Щербет є східними ласощами, яке дуже люблять ласуни. Адже по суті - це варений молочний цукор, в який додають різні горіхи, родзинки, цукати та інші наповнювачі. В якості молочної основи можна використовувати як цілісне жирне молоко, так і згущене молоко .
Вживання щербету в помірній кількості приносить організму тільки користь, завдяки високому вмісту в ньому вітамінів і різних необхідних елементів.
Приготувати таке солодке ласощі в домашніх умовах досить просто і зробити це зможе навіть починаюча господиня. Достатньо лише вибрати потрібні продукти і виконати кілька нескладних рекомендацій, які докладно описані в рецептах нижче.
Домашній щербет з арахісом - рецепт на молоці
Інгредієнти: молоко жирністю 32% – 250 мл; цукровий пісок – 700 г; масло вершкове – 85 м; арахіс – 200 р. Приготування Для приготування щербету особливу увагу слід приділити вибору молока. Краще взяти домашнє з ринку або ж магазинне хорошої якості і з максимальним відсотком жирності. Наливаємо молоко в емальовану каструлю і ставимо на помірний вогонь. Всипаємо шістсот грамів цукрового піску і безперервно розмішуємо до повного розчинення цукрових кристалів. Витримуємо солодку молочну масу на вогні, продовжуючи помішувати, протягом тридцяти-сорока хвилин.
В цей час обсмажимо арахіс. Для цього висипаємо його у суху сковороду, ставимо на вогонь і витримуємо на вогні до придбання золотистого відтінку і легкого відділення шкурки, яку згодом необхідно повністю очистити з кожного горішка.
Далі в невелику товстостінну сковорідку додаємо залишилися сто грам цукрового піску і даємо йому повністю розплавитися до отримання карамелі. Потім виливаємо її в молочний сироп, продовжуючи помішувати, і даємо прокипіти ще деякий час. Перевіряємо густоту, капнувши трохи суміші на блюдце, і якщо вона все ще розтікається, масу уварюють ще трохи.
Досягнувши потрібної консистенції шляхом уварювання, додаємо вершкове масло і перемішуємо до його повного розчинення. Потім вистилаємо форму пергаментом, висипаємо в неї арахіс і заливаємо готової молочно-карамельної сумішшю. Розміщуємо блюдо в прохолодному місці до повного застигання і можемо пробувати.
Простий рецепт приготування щербету з горіхами зі згущеного молока
Інгредієнти: згущене молоко – 380 г; вершкове масло – 60 г; цукор коричневий – 400 г; мед – 70 г; ізюм (за бажанням) – 60 г; фундук – 100 г; горіхи кешью – 100 р. Приготування Стандартну банку згущеного молока високої якості переливаємо в емальовану каструлю, додаємо коричневий цукор, закладаємо вершкове масло, ставимо ємність на вогонь і, безперервно помішуючи, прогріваємо до кипіння і розчинення всіх цукрових кристалів. Після цього знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і уварюємо масу, періодично перемішуючи, до придбання красивого коричневого кольору і до отримання
нерастекающейся краплі.
В цей час фундук і кешью обсмажуємо на сухій прогрітій сковороді до придбання золотистого відтінку і при бажанні трохи подрібнюємо. Родзинки гарненько промиваємо і просушуємо, розстеливши на рушник.
Тепер додаємо в молочний сироп, мед, проварюємо масу ще протягом трьох хвилин і знімаємо з вогню. Засипаємо підготовлені горіхи і родзинки, гарненько перемішуємо і викладаємо в промаслений форму, при бажанні застеливши її додатково пергаментним папером. Залишаємо щербет у формі до повного охолодження і застигання, а потім витягаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо в вазочці або на блюді.