не розчиниться цукор. Потім висипаємо в суміш пакетик розпушувача. Суміш повинна охолонути до кімнатної температури.
З'єднуємо тепле масло, остиглу суміш, яйця і борошно. Липкий масляний колобок відправляємо на пару годин на холод.
Розминаємо шар тіста товщиною не більше 5 мм на харчовій плівці і формочками для печива вирізаємо фігурки. Через брак формочок, можна просто на ромбики порізати тупим ножем, щоб плівку не прорізати.
Випікаємо не довго, хвилин п'ять-десять при 200 градусах. Знімаємо печиво з дека тільки після його охолодження.
Імбирне печиво без яєць
Інгредієнти: борошно - 25 склянки; цукор - 300 г; масло вершкове - 2 пачки; імбир мелений - 2 ч. ложки; мигдаль - 100 г; розпушувач - 1 пакетик; масло рослинне - 3 ст. ложки; вода - 4 ст. ложки. Приготування Розмішайте в окремій чашці 4 столових ложки борошна, пів пакетика розпушувача, рослинне масло і воду. Ця отримана суміш зіграє роль яєць у нашому тісті.
Починаємо замішувати тісто. Мигдаль потрібно змолоти, з'єднати з борошном, розпушувачем, цукром, імбиром. Додаємо масло і суміш. Отриманий колобок охолоджуємо в
холодильнику пару годин. Не забудьте помістити його в целофановий пакет.
Формуємо медальйончики. Залишаємо відстань між фігурками не менш сантиметра, щоб печиво не слиплось (воно дуже сильно розпливеться під час випічки).
Розігріваємо духовку (ви пам'ятаєте - до 200 градусів). Слідкуйте за кольором печива і, як тільки воно зарум'яниться, - вимкніть духовку.
Смакота виходить - пальчики оближіть. І пригостити гостей не соромно.
Готове ласощі відмінно доповнить ароматний чай з меліса , іл кава по-віденськи .