Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Масляний бісквіт

Масляний бісквіт

25-12-2015, 13:29
956
Масляний бісквіт
По суті, бісквіт – це солодкий пористий корж, до складу якого обов'язково входять пшеничне борошно, цукор і яйця, іноді в тісто додають і деякі інші інгредієнти, які впливають на текстуру, аромат і смак виробу.
Відомо безліч видів і різних рецептів бісквітів.

Розповімо, як приготувати масляний бісквіт.
Від звичайного класичного бісквіта масляний, деяким чином відрізняється за способом приготування і складом: у рецептуру входить велика кількість масла. Саме тому масляний бісквіт виходить більш щільним.

Масляний шоколадний бісквіт – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне з низьким вмістом клейковини – 150 г;

  • цукор – 150 г;

  • яйця курячі – 5 шт.;

  • молоко жирне або вершки – 50 мл;

  • масло вершкове – 50 г;

  • ваніль або кориця – 2 щіпки;

  • бренді плодове, ром або віскі – 2 ст. ложки;

  • какао-порошок – 1-3 ст. ложки;

  • сода – 1 щіпка;

  • сік лимона.


  • Приготування
    Вмикайте духову шафу за 10 хвилин до початку приготування тіста. Найкраща задана температура до 200 - 210 градусів.
    Приготування масляного бісквіту вимагає уважності і зосередженості. Точно дотримуйтесь рецептурою і все вийде.
    Змішуємо какао з половиною цукру і яєчними жовтками, збиваємо вручну віночком. Одночасно другу частину цукру збиваємо в міксері разом з білками до стану стійкої піни.
    Розтоплене на водяній бані вершкове масло збиваємо з молоком або вершками, вливаємо бренді, додаємо ваніль. Остуджуємо приблизно до 30 градусів.
    Змащуємо форму для випікання вершковим маслом (можна простелити промасленим пекарської папером).
    Діємо швидко.
    З'єднуємо в робочій мисці шоколадно-жовткову суміш, білково-цукрову піну і вершково-молочну масу. Додаємо соду погашену соком лимона і просіяне борошно. Можна додатково недовго збити тісто ручним міксером.
    Виливаємо приготоване тісто у форму для випічки. Ставимо форму в духовку. Через 10 хвилин
    Масляний бісквіт
    зменшуємо вогонь таким чином, щоб трохи знизити температуру (приблизно на 10-20 градусів). Загальний час випікання близько 40 хвилин.
    У процесі випікання духовку відкривати і навіть відкривати не можна, інакше бісквіт осяде.
    Щоб легше витягувати готовий корж, ставимо форму на мокрий холодний рушник. Перед витягом варто почекати хвилин 30.
    Якщо вам потрібно спекти не шоколадний бісквіт , а світлий просто виключіть з рецептури какао і додайте трохи борошна або крохмалю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний бісквіт на окропі
    Шоколадний бісквіт на окропі
    Шоколадний бісквіт на окропі - це чудова основа для багатьох десертів. З нього можна приготувати смачний торт, ніжні тістечка та багато інших
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Класичний бісквіт зазвичай роблять з борошна, цукру і яєць. Але різновидів його створення існує безліч. Його роблять на сметані, з додаванням сиру,
    Класичний бісквіт
    Класичний бісквіт
    Класичний бісквіт для торта готується з допомогою трьох інгредієнтів: цукру, борошна та яєць. При всій простоті виходить чудово легкий десерт.
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Бісквіт з вишнею
    Бісквіт з вишнею
    Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.