Печиво «Зимовий сон»
Зиязиками холодними вечорами, так хочеться побалувати себе смачною і красивою випічкою. Якщо покупні печива вам вже набридли, то пропонуємо приготувати незвичайно красиве, розсипчасте і смачне печиво, яке називається «Зиязикай сон». Цукрова пудра, покриває випічку, створить казкове враження щойно випав снігу.
Інгредієнти:
вершкове масло - 100 г;
цукрова пудра - 100 г;
яєчний жовток - 2 шт.;
волоські горіхи - 50 г;
борошно - 1 ст.;
цукрова ванільна пудра для обсипання.
Приготування
У миску кладемо розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, борошно і яєчні жовтки. Все гарненько розмішуємо до отримання однорідної гладкого крему. Додаємо мелкорубление горіхи і перемішуємо. Катаємо маленькі кульки, приплющиваем їх злегка і складаємо на пекарській папір. Випікаємо печиво при температурі близько 200 градусів протягом 15 хвилин. Гаряче готове печиво обвалюємо гарненько в ванільною цукровій пудрі і охолоджуємо.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 2 ст.;
імбир сухий - 05 ч. ложки;
гвоздика - 6 шт.;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 150 г;
сода - 05 ч. ложки;
оцет;
яйце - 1 шт.;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Отже, беремо глибоку миску і змішуємо в ній борошно, сухий імбир, трохи гвоздичок і мелену корицю. Окремо розтираємо злегка розтоплене вершкове масло з цукром, використовуючи дерев'яну ложку. Додаємо яйце, і знову ретельно розтираємо, поступово всипаючи по трохи борошна з прянощами. Коли у вас піде вже більше половини борошна, додаємо трохи гашеного оцтом соди. Як тільки тісто стане досить крутим і еластичним, формуємо з нього кульку. Залишки борошна висипаємо на обробний стіл, поміщаємо туди кулька з тіста, і натискаючи на нього, робимо коржі, які потім розкачуємо ще скалкою. Вирізаємо за допомогою склянки акуратно печиво, зверху посипаємо цукром.
Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього печиво і випікаємо на невеликому вогні. Головне - не перетримати ласощі. Воно повинно вийти красивого ніжно світло-коричневого кольору. Далі обережно виймаємо імбирне печиво з духовки, ставимо деко на щось холодне, щоб потім воно легко знімалося. Готове печиво складаємо в миску, накриваємо рушником до повного охолодження, а потім посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю. Ось і все, пісочне печиво готово!
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 250 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
цукор - 50 г;
масло вершкове несолоне - 100 г;
мед - 100 мл;
апельсинова цедра - за смаком;
волоські горіхи - 25 р.
Для начинки:
вершкове масло - 50 г;
цукрова пудра - 100 г;
мед - 1 ст. ложка.
Приготування
Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і цукром. Додаємо охолоджене, порізане кубиками вершкове масло і ретельно втираємо його руками в борошно. Додаємо терту апельсинову цедру. Мед трохи розігріваємо на слабенькому вогні і теж виливаємо в борошняну суміш. Вимішуємо однорідне еластичне тісто і ділимо його на дві кульки.
Кожен шматок розгортаємо в пласт, вирізаємо склянкою кружечки і відправляємо в духовку випікатися. З одного шару повинно вийти приблизно 20 печива. Готову випічку охолоджуємо, а решта 20 печива посипаємо подрібненими волоськими горішками, випікаємо і охолоджуємо. Цим часом готуємо начинку: вершкове масло гарненько збиваємо з цукровою пудрою, додаємо мед і перемішуємо. Змащуємо печиво кремом і з'єднуємо між собою.
Смачне сніжне печиво «Зиязикай сон»
Інгредієнти:
Приготування
У миску кладемо розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, борошно і яєчні жовтки. Все гарненько розмішуємо до отримання однорідної гладкого крему. Додаємо мелкорубление горіхи і перемішуємо. Катаємо маленькі кульки, приплющиваем їх злегка і складаємо на пекарській папір. Випікаємо печиво при температурі близько 200 градусів протягом 15 хвилин. Гаряче готове печиво обвалюємо гарненько в ванільною цукровій пудрі і охолоджуємо.
Пісочне печиво «Зиязикай сон» з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо глибоку миску і змішуємо в ній борошно, сухий імбир, трохи гвоздичок і мелену корицю. Окремо розтираємо злегка розтоплене вершкове масло з цукром, використовуючи дерев'яну ложку. Додаємо яйце, і знову ретельно розтираємо, поступово всипаючи по трохи борошна з прянощами. Коли у вас піде вже більше половини борошна, додаємо трохи гашеного оцтом соди. Як тільки тісто стане досить крутим і еластичним, формуємо з нього кульку. Залишки борошна висипаємо на обробний стіл, поміщаємо туди кулька з тіста, і натискаючи на нього, робимо коржі, які потім розкачуємо ще скалкою. Вирізаємо за допомогою склянки акуратно печиво, зверху посипаємо цукром.
Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього печиво і випікаємо на невеликому вогні. Головне - не перетримати ласощі. Воно повинно вийти красивого ніжно світло-коричневого кольору. Далі обережно виймаємо імбирне печиво з духовки, ставимо деко на щось холодне, щоб потім воно легко знімалося. Готове печиво складаємо в миску, накриваємо рушником до повного охолодження, а потім посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю. Ось і все, пісочне печиво готово!
Класичний рецепт печива «Зиязикай сон»
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і цукром. Додаємо охолоджене, порізане кубиками вершкове масло і ретельно втираємо його руками в борошно. Додаємо терту апельсинову цедру. Мед трохи розігріваємо на слабенькому вогні і теж виливаємо в борошняну суміш. Вимішуємо однорідне еластичне тісто і ділимо його на дві кульки.
Кожен шматок розгортаємо в пласт, вирізаємо склянкою кружечки і відправляємо в духовку випікатися. З одного шару повинно вийти приблизно 20 печива. Готову випічку охолоджуємо, а решта 20 печива посипаємо подрібненими волоськими горішками, випікаємо і охолоджуємо. Цим часом готуємо начинку: вершкове масло гарненько збиваємо з цукровою пудрою, додаємо мед і перемішуємо. Змащуємо печиво кремом і з'єднуємо між собою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво з кокосовою стружкою
Ви без розуму від кокосової стружки? Додаєте її по всі свої десерти? Тоді вам припадуть до вподоби наші рецепти печива з кокосовою стружкою. Воно
Печиво з мармеладом
Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
Вершкове печиво
Вершкове печиво, так називається, тому що готуватися на основі вершкового масла. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цього продукту. Читаємо
Печиво з повидлом
Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
Печиво з шоколадного масла
Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів