Рецепт вафель для радянської вафельниці
Радянські вафельниці можуть бути як електричними, так і не електричними, схожими на прості сковорідки. При цьому крім способу приготування існує варіації та види вафель: товсті і повітряні вафлі гарні до сніданку з сиропом і медом, а тонкі часто використовуються для «трубочок з кремом або згущеним молоком. Пориньте в минуле, покопавшись в покладах кухонного приладдя і насолодитеся давно забутим смаком радянських вафель, а рецепти ми вам підкажемо.
Частіше саме электровафельници використовуються для приготування тонких вафель. Такі вафлі в гарячому вигляді можна скрутити в трубочку і наповнити кремом улюбленим, однак ми вирішили подати їх просто з цукровою пудрою.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
цукор - 80 г;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 120 г;
борошно - 100 г;
сода - 1/2 ч. ложки;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
рослинна олія;
цукрова пудра.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера. Не збавляючи обертів, додаємо в яєчну суміш розтоплене вершкове масло (або маргарин), а також гашену лимонним соком соду. Борошно просіваємо і поступово додаємо до решти інгредієнтів, постійно помішуючи.
Вафельницю, попередньо вимиту і просушену, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою серветки. Добре розпечений ретро-агрегат заповнюємо тістом: виливаємо в центр столову ложку тесту і гарненько придавлюємо верхньою половиною вафельниці. Через півтори хвилини дістаємо вафельну коржик і скручуємо її в трубочку. Подаємо вафлі, приготовані в радянській электровафельнице, зі свіжими фруктами, посипавши цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
порошок для випічки - 4 ч. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
тепле молоко - 1 1/2 ст.;
вершкове масло (розтоплене) - 1/3 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
У глибокій мисці змішати просіяне борошно, порошок для випічки, сіль і цукор. Відставляємо сухі інгредієнти в бік. Вафельницю змащуємо маслом і ставимо загострюватися на плиту.
В окремій мисці збиваємо яйця з молоком, розтопленим маслом і ванільним екстрактом. Постійно помішуємо сухі інгредієнти віночком і тонкою цівкою вливаємо до них молоко. Замішуємо однорідне густе тісто. Вливаємо пару столових ложок тесту на розігріту вафельницю і закриваємо агрегат. Смажимо вафлі 3-5 хвилин з обох боків до золотистого кольору. Подаємо вафлі з розтопленим медом, сиропом, або морозивом.
Вафлі можуть бути цікавим варіантом порційного десерту на банкеті, або фуршеті. Оригінальна подача і цікаве поєднання смаків зовсім не нагадує традиційні радянські рецепти, однак для приготування нам знадобиться проста ретро-вафельниця.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
борошно - 1 ст.;
вода - 1/3 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
вершкове масло - 45 г;
шоколад - 200 г;
вершки - 200 мл;
горіхи - 1 ст.;
велика морська сіль.
Приготування
Яєчні білки відділяємо від жовтків і збиваємо з цукром до твердих піків. Вафельницю змащуємо маслом і ставимо підігріватися на вогонь.
У мисці збиваємо яєчні жовтки, борошно, молоко і розтоплене вершкове масло. Акуратно додаємо до отриманої суміші збитий білок і перемішуємо за допомогою лопатки.
Беремо дерев'яні палички для морозива і кладемо по краях вафельниці. Виливаємо поверх тісто і накриваємо вафельницю другою половиною. Вафлі будуть готові через 4-5 хвилин.
Шоколад розтоплюємо. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Готові домашні вафлі занурюємо в шоколад, посипаємо горішками і крупною сіллю.
Рецепт вафель для радянської электровафельници
Частіше саме электровафельници використовуються для приготування тонких вафель. Такі вафлі в гарячому вигляді можна скрутити в трубочку і наповнити кремом улюбленим, однак ми вирішили подати їх просто з цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера. Не збавляючи обертів, додаємо в яєчну суміш розтоплене вершкове масло (або маргарин), а також гашену лимонним соком соду. Борошно просіваємо і поступово додаємо до решти інгредієнтів, постійно помішуючи.
Вафельницю, попередньо вимиту і просушену, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою серветки. Добре розпечений ретро-агрегат заповнюємо тістом: виливаємо в центр столову ложку тесту і гарненько придавлюємо верхньою половиною вафельниці. Через півтори хвилини дістаємо вафельну коржик і скручуємо її в трубочку. Подаємо вафлі, приготовані в радянській электровафельнице, зі свіжими фруктами, посипавши цукровою пудрою.
Рецепт радянських вафель
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішати просіяне борошно, порошок для випічки, сіль і цукор. Відставляємо сухі інгредієнти в бік. Вафельницю змащуємо маслом і ставимо загострюватися на плиту.
В окремій мисці збиваємо яйця з молоком, розтопленим маслом і ванільним екстрактом. Постійно помішуємо сухі інгредієнти віночком і тонкою цівкою вливаємо до них молоко. Замішуємо однорідне густе тісто. Вливаємо пару столових ложок тесту на розігріту вафельницю і закриваємо агрегат. Смажимо вафлі 3-5 хвилин з обох боків до золотистого кольору. Подаємо вафлі з розтопленим медом, сиропом, або морозивом.
Вафлі для радянської вафельниці
Вафлі можуть бути цікавим варіантом порційного десерту на банкеті, або фуршеті. Оригінальна подача і цікаве поєднання смаків зовсім не нагадує традиційні радянські рецепти, однак для приготування нам знадобиться проста ретро-вафельниця.
Інгредієнти:
Приготування
Яєчні білки відділяємо від жовтків і збиваємо з цукром до твердих піків. Вафельницю змащуємо маслом і ставимо підігріватися на вогонь.
У мисці збиваємо яєчні жовтки, борошно, молоко і розтоплене вершкове масло. Акуратно додаємо до отриманої суміші збитий білок і перемішуємо за допомогою лопатки.
Беремо дерев'яні палички для морозива і кладемо по краях вафельниці. Виливаємо поверх тісто і накриваємо вафельницю другою половиною. Вафлі будуть готові через 4-5 хвилин.
Шоколад розтоплюємо. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Готові домашні вафлі занурюємо в шоколад, посипаємо горішками і крупною сіллю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашні вафлі - рецепт
Домашні вафлі - ностальгічне блюдо, здатне повернути кожного з нас у дитинство, в якому вафельні трубочки зі згущеним молоком займали почесне місце
Бельгійські вафлі
Ніжні бельгійські вафлі чудово поєднуються з морозивом, вершками, топленим шоколадом, фруктами, або медом. Це ідеальний ситний сніданок, який
Печиво з насінням
Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті
Шоколадні вафлі
Домашні шоколадні вафлі - відмінний варіант сніданку для всієї родини, особливо якщо тісто заготовити з вечора. Пропонуємо вам кілька цікавих і
Віденські вафлі
Вафлі - це улюблені ласощі, як дорослих та дітей. У нашій статті ми поговоримо про віденських вафлях. Вони виходять пишними і м'якими. Це відмінний