Рецепт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах
Тірамісу – популярний італійський багатошаровий десерт (фактично торт). У приготуванні цього продукту в класичному варіанті використовують вершковий сир маскарпоне, кава, какао-порошок, курячі яйця, цукор і печиво савоярді. Іноді какао-порошок замінюють тертим шоколадом, кавову просочення додають лікер.
Можна приготувати тірамісу з нагоди свята, це десерт має тонкий, строгий, неприторный і делікатний смак. Безумовно такий кондитерський шедевр приємно здивує ваших домашніх і гостей, особливо гурманів.
Інгредієнти:
сир маскарпоне – 500 г;
яйце куряче – 4 шт.;
цукор (пудра) – 5 ст. ложок;
кава еспресо міцний зварений з цукром і остуджений – 300 мл;
лікер «Амаретто» або лимонний – 30 мл;
печиво савоярді готове – близько 200 г;
якісний какао-порошок або чорний гіркий шоколад.
Приготування
Спочатку приготуємо крем для тірамісу з маскарпоне, для цього окремо збиваємо яєчні білки + 2 ст. ложки цукрової пудри в стійку піну. Жовтки з 2 столовими ложками пудри – розтираємо міксером.
З'єднуємо жовтки з сиром маскарпоне і трохи збиваємо виделкою. Потроху (столовою ложкою) додаємо білки і акуратно перемішуємо і недовго.
Охолоджений еспресо змішуємо з лікером. Можна додати трохи кориці або ванілі.
Збираємо тірамісу
Кожну коржика занурюємо на 5-8 секунд в кавово-ликерную суміш і викладаємо шар (одну до іншої) на блюді або в сервіровочної формі з бортиком.
Обмазуємо і викладаємо шар печива кремом – витрачаємо тільки половину. Далі – другий шар печива. Завершальний шар – залишився крем. Посипаємо всю конструкцію зверху какао-порошком або тертим шоколадом (можна додати в цю суміш мелені горіхи лісові або мигдаль).
Залишаємо торт години хоча б на два в прохолодному місці – печиво повинне добре просочитися.
Сегментируем тірамісу на порції, подаємо з кави і чаркою лікеру.
Не всім можна яйця і не завжди, можливий і інший варіант.
Інгредієнти:
сир маскарпоне – 500 г;
вершки натуральні молочні густі;
пудра цукрова – 5 ст. ложок.
Приготування
Міксером на великих обертах, але недовго (інакше масло вийде) збиваємо вершки з цукром. Додаємо сир маскарпоне і перемішуємо виделкою до однорідності. Крем готовий. Як ви пам'ятаєте, нам ще потрібна кавово-алкогольна просочення, печиво савоярді (ну, або інше бісквітне печиво), а також шоколадна посипання, тобто, ті ж самі інгредієнти, які ми використовували в першому рецепті.
Тепер будуємо тірамісу з вершками і маскарпоне без яєць, таким же способом, в такій же послідовності, як описано в попередньому рецепті. Тобто, занурюємо печиво у просочення, викладаємо шар, зверху – крем, далі – шар печива, знову крем і присипаємо.
Можна приготувати тірамісу з нагоди свята, це десерт має тонкий, строгий, неприторный і делікатний смак. Безумовно такий кондитерський шедевр приємно здивує ваших домашніх і гостей, особливо гурманів.
Простий класичний рецепт тірамісу з маскарпоне
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо крем для тірамісу з маскарпоне, для цього окремо збиваємо яєчні білки + 2 ст. ложки цукрової пудри в стійку піну. Жовтки з 2 столовими ложками пудри – розтираємо міксером.
З'єднуємо жовтки з сиром маскарпоне і трохи збиваємо виделкою. Потроху (столовою ложкою) додаємо білки і акуратно перемішуємо і недовго.
Охолоджений еспресо змішуємо з лікером. Можна додати трохи кориці або ванілі.
Збираємо тірамісу
Кожну коржика занурюємо на 5-8 секунд в кавово-ликерную суміш і викладаємо шар (одну до іншої) на блюді або в сервіровочної формі з бортиком.
Обмазуємо і викладаємо шар печива кремом – витрачаємо тільки половину. Далі – другий шар печива. Завершальний шар – залишився крем. Посипаємо всю конструкцію зверху какао-порошком або тертим шоколадом (можна додати в цю суміш мелені горіхи лісові або мигдаль).
Залишаємо торт години хоча б на два в прохолодному місці – печиво повинне добре просочитися.
Сегментируем тірамісу на порції, подаємо з кави і чаркою лікеру.
Не всім можна яйця і не завжди, можливий і інший варіант.
Крем для тірамісу з вершками і маскарпоне без яєць – альтернативний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Міксером на великих обертах, але недовго (інакше масло вийде) збиваємо вершки з цукром. Додаємо сир маскарпоне і перемішуємо виделкою до однорідності. Крем готовий. Як ви пам'ятаєте, нам ще потрібна кавово-алкогольна просочення, печиво савоярді (ну, або інше бісквітне печиво), а також шоколадна посипання, тобто, ті ж самі інгредієнти, які ми використовували в першому рецепті.
Тепер будуємо тірамісу з вершками і маскарпоне без яєць, таким же способом, в такій же послідовності, як описано в попередньому рецепті. Тобто, занурюємо печиво у просочення, викладаємо шар, зверху – крем, далі – шар печива, знову крем і присипаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Десерт тірамісу
Неймовірно ніжний і надзвичайно смачний італійський десерт тірамісу пропонуємо приготувати самостійно. Далі описані рецепти, які допоможуть
Класичний рецепт тірамісу
Тірамісу – популярний у всьому світі італійський багатошаровий десерт, який відрізняється своєю легкістю і неперевершеним ніжним смаком. Завдяки кави
Тірамісу без маскарпоне
Тірамісу зазвичай готують на основі сиру маскарпоне. Він просто чудовий і тане в роті. Але якщо у вас під рукою не виявилося такого інгредієнта, не
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Тірамісу без яєць
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.