Яблучний пиріг з пісочного тіста
Яблучний пиріг із пісочного тіста – десерт французької кухні, який нагадує шарлотку, але виходить набагато смачніше і ароматні.
Інгредієнти:
борошно – 200 г;
розпушувач – 5 г;
масло вершкове – 150 г;
яйце – 1 шт.;
вода холодна – 2 ст. ложки;
цукор і сіль – 1 ч. ложка.
Для начинки:
червоні яблука – 300 г;
кориця мелена – 2 ч. ложки.
Для заливки:
сметана – 200 мл;
яйце – 3 шт.;
вершки – 100 мл;
цукор – 50 р.
Приготування
Отже, борошно просіваємо в миску, додаємо цукор і сіль. Охолоджене вершкове масло нарізаємо кубиками й викладаємо в суху суміш. Потім додаємо яйця, вимішуємо тісто, скачуємо його в кульку і прибираємо в холодильник.
Тим часом підготуємо заливку для пирога: сметану збиваємо з яйцями, поступово всипаючи цукор. Яблука промиваємо, шаткуємо тонкими пластинками і посипаємо корицею. Тепер дістаємо пісочне тісто розкачуємо його в тоненький пласт і викладаємо у форму, формуючи бортики. Випікаємо основу 15 хвилин в розігрітій духовці, а потім викладаємо в неї яблука і заливаємо сметанною масою. Знову відправляємо пиріг в духовку ще на 15 хвилин. Готову страву прикрашаємо листочками свіжої м'яти і подаємо до чаю.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 350 г;
цукор і сіль – 1 ст. ложка;
вода;
масло вершкове – 225 р.
Для начинки:
лимонний сік – 1 ст. ложка;
кориця мелена – 1 ч. ложка;
яблука – 300 г;
цукор – 100 г;
крохмаль картопляний – 2 ст. ложки;
імбир мелений – щіпка;
масло вершкове – 30 р.
Для змазування:
яйце – 1 шт.;
вершки – 1 ст. ложка.
Приготування
Сіль, цукор і борошно висипаємо з чашу блендера і перемішуємо. Потім додаємо охолоджене масло, нарізане кубиками, і розтираємо до отримання крихти. Далі поступово вливаємо холодну воду і збираємо тісто в грудку. Викладаємо його на стіл, гарненько обминаємо, ділимо на 2 частини, загортаємо в плівочку і прибираємо на 1 годину в холодильник. Для приготування начинки, яблука промиваємо, чистимо, вирізаємо серцевину і шаткуємо скибочками. Потім складаємо фрукти в миску, посипаємо цукром і меленою корицею. Додаємо крохмаль, мелений імбир і скроплюємо лимонним соком. Гарненько все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Тісто розділяємо на частини, розкачуємо на столі в тонкі пласти і викладаємо один у форму для пирога, формуючи бортики. Зверху розподіляємо яблучну начинку і розкладаємо шматочки масла. Тепер накриваємо все другим пластом, заліплюємо краю і робимо зверху невеликі надрізи. Яйце збиваємо з вершками і заливаємо всю поверхню пирога. Ставимо його на 30 хвилин у холодильник, а потім відправляємо в гарячу духовку.
Інгредієнти:
борошно – 150 г;
яблука – 6 шт.;
масло вершкове – 200 г;
вода холодна – 1 ст. ложка;
ваніль і кориця – для прикраси;
цукор – 150 р.
Приготування
Яблука промиваємо, видаляємо серцевину і шаткуємо тонкими скибочками. Масло поділяємо навпіл, нарізаємо кубиками й викладаємо трохи на дно форми. Рівномірно посипаємо цукром і розподіляємо по всій поверхні яблучні шматочки. Залишилося масло теж дрібно рубаємо і розтираємо з борошном до отримання крихти. Після цього додаємо ложку крижаної води і замішуємо м'яке тісто пісочне. Розкачуємо його тонким шаром, накриваємо начинку і випікаємо пиріг в розігрітій духовці близько півгодини. Готове ласощі охолодити у формі, а потім акуратно перевертаємо на плоске блюдо, щоб карамельні яблука виявилися зверху. В якості прикраси використовуємо за бажанням корицю і ваніль.
