Шоколадні вафлі
Смачні вафлі можуть стати смачним сніданком на кожен день, який, до того ж швидко готується, особливо, якщо заготовити тісто з вечора. На жаль, не один з цих рецептів не здійснимо без вафельниці. Згодиться як наймодніша електрична вафельниця , так і проста чавунна, яка напевно завалялася у багатьох ще з радянських часів.
Інгредієнти:
борошно - 1 1/2 ст.;
порошок для випічки - 3 ч. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
цукор - 1/2 ст.;
какао-порошок - 3 ст. ложки;
молоко - 1 ст.;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
ванільний екстракт.
Приготування
Борошно просіваємо з порошком для випічки, додаємо сіль, цукор і какао-порошок. Окремо збиваємо яйця з молоком і 4 столовими ложками розтопленого вершкового масла. Поступово вливаємо рідкі інгредієнти до сухим, замішуємо густе і однорідне тісто. За бажанням можна додати трохи ванільного екстракту.
Змащуємо вафельницю рослинним маслом і розжарюємо. Вливаємо в центр приладу 1-2 столові ложки тіста і накриваємо другою половиною. Обсмажуємо вафлі до золотистого кольору і подаємо з медом, сиропом, або цукровою пудрою.
Інгредієнти:
тісто для вафель (див. попередній рецепт);
вершки - 100 мл;
білий шоколад - 200 г;
цедра 1 апельсина.
Приготування
Готуємо вафлі також, як і в попередньому рецепті, але тепер, поки гарячі вафлі, звертаємо їх трубочкою.
Для начинки на водяній бані розтоплюємо білий шоколад і змішуємо його з вершками. Отриману масу доповнюємо апельсиновою цедрою. Також для смаку можна додати пару крапель апельсинового лікеру. Даємо шоколадній масі трохи охолонути і вливаємо його в кондитерський мішок або простий щільний пакет. З допомогою мішка наповнюємо шоколадом вафельні трубочки та подаємо їх до столу.
Інгредієнти:
борошно - 1 1/3 ст.;
какао-порошок - 2/3 ст.;
фундук очищений - 1/3 ст.;
порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
цукор - 3/4 ст.;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
сметана - 1/3 ст.
Приготування
Горіхи подрібнюємо в крихту. Змішуємо горіхову крихту з борошном, порошком для випічки, содою, сіллю і какао. Перемішуємо всі разом.
Окремо збиваємо яйця з цукром і сметаною. Додаємо 3/4 ст. теплої води і виливаємо яєчну суміш до сухих інгредієнтів. Замішуємо однорідне тісто і виливаємо його в вафельниці. Смажимо домашні вафлі до готовності і подаємо гарячими.
Рецепт шоколадних вафель
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо з порошком для випічки, додаємо сіль, цукор і какао-порошок. Окремо збиваємо яйця з молоком і 4 столовими ложками розтопленого вершкового масла. Поступово вливаємо рідкі інгредієнти до сухим, замішуємо густе і однорідне тісто. За бажанням можна додати трохи ванільного екстракту.
Змащуємо вафельницю рослинним маслом і розжарюємо. Вливаємо в центр приладу 1-2 столові ложки тіста і накриваємо другою половиною. Обсмажуємо вафлі до золотистого кольору і подаємо з медом, сиропом, або цукровою пудрою.
Вафлі з шоколадною начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо вафлі також, як і в попередньому рецепті, але тепер, поки гарячі вафлі, звертаємо їх трубочкою.
Для начинки на водяній бані розтоплюємо білий шоколад і змішуємо його з вершками. Отриману масу доповнюємо апельсиновою цедрою. Також для смаку можна додати пару крапель апельсинового лікеру. Даємо шоколадній масі трохи охолонути і вливаємо його в кондитерський мішок або простий щільний пакет. З допомогою мішка наповнюємо шоколадом вафельні трубочки та подаємо їх до столу.
Шоколадні вафлі з фундуком
Інгредієнти:
Приготування
Горіхи подрібнюємо в крихту. Змішуємо горіхову крихту з борошном, порошком для випічки, содою, сіллю і какао. Перемішуємо всі разом.
Окремо збиваємо яйця з цукром і сметаною. Додаємо 3/4 ст. теплої води і виливаємо яєчну суміш до сухих інгредієнтів. Замішуємо однорідне тісто і виливаємо його в вафельниці. Смажимо домашні вафлі до готовності і подаємо гарячими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашні вафлі - рецепт
Домашні вафлі - ностальгічне блюдо, здатне повернути кожного з нас у дитинство, в якому вафельні трубочки зі згущеним молоком займали почесне місце
Бельгійські вафлі
Ніжні бельгійські вафлі чудово поєднуються з морозивом, вершками, топленим шоколадом, фруктами, або медом. Це ідеальний ситний сніданок, який
Печиво з насінням
Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті
Рецепт вафель для радянської вафельниці
Радянські вафельниці можуть бути як електричними, так і схожими на прості сковорідки. У нашій статті ми пропонуємо вам цікаві рецепти для створення
Шоколадні біскотті
Незважаючи на те, що класичний варіант італійського печива біскотті готується тільки з додаванням мигдалю, ми ж підемо шляхом експериментів і