Молочне желе
Молочне желе - це смачно, корисно, а головне - дуже просто. Для його приготування потрібно мінімум продуктів: молоко, цукор, желатин. Щоб зробити смак більш вишуканим, можна додати ванілін, корицю, приготувати желе з вершків, прикрасити фруктами або поєднувати молоко з кавою, шоколадом, какао або фруктовими соками. Якщо ви не знаєте, як приготувати молочне желе, просто дотримуйтесь рецептом, зазначеного на упаковці желатину, вживаючи молоко в якості рідини. Принадність цієї страви в тому, що воно дуже корисно: кальцій в молоці, натуральні речовини для зміцнення кісткової тканини в желатині, какао або шоколад в якості антидепресанту і можливість використовувати мед замість цукру або не використовувати цукор взагалі - все це дозволяє назвати молочне желе цим королівським десертом.
Кілька порад
Якщо хочете отримати дійсно смачне молочне желе, використовуйте незбиране коров'яче молоко, краще всього - пастеризоване. Молоко не варто кип'ятити, смак желе буде мати кілька неприємний відтінок. Зняте або знежирене молоко теж використовувати не варто, краще не додавайте цукор. Желе із знежиреного молока буде до того ж неприємного синюватого відтінку. Як зробити молочне желе, якщо немає молока? Не використовуйте порошкове молоко, вийде абсолютно неїстівне. Приготуйте молочне желе зі сметаною. Візьміть якісну сметану, залийте желатин теплою кип'яченою водою, злегка прогрійте, коли желатин розбухне, процідіть і ретельно перемішайте зі сметаною. У цю суміш можна додати будь-які інгредієнти - вийде дуже смачно.
Дуже просте желе
У приготуванні молочного желе головне - дотримати пропорцію і не порушити технологію. Якщо переборщити з рідиною або закип'ятити желатин, воно просто не застигне. На підлогу-літра незбираного молока візьміть 2 ст. ложки желатину (без гірки). Залийте желатин теплим молоком і залиште приблизно на 15 хвилин. Коли желатин набубнявіє, добре розмішайте і почніть злегка прогрівати. Важливо! Максимальна температура нагріву - 80 градусів, але желатин чудово розпускається при меншій температурі. Просто пробуйте молоко пальцем - відчуєте, що стало гаряче - знімайте і розмішуйте. Процідіть через ситечко молоко з желатином. Другу частину молока злегка нагрійте і розчиніть у ньому цукор або мед, додайте ванілін або корицю. З'єднайте обидві частини молока, вилийте у форму і залиште застигати в холодильнику на ніч. Щоб вийняти желе з форми, опустіть її на кілька секунд в окріп.
Прикрасьте фруктами
Надзвичайно смачно виходить молочне желе з фруктами. Для цього згодяться будь-які м'які фрукти (апельсини, мандарини, персики, абрикоси, ківі), а також ягоди: полуниця, малина, вишня. Для приготування молочно-фруктового желе фрукти слід підготувати: витягти кісточки, нарізати скибочками, персики і цитрусові краще злегка бланшувати в сиропі, а потім дати стекти. Найпростіший варіант - приготувати желе за рецептом, наведеному вище, але на дно форми викласти фрукти. Якщо фруктів багато, збільште кількість желатину - на півкіло фруктів беріть додатково 15 ст. ложки желатину. Якщо хочете, щоб фрукти були в желе шарами, доведеться повозитися. Влийте у форму зовсім небагато молочно-желатинової суміші, дочекайтеся повного застигання, викладіть шар фруктів, влийте ще трохи желе. Повторюйте процедуру кілька разів. Можна фрукти подрібнити в блендері або використовувати фруктово-ягідний фреш, теж вийде смачно.
Десерт-антидепресант
Молочно-шоколадне желе додасть сил і зарядить енергією на цілий день, молочно-кавове желе додасть сил і бадьорості. Крім того, це дуже красиві шаруваті десерти, які милують око та надихають на нові ідеї. Для приготування таких десертів потрібно багато часу: кожен шар желе повинен встигнути застигнути. Для початку замочіть желатин в молоці у зазначеній вище пропорції. Для молочно-шоколадного желе приготуйте гарячий шоколад (розтопіть шоколад на водяній бані і залийте вершками), а для молочно-кавового зваріть натуральний міцний кава (мелена кава не підійде). Другу частину желатину залийте каву або шоколадом у вказаній на упаковці желатину пропорції. Коли желатин набубнявіє, злегка прогрійте рідини і перемішувати до повного його розчинення. Процідіть рідини. Влийте у форму 1/3 молочно-желатинової суміші, приберіть в холодильник до повного застигання, поверх застиглого молочного желе влийте 1/3 кавово-желатинової або шоколадно-желатинової суміші. Коли другий шар застигне, повторіть процедуру ще двічі. Щоб суміші не застигли раніше часу, тримайте їх у мікрохвильовій печі, попередньо розігрітому і повільно захололому духовій шафі або просто в теплому місці.
