Якщо ви знаходитесь в пошуках простих рецептів легких та прохолоджуючих десертів, то зупиніть свій вибір на желе. Жельовані ласощі можна надати практично будь-яким смаком, вони дуже мальовничо виглядають на столі і годяться для подачі в рамках урочистого і повсякденного меню. Рецепти молочного желе з желатином ми розглянемо далі.
Як зробити молочне желе в домашніх умовах?
Повернути літо на стіл в будь-який час року можна з допомогою цього листкового желейного торта. В його основі, крім самого фруктового желе, лежить ще і прошарок молочного желе, приготованого з згущеного молока. Розливати такий десерт можна і порційно, але куди цікавіше виглядає в спеціальною круглою формою для фунтових пирогів.
Інгредієнти: полуничне желе - 1 упаковка; персикове желе - 1 упаковка; згущене молоко - 790 мл; желатин – 30 р. Приготування З допомогою серветки, нанесіть тонкий шар масла на стінки обраної форми. Слідуючи вказівкам на упаковці, приготуйте полуничне желе. Вилийте желе в підготовлену форму і залиште в прохолоді до повного застигання.
Чистий желатин залийте холодною водою, дайте набрякнути хвилин 10 а потім влийте дві склянки (480 мл) окропу і повністю розчиніть желатинові гранули. Влийте желатиновий розчин до згущеному молоці і перемішайте. Дайте суміші трохи охолонути, а потім вилийте її поверх полуничного шару і дайте застигнути.
Фінальним є персикове желе, для приготування якого слід також розчинити вміст пакетика дотримуючись інструкції. Коли і фінальний шар застигне, переверніть форму на сервірувальне блюдо. Якщо желейний торт виходить погано, то опустіть форму в теплу воду на півхвилини.
Рецепт цього молочно-фруктового желе можна змінювати на свій смак і розсуд, купуючи інші фруктові желе або замінюючи готове желе сумішшю соків і желатину.
Молочно-шоколадне желе шарами
Попередній желейний десерт також був листковим, але його верстви розташовувалися горизонтально, в цьому ж рецепті ми зробимо їх вертикальними. Повірте, все куди простіше, ніж здається.
Інгредієнти: желатин - 15 г; молоко - 480 мл; вода - 145 мл; цукровий пісок - 165 г; какао-порошок - 25 г; яєчні жовтки - 2 шт. Приготування Залийте желатин частиною холодної води, а решту воду закип'ятіть. Коли желатин розбухне, повністю розведіть його в гарячій воді. Розведіть желатиновий розчин в гарячому молоці з цукром. Відберіть половину молочної суміші і всипте до неї какао, перемішайте. Збиваючи жовтки, додайте до них частину гарячої молочної суміші. Темперированные жовтки розподіліть між двома частинами десерту.
Форми заповніть молочним желе і залиште його повністю застигнути. Коли застигне, розділіть желе на шматки і розподіліть по формочках так, щоб залишити просвіти. Заповніть простір, що залишився шоколадним желе і дайте ласощів охолодитися повторно.
Як зробити молочне желе з кавою?
Всі шанувальники кави тепер можуть вживати улюблений напій в новому вигляді – желированном. Ми додамо в каві трохи молока, для того, щоб зробити смак десерту помітно м'якше.
Інгредієнти: желатин - 10 г; кава - 420 мл; цукровий пісок - 35 г; молоко - 60 мл; згущене молоко - для подачі. Приготування Перед тим, як приготувати молочне желе з желатину, залийте желатин парою столових ложок води і дайте набрякнути. Набряклий желатин перемістіть в сотейник до цукрового піску і кави, дочекайтеся закипання розчину і повного розчинення гранул. Влийте молоко.
Желе розлийте по чашках і залиште до повного застигання. Подавайте, виливши трохи згущеного молока поверх.