Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадний бісквіт на окропі

Шоколадний бісквіт на окропі

23-07-2015, 21:05
859
Шоколадний бісквіт на окропі
Справжні шанувальники шоколадних десертів вже напевно давно знайомі з цим рецептом. Шоколадний бісквіт на окропі – це просто якась магія. Він виходить неймовірно насиченим, при цьому дуже легким, пористим, а тому добре просочується кремом, сиропом, ганашем і всім, чим би ви його не полили.
Секрет ідеального бісквіта криється в простому склянці окропу, який сприяє розчиненню какао і посиленню шоколадного смаку, попутно роблячи тісто трохи більш рідким і легким.

Шоколадний бісквіт на окропі – рецепт


Інгредієнти:

  • порошок какао - 65 г;

  • борошно - 165 г;

  • окріп - 120 мл;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 115 г;

  • розпушувач - 1/4 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 210 г;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • молоко - 120 мл


  • Приготування
    Схема приготування шоколадного бісквіта на окропі мало чим відрізняється від такої для приготування звичайного бісквіта. Окремо змішуємо сухі інгредієнти у вигляді борошна, соду, какао і розпушувач. Суху основу для бісквіта пропускаємо через сито.
    Масло кімнатної температури збийте з цукром, поки не перетвориться на білий повітряний крем. Поступово, по одному, починайте вводити в масляний крем яйця. Змішайте половину сухої суміші з маслом, влийте молоко, знову збийте, тепер додайте окріп, збийте, додайте залишилися сухі складові. Після фінального збивання розлийте тісто по парі 20-см форм і поставте в розігріту до 185 градусів духовку на 25 хвилин.
    Ви також можете приготувати шоколадний бісквіт на окропі в мультиварці , виливши тісто в підготовлену чашу і залишивши готуватися на «Випікання» протягом години.

    Заварний бісквіт на окропі з кавою


    Інгредієнти:

  • порошок какао - 85 м;

  • борошно - 240 г;

  • цукровий пісок - 285 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сода - 1 1/2 ч. ложки;

  • швидкорозчинний кави - 5 г;

  • молоко - 240 мл;

  • рослинне масло - 120 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • окріп - 240 мл


  • Приготування
    Поки температура в духовій шафі доходить до позначки 180 градусів, змастіть покрийте пергаментом пару 20-см форм, а потім прийміть за приготування тіста.
    Першим ділом з'єднайте сухі складові зі списку, але без цукру, його слід окремо збити з молоком і яйцями рівно до тих пір, поки кристали не зникнуть. В молочну суміш додайте масло, а потім і половину сухої суміші. Тепер саме час заварити практично готове тісто, для цього у нього просто вливають окріп і швидко все перемішують. Всипте залишилася суху суміш і знову збийте, поки не отримаєте гладке тісто.
    Випікайте бісквітні коржі півгодини.

    Шоколадний бісквіт на окропі в духовці


    Крім того, що з усіх цих простих інгредієнтів виходить приголомшливий шоколадний бісквіт, в рамках даного рецепту він ще й готується в одній мисці, а це значить, що після трапези свіжоспеченим ласощами вас не будуть чекати гори немитого посуду в раковині.
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 320 г;

  • борошно - 225 г;

  • порошок какао - 95 г;
  • Шоколадний бісквіт на окропі

  • розпушувач - 5 г;

  • дрібка морської солі;

  • нежирний кефір - 240 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинне масло - 130 мл;

  • окріп - 240 мл


  • Приготування
    Як правило, приготування починаємо з розігріву духовки до необхідної температури, для нас це чергові 180 градусів. Змащуємо пару 20-см форм для випічки.
    Вибираємо миску глибше і приступаємо до замішування тіста. Спершу в ємність відправляються сухі інгредієнти, слідом за ними вбиваємо пару яєць, додаємо масло і кефір. Збиваємо всі складові разом протягом 2 хвилин. Додаємо окріп і змішуємо все ще раз.
    Розливаємо тісто по формах і ставимо в духовку на півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний торт на окропі
    Шоколадний торт на окропі
    Шоколадний торт на окропі підкорить кожного любителя шоколаду. Він воістину шоколадний, бісквіт виходить дуже пишним м'яким і повітряним. Крім
    Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
    Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
    Якщо ви - любитель солодкого або хочете побалувати своїх гостей, то шоколадний торт на кефірі «Фантастика» підійде для цього найкращим чином!
    Шоколадний шифоновий бісквіт
    Шоколадний шифоновий бісквіт
    Розповімо, як спекти пористу, вологу і, головне, високу основу для десертів. Ви дізнаєтеся класичний рецепт шоколадного шифонової бісквіта, варіант
    Шоколадний бісквіт в мультиварці
    Шоколадний бісквіт в мультиварці
    Ця стаття для тих, у кого не виходить випекти бісквіт в духовці. Повітряний, ніжний, неймовірно смачний, а головне високий бісквіт можна спекти в
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.