Щербет - рецепт
Щербет є східними ласощами, яке дуже люблять ласуни. Адже по суті - це варений молочний цукор, в який додають різні горіхи, родзинки, цукати та інші наповнювачі. В якості молочної основи можна використовувати як цілісне жирне молоко, так і згущене молоко .
Вживання щербету в помірній кількості приносить організму тільки користь, завдяки високому вмісту в ньому вітамінів і різних необхідних елементів.
Приготувати таке солодке ласощі в домашніх умовах досить просто і зробити це зможе навіть починаюча господиня. Достатньо лише вибрати потрібні продукти і виконати кілька нескладних рекомендацій, які докладно описані в рецептах нижче.
Інгредієнти:
молоко жирністю 32% – 250 мл;
цукровий пісок – 700 г;
масло вершкове – 85 м;
арахіс – 200 р.
Приготування
Для приготування щербету особливу увагу слід приділити вибору молока. Краще взяти домашнє з ринку або ж магазинне хорошої якості і з максимальним відсотком жирності. Наливаємо молоко в емальовану каструлю і ставимо на помірний вогонь. Всипаємо шістсот грамів цукрового піску і безперервно розмішуємо до повного розчинення цукрових кристалів. Витримуємо солодку молочну масу на вогні, продовжуючи помішувати, протягом тридцяти-сорока хвилин.
В цей час обсмажимо арахіс. Для цього висипаємо його у суху сковороду, ставимо на вогонь і витримуємо на вогні до придбання золотистого відтінку і легкого відділення шкурки, яку згодом необхідно повністю очистити з кожного горішка.
Далі в невелику товстостінну сковорідку додаємо залишилися сто грам цукрового піску і даємо йому повністю розплавитися до отримання карамелі. Потім виливаємо її в молочний сироп, продовжуючи помішувати, і даємо прокипіти ще деякий час. Перевіряємо густоту, капнувши трохи суміші на блюдце, і якщо вона все ще розтікається, масу уварюють ще трохи.
Досягнувши потрібної консистенції шляхом уварювання, додаємо вершкове масло і перемішуємо до його повного розчинення. Потім вистилаємо форму пергаментом, висипаємо в неї арахіс і заливаємо готової молочно-карамельної сумішшю. Розміщуємо блюдо в прохолодному місці до повного застигання і можемо пробувати.
Інгредієнти:
згущене молоко – 380 г;
вершкове масло – 60 г;
цукор коричневий – 400 г;
мед – 70 г;
ізюм (за бажанням) – 60 г;
фундук – 100 г;
горіхи кешью – 100 р.
Приготування
Стандартну банку згущеного молока високої якості переливаємо в емальовану каструлю, додаємо коричневий цукор, закладаємо вершкове масло, ставимо ємність на вогонь і, безперервно помішуючи, прогріваємо до кипіння і розчинення всіх цукрових кристалів. Після цього знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і уварюємо масу, періодично перемішуючи, до придбання красивого коричневого кольору і до отримання нерастекающейся краплі.
В цей час фундук і кешью обсмажуємо на сухій прогрітій сковороді до придбання золотистого відтінку і при бажанні трохи подрібнюємо. Родзинки гарненько промиваємо і просушуємо, розстеливши на рушник.
Тепер додаємо в молочний сироп, мед, проварюємо масу ще протягом трьох хвилин і знімаємо з вогню. Засипаємо підготовлені горіхи і родзинки, гарненько перемішуємо і викладаємо в промаслений форму, при бажанні застеливши її додатково пергаментним папером. Залишаємо щербет у формі до повного охолодження і застигання, а потім витягаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо в вазочці або на блюді.
Вживання щербету в помірній кількості приносить організму тільки користь, завдяки високому вмісту в ньому вітамінів і різних необхідних елементів.
Приготувати таке солодке ласощі в домашніх умовах досить просто і зробити це зможе навіть починаюча господиня. Достатньо лише вибрати потрібні продукти і виконати кілька нескладних рекомендацій, які докладно описані в рецептах нижче.
