Ватрушка – улюблена багатьма випічка, зроблена з пишного тіста і сирної начинки. Існує безліч рецептів, але кожна господиня завжди вносить свою родзинку. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати ватрушки з сиром в духовці.
Рецепт ватрушок з сиром в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 1 ст.; дріжджі – 40 г; цукор – 05 склянки; сіль – щіпка; яйце – 2 шт.; масло вершкове – 100 г; борошно – 3 ст. Для начинки:
сир – 500 г; цукор – 05 склянки; яйце – 1 шт.; ізюм – за смаком; сметана нежирна – 2 ст. ложки; ванілін – за бажанням. Приготування Для приготування тіста для ватрушки з сиром в духовці, підігріваємо молоко, кладемо свіжі дріжджі і перемішуємо. Далі вводимо збите яйце, розтоплене масло, сіль, цукор і всипаємо частинами борошно. Вимішуємо масу і прибираємо на 2 години в тепле місце, накривши зверху рушником. Подрібнюємо сир через сито, додаємо цукор, ванілін, сметану, яйце і акуратно перемішуємо. Родзинки промиваємо, перебираємо від сміття і заливаємо на кілька годин гарячою водою. Після цього зливаємо рідину, родзинки просушуємо і вмішуємо до сирної маси. Тісто викладаємо на стіл і поділяємо на частини. Формуємо з них невеликі кульки і злегка приплющиваем. Далі беремо склянку і денцем робимо на кожній заготівлі виїмки. Викладаємо туди сирну начинку, зверху промазуємо яєчним жовтком і відправляємо ватрушки на 30 хвилин у гарячу духовку.
Рецепт королівської ватрушки з сиром в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 1 ст.; лимонний сік; масло вершкове – 200 г; цукор – за смаком; сода – щіпка. Для начинки:
яйце – 5 шт.; цукор – за смаком; сир – 500 г; ваніль. Приготування Перед тим, як почати пекти ватрушки з сиром,
духовку запалюємо і розігріваємо. Охолоджене вершкове масло натираємо на тертці. Потім додаємо борошно, соду, гашену свіжовичавленим лимонним соком, трохи цукру за смаком і розтираємо все руками в однорідну крихту. Для начинки перекручуємо через м'ясорубку сир, всипаємо цукор і вводимо яйця. Для смаку та неперевершеного аромату можна додати трохи ваніліну. Дно форми промазуємо маслом, викладаємо велику частину крихти і зверху виливаємо сирно-яєчну суміш, розподіляючи її ложкою по всій поверхні. Потім викладаємо залишилася крихту і випікаємо королівську ватрушку в розігрітій духовці 40 хвилин.