Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Десерт тірамісу

Десерт тірамісу

25-12-2015, 13:43
483
Десерт тірамісу
Тірамісу – це смачний і незвичайно ніжний десерт італійської кухні, приготований традиційно на основі сиру маскарпоне.

Рецепт десерту тірамісу


Інгредієнти:

  • печиво савоярді – 24 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • кавовий лікер – 30 мл;

  • шоколад молочний – 50 г;

  • сир маскарпоне – 500 г;

  • сухе какао – 3 ст. ложки;

  • пудра цукрова – 05 ст.;

  • свіжозварену каву – 150 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати десерт тірамісу відокремлюємо в різні миски яєчні білки від жовтків і збиваємо перші міксером до густого стану. Жовтки гарненько розтираємо з цукром, додаємо вершковий сир і ретельно все перемішуємо до однорідності. Поступово вводимо білки. Заздалегідь готуємо каву, охолодити його і додаємо кілька ложок. Після цього починаємо формувати торт: беремо печиво, занурюємо на кілька секунд у каву і викладаємо у форму. Далі промазуємо рівномірно кремом і розподіляємо знову печиво. Зверху покриваємо залишилися кремом і прибираємо десерт тірамісу в холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо ласощі какао або тертим молочним шоколадом.

    Рецепт десерту тірамісу без маскарпоне


    Інгредієнти:

  • бісквітне печиво савоярді – 450 г;

  • домашні жирні вершки – 500 мл;

  • яйце – 5 шт.;

  • розчинна кава – 1 ч. ложка;

  • цукор дрібний – 1 ст.;

  • кип'ячена гаряча вода – 1 ст.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо і обережно знімаємо з різних мисках білки від жовтків. Потім кидаємо до яєчним білкам трохи солі і збиваємо міксером на самій великій швидкості. Після цього додаємо жирні вершки і збиваємо до однорідності. Далі невеликими порціями додаємо жовтки, розтерті з цукром, і перемішуємо. В маленьку миску насипаємо кави, заливаємо його гарячої кип'яченої
    Десерт тірамісу
    водою, перемішуємо і залишаємо.
    Деко з високими бортиками застеляємо фольгою і починаємо формувати торт. Для цього беремо печива, опускаємо на кілька секунд у каву і викладаємо у форму. Коли перший шар завершено, промазуємо його приготованим раніше кремом і розподіляємо другий ряд печива. Зверху заливаємо кремом і викладаємо третій ярус савоярді. Покриваємо всі рясно залишилися кремом і посипаємо тірамісу сухим просіяним какао. Після цього ставимо десерт в холодильник для просочення приблизно на 5 годин. Далі розрізаємо ласощі на порції і подаємо до столу разом з гарячим чаєм, свіжим кави, ягідним компотом або соком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати тірамісу будинку?
    Як приготувати тірамісу будинку?
    Урізноманітнити домашню вечерю романтичної ноткою можна, самостійно приготувавши смачний десерт тірамісу. Це неймовірно смачне ласощі з тонкою
    Рецепт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах
    Рецепт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах
    Автентичний італійський десерт тірамісу готують неодмінно на основі маскарпоне. Тому в рецептах, запропонованих далі, детально описаний процес
    Тірамісу без маскарпоне
    Тірамісу без маскарпоне
    Тірамісу зазвичай готують на основі сиру маскарпоне. Він просто чудовий і тане в роті. Але якщо у вас під рукою не виявилося такого інгредієнта, не
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.