Домашній щербет з арахісом - рецепт на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування щербету особливу увагу слід приділити вибору молока. Краще взяти домашнє з ринку або ж магазинне хорошої якості і з максимальним відсотком жирності. Наливаємо молоко в емальовану каструлю і ставимо на помірний вогонь. Всипаємо шістсот грамів цукрового піску і безперервно розмішуємо до повного розчинення цукрових кристалів. Витримуємо солодку молочну масу на вогні, продовжуючи помішувати, протягом тридцяти-сорока хвилин.
В цей час обсмажимо арахіс. Для цього висипаємо його у суху сковороду, ставимо на вогонь і витримуємо на вогні до придбання золотистого відтінку і легкого відділення шкурки, яку згодом необхідно повністю очистити з кожного горішка.
Далі в невелику товстостінну сковорідку додаємо залишилися сто грам цукрового піску і даємо йому повністю розплавитися до отримання карамелі. Потім виливаємо її в молочний сироп, продовжуючи помішувати, і даємо прокипіти ще деякий час. Перевіряємо густоту, капнувши трохи суміші на блюдце, і якщо вона все ще розтікається, масу уварюють ще трохи.
Досягнувши потрібної консистенції шляхом уварювання, додаємо вершкове масло і перемішуємо до його повного розчинення. Потім вистилаємо форму пергаментом, висипаємо в неї арахіс і заливаємо готової молочно-карамельної сумішшю. Розміщуємо блюдо в прохолодному місці до повного застигання і можемо пробувати.
Простий рецепт приготування щербету з горіхами зі згущеного молока
Інгредієнти:
Приготування
Стандартну банку згущеного молока високої якості переливаємо в емальовану каструлю, додаємо коричневий цукор, закладаємо вершкове масло, ставимо ємність на вогонь і, безперервно помішуючи, прогріваємо до кипіння і розчинення всіх цукрових кристалів. Після цього знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і уварюємо масу, періодично перемішуючи, до придбання красивого коричневого кольору і до отримання нерастекающейся краплі.
В цей час фундук і кешью обсмажуємо на сухій прогрітій сковороді до придбання золотистого відтінку і при бажанні трохи подрібнюємо. Родзинки гарненько промиваємо і просушуємо, розстеливши на рушник.
Тепер додаємо в молочний сироп, мед, проварюємо масу ще протягом трьох хвилин і знімаємо з вогню. Засипаємо підготовлені горіхи і родзинки, гарненько перемішуємо і викладаємо в промаслений форму, при бажанні застеливши її додатково пергаментним папером. Залишаємо щербет у формі до повного охолодження і застигання, а потім витягаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо в вазочці або на блюді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Щербет з арахісом в домашніх умовах - рецепт
Порадуйте себе і домашніх ласунів неймовірно смачним ласощами, яке дуже просто зробити самостійно. Щербет, приготований за запропонованими рецептами
Лимонний шербет
Лимонний шербет - це оригінальне висвітлює блюдо, може бути як десертом, так і напоєм. У спекотну літню пору лимонний шербет просто незамінний своїм
Щербет в домашніх умовах
Щербет - це смачна східна солодкість, готувати яку простіше простого. Вона нагадує помадку, тому всі любителі вершкового смаку можуть сміливо
Арахіс в глазурі
Арахіс - це смачний земляний горіх, який використовують для приготування різноманітних страв. І сьогодні ми з вами зробимо дивовижне ласощі - арахіс
Арахіс - рецепти
Арахіс належить до сімейства бобових і не є горіхом. Але з-за своєї низької ціни він дуже популярний. Давайте розберемо кілька рецептів, що з нього
Щербет з горіхами - рецепт
Щербет - смачна східна солодкість. Вона являє собою вершкову помадку з додаванням родзинок, печива або горіхів. Ось про останньому варіанті