Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучний пиріг з пісочного тіста

Яблучний пиріг з пісочного тіста

25-12-2015, 13:29
1 869
Яблучний пиріг з пісочного тіста
Яблучний пиріг із пісочного тіста – десерт французької кухні, який нагадує шарлотку, але виходить набагато смачніше і ароматні.

Яблучний пиріг з заливкою з пісочного тіста


Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • вода холодна – 2 ст. ложки;

  • цукор і сіль – 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • червоні яблука – 300 г;

  • кориця мелена – 2 ч. ложки.


  • Для заливки:

  • сметана – 200 мл;

  • яйце – 3 шт.;

  • вершки – 100 мл;

  • цукор – 50 р.


  • Приготування
    Отже, борошно просіваємо в миску, додаємо цукор і сіль. Охолоджене вершкове масло нарізаємо кубиками й викладаємо в суху суміш. Потім додаємо яйця, вимішуємо тісто, скачуємо його в кульку і прибираємо в холодильник.
    Тим часом підготуємо заливку для пирога: сметану збиваємо з яйцями, поступово всипаючи цукор. Яблука промиваємо, шаткуємо тонкими пластинками і посипаємо корицею. Тепер дістаємо пісочне тісто розкачуємо його в тоненький пласт і викладаємо у форму, формуючи бортики. Випікаємо основу 15 хвилин в розігрітій духовці, а потім викладаємо в неї яблука і заливаємо сметанною масою. Знову відправляємо пиріг в духовку ще на 15 хвилин. Готову страву прикрашаємо листочками свіжої м'яти і подаємо до чаю.

    Закритий яблучний пиріг з пісочного тіста


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 350 г;

  • цукор і сіль – 1 ст. ложка;

  • вода;

  • масло вершкове – 225 р.


  • Для начинки:

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • кориця мелена – 1 ч. ложка;

  • яблука – 300 г;

  • цукор – 100 г;

  • крохмаль картопляний – 2 ст. ложки;

  • імбир мелений – щіпка;

  • масло вершкове – 30 р.


  • Для змазування:

  • яйце – 1 шт.;

  • вершки – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Сіль, цукор і борошно висипаємо з чашу блендера і перемішуємо. Потім додаємо охолоджене масло, нарізане кубиками, і розтираємо до отримання крихти. Далі поступово вливаємо холодну воду і збираємо тісто в грудку. Викладаємо його на стіл, гарненько обминаємо, ділимо на 2 частини, загортаємо в плівочку і прибираємо на 1 годину в холодильник. Для приготування начинки, яблука промиваємо, чистимо, вирізаємо серцевину і шаткуємо скибочками. Потім складаємо фрукти в миску, посипаємо цукром і меленою корицею. Додаємо крохмаль, мелений імбир і скроплюємо лимонним соком. Гарненько все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Тісто розділяємо на частини, розкачуємо на столі в тонкі пласти і викладаємо один у форму для пирога, формуючи бортики. Зверху розподіляємо яблучну начинку і розкладаємо шматочки масла. Тепер накриваємо все другим пластом, заліплюємо краю і робимо зверху невеликі надрізи. Яйце збиваємо з вершками і заливаємо всю поверхню пирога. Ставимо його на 30 хвилин у холодильник, а потім відправляємо в гарячу духовку.

    Тертий яблучний пиріг з пісочного тіста


    Інгредієнти:

  • борошно – 150 г;

  • яблука – 6 шт.;

  • масло вершкове – 200 г;

  • вода холодна – 1 ст. ложка;

  • ваніль і кориця – для прикраси;

  • цукор – 150 р.


  • Приготування
    Яблука промиваємо, видаляємо серцевину і шаткуємо тонкими скибочками.
    Яблучний пиріг з пісочного тіста
    Масло поділяємо навпіл, нарізаємо кубиками й викладаємо трохи на дно форми. Рівномірно посипаємо цукром і розподіляємо по всій поверхні яблучні шматочки. Залишилося масло теж дрібно рубаємо і розтираємо з борошном до отримання крихти. Після цього додаємо ложку крижаної води і замішуємо м'яке тісто пісочне. Розкачуємо його тонким шаром, накриваємо начинку і випікаємо пиріг в розігрітій духовці близько півгодини. Готове ласощі охолодити у формі, а потім акуратно перевертаємо на плоске блюдо, щоб карамельні яблука виявилися зверху. В якості прикраси використовуємо за бажанням корицю і ваніль.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
    Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
    Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
    Пісочне тісто для пирога
    Пісочне тісто для пирога
    З усіх різновидів тіста - пісочне можна назвати універсальним, адже воно чудово поєднується з будь-яким наповненням і його щільна текстура здатна
    Пиріг з пісочного тіста з варенням
    Пиріг з пісочного тіста з варенням
    З найпростіших рецептів домашньої випічки у більшості господинь найулюбленішим залишається пісочний пиріг. І зовсім не даремно, адже основу з такого
    Пісочний пиріг з абрикосами
    Пісочний пиріг з абрикосами
    Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
    Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста
    Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста
    У цьому пирозі ідеальне поєднання солодкого пісочного тіста і кисленькой вишні, але, якщо ви все-таки любите солодку начинку, то можна до вишні
    Пісочний пиріг з сиром
    Пісочний пиріг з сиром
    Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам