» » Царська ватрушка з сиром – рецепт

Царська ватрушка з сиром – рецепт

Царська ватрушка з сиром – рецепт
На відміну від класичної булочки, ватрушки, царська ватрушка готується не на повітряній дріжджовому тісті, а з використанням хрусткою піщаної основи і крихти начинки. Царська варіація відрізняється не тільки за складом, але і за зовнішнім виглядом: готовий продукт нагадує пиріг, а не булочку, може подаватися до святкового столу і гарантовано буде з'їдений навіть тими, хто без особливої любові відноситься до сиру.

Царська ватрушка – рецепт


Якщо ви не любите надто щільну пісочну основу, то основа для царської ватрушки з сиром по цьому рецепту стане вашим фаворитом: розсипчаста, легка і масляниста, вона вигідно контрастує з повітряним суфле.
Інгредієнти:
Для основи:

  • борошно - 175 г;

  • маргарин - 145 г;

  • цукровий пісок - 65 г;

  • сода - 5 р.


  • Для начинки:

  • сир - 520 г;

  • цукровий пісок - 75 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • сода - 5 р.


  • Приготування
    Спершу приготуйте суміш із сухих складових, необхідну для приготування тіста. До сухих інгредієнтів додайте крижаний маргарин і розітріть його в крихту. 2/3 отриманої сухуватою крихти утрамбуйте у форму, покриваючи дно і стінки. Тепер візьміться за сирну начинку, яка готується і того простіше: збиваєте всі складові зі списку разом і виливаєте поверх тіста. Решту крихту рівним шаром розподіліть по поверхні. Залиште страву запікатися близько півгодини при 200 градусах.

    Кавова царська ватрушка з сиром


    Якщо ви не хочете залишати смак рецепта сірим і нудним, зробіть складові для тіста улюбленими добавками. Для цієї ватрушки ми вибрали шоколад і лимон.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершкове масло - 225 г;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 235 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • какао - 5 г;

  • сметана - 55 мл


  • Для начинки:

  • сир - 520 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • цедра лимона - 1 ст. ложка;

  • щіпка ванілі.


  • Приготування
    Замішування основи займає лічені хвилини. Збийте цукор і масло з яйцями, додайте туди какао і сметану, а потім всипте сухі інгредієнти. Залиште тісто на холоді на півгодини, потім розподіліть 2/3 за формою і вилийте поверх сирну начинку. Для начинки всі складові зі списку досить збити блендером до однорідності, а потім можна виливати всі поверх хрусткої бази. Зверху посипте десерт рештою тестом, попередньо раскрошив його. Залиште царську ватрушку в духовці (175 градусів) на 50 хвилин.
    Царська ватрушка може бути приготована в мультиварці, для цього достатньо виставити режим «Випічка» на годину.

    Як приготувати царську ватрушку?


    Основою царської ватрушки може стати не тільки пісочне тісто, але і звичайний пухкий бісквіт, а верхівку сирної начинки можна покрити цукровою крихтою.
    Інгредієнти:
    Для начинки:

  • цукровий пісок - 65 г;

  • вершкове масло - 115 г;

  • борошно - 175 р.


  • Для основи:

  • вершкове масло - 75 г;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • лимонна цедра - 1 ст. ложка;

  • сметана - 180 мл;

  • борошно - 165 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • сир - 235 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 35 р.


  • Приготування
    Царська ватрушка з сиром – рецепт

    Першою слід приготувати крихту, оскільки їй необхідно буде постояти в холодильнику. Розітріть інгредієнти для крихти з борошном, зберіть разом, накрийте плівкою і залиште в холодильнику.
    Для основи перетворіть в крем м'яке масло і цукор, додайте яйця, цедру лимона і сметану. Окремо з'єднайте залишилися складові. Змішайте сухі інгредієнти з масляним кремом, поки тісто не стане гладким. Розподіліть його по формі.
    Збийте інгредієнти для начинки разом і вилийте поверх шару тесту. Зверху посипте все цукрових крихтою і залиште випікатися пиріг при 180 градусах 50 хвилин.
    Додав: admin | 25-12-2015, 13:34
    Переглядів: 301