» » Як приготувати ватрушки з сиром в духовці?

Як приготувати ватрушки з сиром в духовці?

Як приготувати ватрушки з сиром в духовці?
Ватрушка – улюблена багатьма випічка, зроблена з пишного тіста і сирної начинки. Існує безліч рецептів, але кожна господиня завжди вносить свою родзинку. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати ватрушки з сиром в духовці.

Рецепт ватрушок з сиром в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко – 1 ст.;

  • дріжджі – 40 г;

  • цукор – 05 склянки;

  • сіль – щіпка;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • борошно – 3 ст.


  • Для начинки:

  • сир – 500 г;

  • цукор – 05 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • ізюм – за смаком;

  • сметана нежирна – 2 ст. ложки;

  • ванілін – за бажанням.


  • Приготування
    Для приготування тіста для ватрушки з сиром в духовці, підігріваємо молоко, кладемо свіжі дріжджі і перемішуємо. Далі вводимо збите яйце, розтоплене масло, сіль, цукор і всипаємо частинами борошно. Вимішуємо масу і прибираємо на 2 години в тепле місце, накривши зверху рушником. Подрібнюємо сир через сито, додаємо цукор, ванілін, сметану, яйце і акуратно перемішуємо. Родзинки промиваємо, перебираємо від сміття і заливаємо на кілька годин гарячою водою. Після цього зливаємо рідину, родзинки просушуємо і вмішуємо до сирної маси. Тісто викладаємо на стіл і поділяємо на частини. Формуємо з них невеликі кульки і злегка приплющиваем. Далі беремо склянку і денцем робимо на кожній заготівлі виїмки. Викладаємо туди сирну начинку, зверху промазуємо яєчним жовтком і відправляємо ватрушки на 30 хвилин у гарячу духовку.

    Рецепт королівської ватрушки з сиром в духовці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 1 ст.;

  • лимонний сік;

  • масло вершкове – 200 г;

  • цукор – за смаком;

  • сода – щіпка.


  • Для начинки:

  • яйце – 5 шт.;

  • цукор – за смаком;

  • сир – 500 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Перед тим, як почати пекти ватрушки з сиром,
    Як приготувати ватрушки з сиром в духовці?
    духовку запалюємо і розігріваємо. Охолоджене вершкове масло натираємо на тертці. Потім додаємо борошно, соду, гашену свіжовичавленим лимонним соком, трохи цукру за смаком і розтираємо все руками в однорідну крихту. Для начинки перекручуємо через м'ясорубку сир, всипаємо цукор і вводимо яйця. Для смаку та неперевершеного аромату можна додати трохи ваніліну. Дно форми промазуємо маслом, викладаємо велику частину крихти і зверху виливаємо сирно-яєчну суміш, розподіляючи її ложкою по всій поверхні. Потім викладаємо залишилася крихту і випікаємо королівську ватрушку в розігрітій духовці 40 хвилин.
    Додав: admin | 25-12-2015, 14:03
    Переглядів: 297