Царська ватрушка з сиром – рецепт
На відміну від класичної булочки, ватрушки, царська ватрушка готується не на повітряній дріжджовому тісті, а з використанням хрусткою піщаної основи і крихти начинки. Царська варіація відрізняється не тільки за складом, але і за зовнішнім виглядом: готовий продукт нагадує пиріг, а не булочку, може подаватися до святкового столу і гарантовано буде з'їдений навіть тими, хто без особливої любові відноситься до сиру.
Якщо ви не любите надто щільну пісочну основу, то основа для царської ватрушки з сиром по цьому рецепту стане вашим фаворитом: розсипчаста, легка і масляниста, вона вигідно контрастує з повітряним суфле.
Інгредієнти:
Для основи:
борошно - 175 г;
маргарин - 145 г;
цукровий пісок - 65 г;
сода - 5 р.
Для начинки:
сир - 520 г;
цукровий пісок - 75 г;
яйця - 4 шт.;
сода - 5 р.
Приготування
Спершу приготуйте суміш із сухих складових, необхідну для приготування тіста. До сухих інгредієнтів додайте крижаний маргарин і розітріть його в крихту. 2/3 отриманої сухуватою крихти утрамбуйте у форму, покриваючи дно і стінки. Тепер візьміться за сирну начинку, яка готується і того простіше: збиваєте всі складові зі списку разом і виливаєте поверх тіста. Решту крихту рівним шаром розподіліть по поверхні. Залиште страву запікатися близько півгодини при 200 градусах.
Якщо ви не хочете залишати смак рецепта сірим і нудним, зробіть складові для тіста улюбленими добавками. Для цієї ватрушки ми вибрали шоколад і лимон.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 225 г;
цукровий пісок - 145 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 235 г;
розпушувач - 2 ч. ложки;
какао - 5 г;
сметана - 55 мл
Для начинки:
сир - 520 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
цукровий пісок - 135 г;
цедра лимона - 1 ст. ложка;
щіпка ванілі.
Приготування
Замішування основи займає лічені хвилини. Збийте цукор і масло з яйцями, додайте туди какао і сметану, а потім всипте сухі інгредієнти. Залиште тісто на холоді на півгодини, потім розподіліть 2/3 за формою і вилийте поверх сирну начинку. Для начинки всі складові зі списку досить збити блендером до однорідності, а потім можна виливати всі поверх хрусткої бази. Зверху посипте десерт рештою тестом, попередньо раскрошив його. Залиште царську ватрушку в духовці (175 градусів) на 50 хвилин.
Царська ватрушка може бути приготована в мультиварці, для цього достатньо виставити режим «Випічка» на годину.
Основою царської ватрушки може стати не тільки пісочне тісто, але і звичайний пухкий бісквіт, а верхівку сирної начинки можна покрити цукровою крихтою.
Інгредієнти:
Для начинки:
цукровий пісок - 65 г;
вершкове масло - 115 г;
борошно - 175 р.
Для основи:
вершкове масло - 75 г;
цукровий пісок - 115 г;
яйця - 2 шт.;
лимонна цедра - 1 ст. ложка;
сметана - 180 мл;
борошно - 165 г;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для начинки:
сир - 235 г;
яйце - 1 шт.;
цукровий пісок - 35 р.
Приготування
Першою слід приготувати крихту, оскільки їй необхідно буде постояти в холодильнику. Розітріть інгредієнти для крихти з борошном, зберіть разом, накрийте плівкою і залиште в холодильнику.
Для основи перетворіть в крем м'яке масло і цукор, додайте яйця, цедру лимона і сметану. Окремо з'єднайте залишилися складові. Змішайте сухі інгредієнти з масляним кремом, поки тісто не стане гладким. Розподіліть його по формі.
Збийте інгредієнти для начинки разом і вилийте поверх шару тесту. Зверху посипте все цукрових крихтою і залиште випікатися пиріг при 180 градусах 50 хвилин.
Царська ватрушка – рецепт
Якщо ви не любите надто щільну пісочну основу, то основа для царської ватрушки з сиром по цьому рецепту стане вашим фаворитом: розсипчаста, легка і масляниста, вона вигідно контрастує з повітряним суфле.
Інгредієнти:
Для основи:
Для начинки:
Приготування
Спершу приготуйте суміш із сухих складових, необхідну для приготування тіста. До сухих інгредієнтів додайте крижаний маргарин і розітріть його в крихту. 2/3 отриманої сухуватою крихти утрамбуйте у форму, покриваючи дно і стінки. Тепер візьміться за сирну начинку, яка готується і того простіше: збиваєте всі складові зі списку разом і виливаєте поверх тіста. Решту крихту рівним шаром розподіліть по поверхні. Залиште страву запікатися близько півгодини при 200 градусах.
Кавова царська ватрушка з сиром
Якщо ви не хочете залишати смак рецепта сірим і нудним, зробіть складові для тіста улюбленими добавками. Для цієї ватрушки ми вибрали шоколад і лимон.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Замішування основи займає лічені хвилини. Збийте цукор і масло з яйцями, додайте туди какао і сметану, а потім всипте сухі інгредієнти. Залиште тісто на холоді на півгодини, потім розподіліть 2/3 за формою і вилийте поверх сирну начинку. Для начинки всі складові зі списку досить збити блендером до однорідності, а потім можна виливати всі поверх хрусткої бази. Зверху посипте десерт рештою тестом, попередньо раскрошив його. Залиште царську ватрушку в духовці (175 градусів) на 50 хвилин.
Царська ватрушка може бути приготована в мультиварці, для цього достатньо виставити режим «Випічка» на годину.
Як приготувати царську ватрушку?
Основою царської ватрушки може стати не тільки пісочне тісто, але і звичайний пухкий бісквіт, а верхівку сирної начинки можна покрити цукровою крихтою.
Інгредієнти:
Для начинки:
Для основи:
Для начинки:
Приготування
Першою слід приготувати крихту, оскільки їй необхідно буде постояти в холодильнику. Розітріть інгредієнти для крихти з борошном, зберіть разом, накрийте плівкою і залиште в холодильнику.
Для основи перетворіть в крем м'яке масло і цукор, додайте яйця, цедру лимона і сметану. Окремо з'єднайте залишилися складові. Змішайте сухі інгредієнти з масляним кремом, поки тісто не стане гладким. Розподіліть його по формі.
Збийте інгредієнти для начинки разом і вилийте поверх шару тесту. Зверху посипте все цукрових крихтою і залиште випікатися пиріг при 180 градусах 50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочне тісто для пирога з яблуками
Випічка з пісочного тіста дуже люблять у багатьох будинках, адже приготувати таку основу неймовірно просто. А пісочні пироги виходять завжди дуже
Царська ватрушка
Царська ватрушка - це неймовірний пиріг з найпростішого пісочного тіста з великою кількістю найніжнішої сирної начинки. Приготувавши цей десерт з
Королевська ватрушка - рецепт
Королевська ватрушка - це шикарний пиріг з неймовірною кількістю сирного наповнення. Традиційно його готують на пісочній основі, однак у
Ватрушка з сиром – рецепт
Здавалося б, як можна здивувати звичайної ватрушкой? Але виявляється, є такі рецепти ватрушки, які точно приємно здивують і не залишаться без
Французька ватрушка - рецепт
Французька ватрушка - це пиріг з ніжною сирною начинкою, покритої шаром хрусткого тіста. За своїм виглядом вона відрізняється від випічки, до якої ми
Угорська ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,