Кілька порад
Якщо хочете отримати дійсно смачне молочне желе, використовуйте незбиране коров'яче молоко, краще всього - пастеризоване. Молоко не варто кип'ятити, смак желе буде мати кілька неприємний відтінок. Зняте або знежирене молоко теж використовувати не варто, краще не додавайте цукор. Желе із знежиреного молока буде до того ж неприємного синюватого відтінку. Як зробити молочне желе, якщо немає молока? Не використовуйте порошкове молоко, вийде абсолютно неїстівне. Приготуйте молочне желе зі сметаною. Візьміть якісну сметану, залийте желатин теплою кип'яченою водою, злегка прогрійте, коли желатин розбухне, процідіть і ретельно перемішайте зі сметаною. У цю суміш можна додати будь-які інгредієнти - вийде дуже смачно.
Дуже просте желе
У приготуванні молочного желе головне - дотримати пропорцію і не порушити технологію. Якщо переборщити з рідиною або закип'ятити желатин, воно просто не застигне. На підлогу-літра незбираного молока візьміть 2 ст. ложки желатину (без гірки). Залийте желатин теплим молоком і залиште приблизно на 15 хвилин. Коли желатин набубнявіє, добре розмішайте і почніть злегка прогрівати. Важливо! Максимальна температура нагріву - 80 градусів, але желатин чудово розпускається при меншій температурі. Просто пробуйте молоко пальцем - відчуєте, що стало гаряче - знімайте і розмішуйте. Процідіть через ситечко молоко з желатином. Другу частину молока злегка нагрійте і розчиніть у ньому цукор або мед, додайте ванілін або корицю. З'єднайте обидві частини молока, вилийте у форму і залиште застигати в холодильнику на ніч. Щоб вийняти желе з форми, опустіть її на кілька секунд в окріп.
Прикрасьте фруктами
Надзвичайно смачно виходить молочне желе з фруктами. Для цього згодяться будь-які м'які фрукти (апельсини, мандарини, персики, абрикоси, ківі), а також ягоди: полуниця, малина, вишня. Для приготування молочно-фруктового желе фрукти слід підготувати: витягти кісточки, нарізати скибочками, персики і цитрусові краще злегка бланшувати в сиропі, а потім дати стекти. Найпростіший варіант - приготувати желе за рецептом, наведеному вище, але на дно форми викласти фрукти. Якщо фруктів багато, збільште кількість желатину - на півкіло фруктів беріть додатково 15 ст. ложки желатину. Якщо хочете, щоб фрукти були в желе шарами, доведеться повозитися. Влийте у форму зовсім небагато молочно-желатинової суміші, дочекайтеся повного застигання, викладіть шар фруктів, влийте ще трохи желе. Повторюйте процедуру кілька разів. Можна фрукти подрібнити в блендері або використовувати фруктово-ягідний фреш, теж вийде смачно.
Десерт-антидепресант
Молочно-шоколадне желе додасть сил і зарядить енергією на цілий день, молочно-кавове желе додасть сил і бадьорості. Крім того, це дуже красиві шаруваті десерти, які милують око та надихають на нові ідеї. Для приготування таких десертів потрібно багато часу: кожен шар желе повинен встигнути застигнути. Для початку замочіть желатин в молоці у зазначеній вище пропорції. Для молочно-шоколадного желе приготуйте гарячий шоколад (розтопіть шоколад на водяній бані і залийте вершками), а для молочно-кавового зваріть натуральний міцний кава (мелена кава не підійде). Другу частину желатину залийте каву або шоколадом у вказаній на упаковці желатину пропорції. Коли желатин набубнявіє, злегка прогрійте рідини і перемішувати до повного його розчинення. Процідіть рідини. Влийте у форму 1/3 молочно-желатинової суміші, приберіть в холодильник до повного застигання, поверх застиглого молочного желе влийте 1/3 кавово-желатинової або шоколадно-желатинової суміші. Коли другий шар застигне, повторіть процедуру ще двічі. Щоб суміші не застигли раніше часу, тримайте їх у мікрохвильовій печі, попередньо розігрітому і повільно захололому духовій шафі або просто в теплому місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
«Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
Десерт «Уламки щастя» - це дивовижне ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Готувати його досить просто, а різнокольорові желе на білому
Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Шоколадне желе
Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Фруктове желе
Фруктове желе, зроблене в домашніх умовах, - корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року з додаванням сезонних ягід і