Зиязиками холодними вечорами, так хочеться побалувати себе смачною і красивою випічкою. Якщо покупні печива вам вже набридли, то пропонуємо приготувати незвичайно красиве, розсипчасте і смачне печиво, яке називається «Зиязикай сон». Цукрова пудра, покриває випічку, створить казкове враження щойно випав снігу.
Смачне сніжне печиво «Зиязикай сон»
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; цукрова пудра - 100 г; яєчний жовток - 2 шт.; волоські горіхи - 50 г; борошно - 1 ст.; цукрова ванільна пудра для обсипання. Приготування У миску кладемо розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, борошно і яєчні жовтки. Все гарненько розмішуємо до отримання однорідної гладкого крему. Додаємо мелкорубление горіхи і перемішуємо. Катаємо маленькі кульки, приплющиваем їх злегка і складаємо на пекарській папір. Випікаємо печиво при температурі близько 200 градусів протягом 15 хвилин. Гаряче готове печиво обвалюємо гарненько в ванільною цукровій пудрі і охолоджуємо.
Пісочне печиво «Зиязикай сон» з імбиром
Інгредієнти: борошно пшеничне - 2 ст.; імбир сухий - 05 ч. ложки; гвоздика - 6 шт.; мелена кориця - 1 ч. ложка; вершкове масло - 100 г; цукор - 150 г; сода - 05 ч. ложки; оцет; яйце - 1 шт.; цукрова пудра для прикраси. Приготування Отже, беремо глибоку миску і змішуємо в ній борошно, сухий імбир, трохи гвоздичок і мелену корицю. Окремо розтираємо злегка розтоплене вершкове масло з цукром, використовуючи дерев'яну ложку. Додаємо яйце, і знову ретельно розтираємо, поступово всипаючи по трохи борошна з прянощами. Коли у вас піде вже більше половини борошна, додаємо трохи гашеного оцтом соди. Як тільки тісто стане досить крутим і еластичним, формуємо з нього кульку. Залишки борошна висипаємо на обробний стіл, поміщаємо туди кулька з тіста, і натискаючи на нього, робимо коржі, які потім розкачуємо ще скалкою. Вирізаємо за допомогою склянки акуратно печиво, зверху посипаємо цукром.
Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього печиво і випікаємо на невеликому вогні. Головне - не перетримати ласощі. Воно повинно вийти красивого ніжно світло-коричневого кольору. Далі обережно виймаємо імбирне печиво з духовки, ставимо деко на щось холодне, щоб потім воно легко знімалося. Готове печиво складаємо в миску, накриваємо рушником до повного охолодження, а потім посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю. Ось і все, пісочне печиво готово!
Класичний рецепт печива «Зиязикай сон»
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 250 г; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор - 50 г; масло вершкове несолоне - 100 г; мед - 100 мл; апельсинова цедра - за смаком; волоські горіхи - 25 р. Для начинки:
вершкове масло - 50 г; цукрова пудра - 100 г; мед - 1 ст. ложка. Приготування Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і цукром. Додаємо охолоджене, порізане кубиками
вершкове масло і ретельно втираємо його руками в борошно. Додаємо терту апельсинову цедру. Мед трохи розігріваємо на слабенькому вогні і теж виливаємо в борошняну суміш. Вимішуємо однорідне еластичне тісто і ділимо його на дві кульки.
Кожен шматок розгортаємо в пласт, вирізаємо склянкою кружечки і відправляємо в духовку випікатися. З одного шару повинно вийти приблизно 20 печива. Готову випічку охолоджуємо, а решта 20 печива посипаємо подрібненими волоськими горішками, випікаємо і охолоджуємо. Цим часом готуємо начинку: вершкове масло гарненько збиваємо з цукровою пудрою, додаємо мед і перемішуємо. Змащуємо печиво кремом і з'єднуємо між собою.