Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт вафель для радянської вафельниці

Рецепт вафель для радянської вафельниці

17-01-2015, 16:42
2 900
Рецепт вафель для радянської вафельниці
Радянські вафельниці можуть бути як електричними, так і не електричними, схожими на прості сковорідки. При цьому крім способу приготування існує варіації та види вафель: товсті і повітряні вафлі гарні до сніданку з сиропом і медом, а тонкі часто використовуються для «трубочок з кремом або згущеним молоком. Пориньте в минуле, покопавшись в покладах кухонного приладдя і насолодитеся давно забутим смаком радянських вафель, а рецепти ми вам підкажемо.

Рецепт вафель для радянської электровафельници


Частіше саме электровафельници використовуються для приготування тонких вафель. Такі вафлі в гарячому вигляді можна скрутити в трубочку і наповнити кремом улюбленим, однак ми вирішили подати їх просто з цукровою пудрою.
Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 80 г;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 120 г;

  • борошно - 100 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера. Не збавляючи обертів, додаємо в яєчну суміш розтоплене вершкове масло (або маргарин), а також гашену лимонним соком соду. Борошно просіваємо і поступово додаємо до решти інгредієнтів, постійно помішуючи.
    Вафельницю, попередньо вимиту і просушену, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою серветки. Добре розпечений ретро-агрегат заповнюємо тістом: виливаємо в центр столову ложку тесту і гарненько придавлюємо верхньою половиною вафельниці. Через півтори хвилини дістаємо вафельну коржик і скручуємо її в трубочку. Подаємо вафлі, приготовані в радянській электровафельнице, зі свіжими фруктами, посипавши цукровою пудрою.

    Рецепт радянських вафель


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • порошок для випічки - 4 ч. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • тепле молоко - 1 1/2 ст.;

  • вершкове масло (розтоплене) - 1/3 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У глибокій мисці змішати просіяне борошно, порошок для випічки, сіль і цукор. Відставляємо сухі інгредієнти в бік. Вафельницю змащуємо маслом і ставимо загострюватися на плиту.
    В окремій мисці збиваємо яйця з молоком, розтопленим маслом і ванільним екстрактом. Постійно помішуємо сухі інгредієнти віночком і тонкою цівкою вливаємо до них молоко. Замішуємо однорідне густе тісто. Вливаємо пару столових ложок тесту на розігріту вафельницю і закриваємо агрегат. Смажимо вафлі 3-5 хвилин з обох боків до золотистого кольору. Подаємо вафлі з розтопленим медом, сиропом, або морозивом.

    Вафлі для радянської вафельниці


    Вафлі можуть бути цікавим варіантом порційного десерту на банкеті, або фуршеті. Оригінальна подача і цікаве поєднання смаків зовсім не нагадує традиційні радянські рецепти, однак для приготування нам знадобиться проста ретро-вафельниця.
    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1 ст.;

  • вода - 1/3 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 45 г;

  • шоколад - 200 г;

  • вершки - 200 мл;

  • горіхи - 1 ст.;

  • велика морська сіль.


  • Приготування
    Яєчні білки відділяємо від жовтків і збиваємо з цукром до твердих піків. Вафельницю змащуємо маслом і ставимо підігріватися на вогонь.
    Рецепт вафель для радянської вафельниці
    У мисці збиваємо яєчні жовтки, борошно, молоко і розтоплене вершкове масло. Акуратно додаємо до отриманої суміші збитий білок і перемішуємо за допомогою лопатки.
    Беремо дерев'яні палички для морозива і кладемо по краях вафельниці. Виливаємо поверх тісто і накриваємо вафельницю другою половиною. Вафлі будуть готові через 4-5 хвилин.
    Шоколад розтоплюємо. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Готові домашні вафлі занурюємо в шоколад, посипаємо горішками і крупною сіллю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашні вафлі - рецепт
    Домашні вафлі - рецепт
    Домашні вафлі - ностальгічне блюдо, здатне повернути кожного з нас у дитинство, в якому вафельні трубочки зі згущеним молоком займали почесне місце
    Бельгійські вафлі
    Бельгійські вафлі
    Ніжні бельгійські вафлі чудово поєднуються з морозивом, вершками, топленим шоколадом, фруктами, або медом. Це ідеальний ситний сніданок, який
    Печиво з насінням
    Печиво з насінням
    Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті
    Шоколадні вафлі
    Шоколадні вафлі
    Домашні шоколадні вафлі - відмінний варіант сніданку для всієї родини, особливо якщо тісто заготовити з вечора. Пропонуємо вам кілька цікавих і
    Віденські вафлі
    Віденські вафлі
    Вафлі - це улюблені ласощі, як дорослих та дітей. У нашій статті ми поговоримо про віденських вафлях. Вони виходять пишними і м'якими. Це відмінний