Вернуться назад Распечатать

Десерт тірамісу

Десерт тірамісу
Тірамісу – це смачний і незвичайно ніжний десерт італійської кухні, приготований традиційно на основі сиру маскарпоне.

Рецепт десерту тірамісу


Інгредієнти:

  • печиво савоярді – 24 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • кавовий лікер – 30 мл;

  • шоколад молочний – 50 г;

  • сир маскарпоне – 500 г;

  • сухе какао – 3 ст. ложки;

  • пудра цукрова – 05 ст.;

  • свіжозварену каву – 150 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати десерт тірамісу відокремлюємо в різні миски яєчні білки від жовтків і збиваємо перші міксером до густого стану. Жовтки гарненько розтираємо з цукром, додаємо вершковий сир і ретельно все перемішуємо до однорідності. Поступово вводимо білки. Заздалегідь готуємо каву, охолодити його і додаємо кілька ложок. Після цього починаємо формувати торт: беремо печиво, занурюємо на кілька секунд у каву і викладаємо у форму. Далі промазуємо рівномірно кремом і розподіляємо знову печиво. Зверху покриваємо залишилися кремом і прибираємо десерт тірамісу в холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо ласощі какао або тертим молочним шоколадом.

    Рецепт десерту тірамісу без маскарпоне


    Інгредієнти:

  • бісквітне печиво савоярді – 450 г;

  • домашні жирні вершки – 500 мл;

  • яйце – 5 шт.;

  • розчинна кава – 1 ч. ложка;

  • цукор дрібний – 1 ст.;

  • кип'ячена гаряча вода – 1 ст.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо і обережно знімаємо з різних мисках білки від жовтків. Потім кидаємо до яєчним білкам трохи солі і збиваємо міксером на самій великій швидкості. Після цього додаємо жирні вершки і збиваємо до однорідності. Далі невеликими порціями додаємо жовтки, розтерті з цукром, і перемішуємо. В маленьку миску насипаємо кави, заливаємо його гарячої кип'яченої
    Десерт тірамісу
    водою, перемішуємо і залишаємо.
    Деко з високими бортиками застеляємо фольгою і починаємо формувати торт. Для цього беремо печива, опускаємо на кілька секунд у каву і викладаємо у форму. Коли перший шар завершено, промазуємо його приготованим раніше кремом і розподіляємо другий ряд печива. Зверху заливаємо кремом і викладаємо третій ярус савоярді. Покриваємо всі рясно залишилися кремом і посипаємо тірамісу сухим просіяним какао. Після цього ставимо десерт в холодильник для просочення приблизно на 5 годин. Далі розрізаємо ласощі на порції і подаємо до столу разом з гарячим чаєм, свіжим кави, ягідним компотом або соком.