Яблучний пиріг з заливкою з пісочного тіста
Інгредієнти:
Для начинки:
Для заливки:
Приготування
Отже, борошно просіваємо в миску, додаємо цукор і сіль. Охолоджене вершкове масло нарізаємо кубиками й викладаємо в суху суміш. Потім додаємо яйця, вимішуємо тісто, скачуємо його в кульку і прибираємо в холодильник.
Тим часом підготуємо заливку для пирога: сметану збиваємо з яйцями, поступово всипаючи цукор. Яблука промиваємо, шаткуємо тонкими пластинками і посипаємо корицею. Тепер дістаємо пісочне тісто розкачуємо його в тоненький пласт і викладаємо у форму, формуючи бортики. Випікаємо основу 15 хвилин в розігрітій духовці, а потім викладаємо в неї яблука і заливаємо сметанною масою. Знову відправляємо пиріг в духовку ще на 15 хвилин. Готову страву прикрашаємо листочками свіжої м'яти і подаємо до чаю.
Закритий яблучний пиріг з пісочного тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для змазування:
Приготування
Сіль, цукор і борошно висипаємо з чашу блендера і перемішуємо. Потім додаємо охолоджене масло, нарізане кубиками, і розтираємо до отримання крихти. Далі поступово вливаємо холодну воду і збираємо тісто в грудку. Викладаємо його на стіл, гарненько обминаємо, ділимо на 2 частини, загортаємо в плівочку і прибираємо на 1 годину в холодильник. Для приготування начинки, яблука промиваємо, чистимо, вирізаємо серцевину і шаткуємо скибочками. Потім складаємо фрукти в миску, посипаємо цукром і меленою корицею. Додаємо крохмаль, мелений імбир і скроплюємо лимонним соком. Гарненько все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Тісто розділяємо на частини, розкачуємо на столі в тонкі пласти і викладаємо один у форму для пирога, формуючи бортики. Зверху розподіляємо яблучну начинку і розкладаємо шматочки масла. Тепер накриваємо все другим пластом, заліплюємо краю і робимо зверху невеликі надрізи. Яйце збиваємо з вершками і заливаємо всю поверхню пирога. Ставимо його на 30 хвилин у холодильник, а потім відправляємо в гарячу духовку.
Тертий яблучний пиріг з пісочного тіста
Інгредієнти:
Приготування
Яблука промиваємо, видаляємо серцевину і шаткуємо тонкими скибочками. Масло поділяємо навпіл, нарізаємо кубиками й викладаємо трохи на дно форми. Рівномірно посипаємо цукром і розподіляємо по всій поверхні яблучні шматочки. Залишилося масло теж дрібно рубаємо і розтираємо з борошном до отримання крихти. Після цього додаємо ложку крижаної води і замішуємо м'яке тісто пісочне. Розкачуємо його тонким шаром, накриваємо начинку і випікаємо пиріг в розігрітій духовці близько півгодини. Готове ласощі охолодити у формі, а потім акуратно перевертаємо на плоске блюдо, щоб карамельні яблука виявилися зверху. В якості прикраси використовуємо за бажанням корицю і ваніль.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
Пісочне тісто для пирога
З усіх різновидів тіста - пісочне можна назвати універсальним, адже воно чудово поєднується з будь-яким наповненням і його щільна текстура здатна
Пиріг з пісочного тіста з варенням
З найпростіших рецептів домашньої випічки у більшості господинь найулюбленішим залишається пісочний пиріг. І зовсім не даремно, адже основу з такого
Пісочний пиріг з абрикосами
Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста
У цьому пирозі ідеальне поєднання солодкого пісочного тіста і кисленькой вишні, але, якщо ви все-таки любите солодку начинку, то можна до вишні
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам