Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Молочне желе з желатином – рецепт

Молочне желе з желатином – рецепт

30-01-2016, 15:55
1 027
Молочне желе з желатином – рецепт
Якщо ви знаходитесь в пошуках простих рецептів легких та прохолоджуючих десертів, то зупиніть свій вибір на желе. Жельовані ласощі можна надати практично будь-яким смаком, вони дуже мальовничо виглядають на столі і годяться для подачі в рамках урочистого і повсякденного меню. Рецепти молочного желе з желатином ми розглянемо далі.

Як зробити молочне желе в домашніх умовах?


Повернути літо на стіл в будь-який час року можна з допомогою цього листкового желейного торта. В його основі, крім самого фруктового желе, лежить ще і прошарок молочного желе, приготованого з згущеного молока. Розливати такий десерт можна і порційно, але куди цікавіше виглядає в спеціальною круглою формою для фунтових пирогів.
Інгредієнти:

  • полуничне желе - 1 упаковка;

  • персикове желе - 1 упаковка;

  • згущене молоко - 790 мл;

  • желатин – 30 р.


  • Приготування
    З допомогою серветки, нанесіть тонкий шар масла на стінки обраної форми. Слідуючи вказівкам на упаковці, приготуйте полуничне желе. Вилийте желе в підготовлену форму і залиште в прохолоді до повного застигання.
    Чистий желатин залийте холодною водою, дайте набрякнути хвилин 10 а потім влийте дві склянки (480 мл) окропу і повністю розчиніть желатинові гранули. Влийте желатиновий розчин до згущеному молоці і перемішайте. Дайте суміші трохи охолонути, а потім вилийте її поверх полуничного шару і дайте застигнути.
    Фінальним є персикове желе, для приготування якого слід також розчинити вміст пакетика дотримуючись інструкції. Коли і фінальний шар застигне, переверніть форму на сервірувальне блюдо. Якщо желейний торт виходить погано, то опустіть форму в теплу воду на півхвилини.
    Рецепт цього молочно-фруктового желе можна змінювати на свій смак і розсуд, купуючи інші фруктові желе або замінюючи готове желе сумішшю соків і желатину.

    Молочно-шоколадне желе шарами


    Попередній желейний десерт також був листковим, але його верстви розташовувалися горизонтально, в цьому ж рецепті ми зробимо їх вертикальними. Повірте, все куди простіше, ніж здається.
    Інгредієнти:

  • желатин - 15 г;

  • молоко - 480 мл;

  • вода - 145 мл;

  • цукровий пісок - 165 г;

  • какао-порошок - 25 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.


  • Приготування
    Залийте желатин частиною холодної води, а решту воду закип'ятіть. Коли желатин розбухне, повністю розведіть його в гарячій воді. Розведіть желатиновий розчин в гарячому молоці з цукром. Відберіть половину молочної суміші і всипте до неї какао, перемішайте. Збиваючи жовтки, додайте до них частину гарячої молочної суміші. Темперированные жовтки розподіліть між двома частинами десерту.
    Форми заповніть молочним желе і залиште його повністю застигнути. Коли застигне, розділіть желе на шматки і розподіліть по формочках так, щоб залишити просвіти. Заповніть простір, що залишився шоколадним желе і дайте ласощів охолодитися повторно.

    Як зробити молочне желе з кавою?


    Всі шанувальники кави тепер можуть вживати улюблений напій в новому вигляді – желированном. Ми додамо в каві трохи молока, для того, щоб зробити смак десерту помітно м'якше.
    Інгредієнти:
    Молочне желе з желатином – рецепт


  • желатин - 10 г;

  • кава - 420 мл;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • молоко - 60 мл;

  • згущене молоко - для подачі.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати молочне желе з желатину, залийте желатин парою столових ложок води і дайте набрякнути. Набряклий желатин перемістіть в сотейник до цукрового піску і кави, дочекайтеся закипання розчину і повного розчинення гранул. Влийте молоко.
    Желе розлийте по чашках і залиште до повного застигання. Подавайте, виливши трохи згущеного молока поверх.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Желейний торт з бісквітом і фруктами
    Желейний торт з бісквітом і фруктами
    Желейний торт з бісквітом, ягодами і фруктами, підкорить серця навіть ласунів і вибагливих гурманів. Такий десерт вийде вельми таким апетитним, що
    Желейний торт з фруктами і сметаною
    Желейний торт з фруктами і сметаною
    Торти готуються без випічки – порятунок будь-якої господині, в розпорядженні якої немає духової шафи. Желейний торт по представленим рецептами –
    Желе з компоту
    Желе з компоту
    Коли в будинку є маленькі діти, то фантазія мами не знає кордонів. Всі малюки люблять різні оригінальні смаколики. Ось тоді можна використовувати
    Молочне желе
    Молочне желе
    Молочне желе, мабуть, кращий десерт, який тільки можна вигадати. По-перше, це дуже смачно, по-друге, залишає простір для ідей - адже можна зробити
    Малинове желе
    Малинове желе
    Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
    Желейний торт «Мозаїка»
    Желейний торт «Мозаїка»
    Желейний торт - не тільки смачне, але і яскраве, красиве блюдо. Особливо такий тортик сподобається дітлахам, тому добре готувати його на дитячі