Вернуться назад Распечатать

Шоколадні вафлі

Шоколадні вафлі
Смачні вафлі можуть стати смачним сніданком на кожен день, який, до того ж швидко готується, особливо, якщо заготовити тісто з вечора. На жаль, не один з цих рецептів не здійснимо без вафельниці. Згодиться як наймодніша електрична вафельниця , так і проста чавунна, яка напевно завалялася у багатьох ще з радянських часів.

Рецепт шоколадних вафель


Інгредієнти:

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • порошок для випічки - 3 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • какао-порошок - 3 ст. ложки;

  • молоко - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • ванільний екстракт.


  • Приготування
    Борошно просіваємо з порошком для випічки, додаємо сіль, цукор і какао-порошок. Окремо збиваємо яйця з молоком і 4 столовими ложками розтопленого вершкового масла. Поступово вливаємо рідкі інгредієнти до сухим, замішуємо густе і однорідне тісто. За бажанням можна додати трохи ванільного екстракту.
    Змащуємо вафельницю рослинним маслом і розжарюємо. Вливаємо в центр приладу 1-2 столові ложки тіста і накриваємо другою половиною. Обсмажуємо вафлі до золотистого кольору і подаємо з медом, сиропом, або цукровою пудрою.

    Вафлі з шоколадною начинкою


    Інгредієнти:

  • тісто для вафель (див. попередній рецепт);

  • вершки - 100 мл;

  • білий шоколад - 200 г;

  • цедра 1 апельсина.


  • Приготування
    Готуємо вафлі також, як і в попередньому рецепті, але тепер, поки гарячі вафлі, звертаємо їх трубочкою.
    Для начинки на водяній бані розтоплюємо білий шоколад і змішуємо його з вершками. Отриману масу доповнюємо апельсиновою цедрою. Також для смаку можна додати пару крапель апельсинового лікеру. Даємо шоколадній масі трохи охолонути і вливаємо його в кондитерський мішок або простий щільний пакет. З допомогою мішка наповнюємо шоколадом вафельні трубочки та подаємо їх до столу.

    Шоколадні вафлі з фундуком


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 1/3 ст.;

  • какао-порошок - 2/3 ст.;

  • фундук очищений - 1/3 ст.;

  • порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • Шоколадні вафлі

  • вершкове масло - 6 ст. ложок;

  • сметана - 1/3 ст.


  • Приготування
    Горіхи подрібнюємо в крихту. Змішуємо горіхову крихту з борошном, порошком для випічки, содою, сіллю і какао. Перемішуємо всі разом.
    Окремо збиваємо яйця з цукром і сметаною. Додаємо 3/4 ст. теплої води і виливаємо яєчну суміш до сухих інгредієнтів. Замішуємо однорідне тісто і виливаємо його в вафельниці. Смажимо домашні вафлі до готовності і подаємо гарячими.