Справжні шанувальники шоколадних десертів вже напевно давно знайомі з цим рецептом. Шоколадний бісквіт на окропі – це просто якась магія. Він виходить неймовірно насиченим, при цьому дуже легким, пористим, а тому добре просочується кремом, сиропом, ганашем і всім, чим би ви його не полили.
Секрет ідеального бісквіта криється в простому склянці окропу, який сприяє розчиненню какао і посиленню шоколадного смаку, попутно роблячи тісто трохи більш рідким і легким.
Шоколадний бісквіт на окропі – рецепт
Інгредієнти: порошок какао - 65 г; борошно - 165 г; окріп - 120 мл; сода - 1 ч. ложка; вершкове масло - 115 г; розпушувач - 1/4 ч. ложки; цукровий пісок - 210 г; яйця курячі - 2 шт.; молоко - 120 мл Приготування Схема приготування шоколадного бісквіта на окропі мало чим відрізняється від такої для приготування звичайного бісквіта. Окремо змішуємо сухі інгредієнти у вигляді борошна, соду, какао і розпушувач. Суху основу для бісквіта пропускаємо через сито.
Масло кімнатної температури збийте з цукром, поки не перетвориться на білий повітряний крем. Поступово, по одному, починайте вводити в масляний крем яйця. Змішайте половину сухої суміші з маслом, влийте молоко, знову збийте, тепер додайте окріп, збийте, додайте залишилися сухі складові. Після фінального збивання розлийте тісто по парі 20-см форм і поставте в розігріту до 185 градусів духовку на 25 хвилин.
Ви також можете приготувати шоколадний бісквіт на окропі в мультиварці , виливши тісто в підготовлену чашу і залишивши готуватися на «Випікання» протягом години.
Заварний бісквіт на окропі з кавою
Інгредієнти: порошок какао - 85 м; борошно - 240 г; цукровий пісок - 285 г; розпушувач - 2 ч. ложки; сода - 1 1/2 ч. ложки; швидкорозчинний кави - 5 г; молоко - 240 мл; рослинне масло - 120 мл; яйця - 2 шт.; окріп - 240 мл Приготування Поки температура в духовій шафі доходить до позначки 180 градусів, змастіть покрийте пергаментом пару 20-см форм, а потім прийміть за приготування тіста.
Першим ділом з'єднайте сухі складові зі списку, але без цукру, його слід окремо збити з молоком і яйцями рівно до тих пір, поки кристали не зникнуть. В молочну суміш додайте масло, а потім і половину сухої суміші. Тепер саме час заварити практично готове тісто, для цього у нього просто вливають окріп і швидко все перемішують. Всипте залишилася суху суміш і знову збийте, поки не отримаєте гладке тісто.
Випікайте бісквітні коржі півгодини.
Шоколадний бісквіт на окропі в духовці
Крім того, що з усіх цих простих інгредієнтів виходить приголомшливий шоколадний бісквіт, в рамках даного рецепту він ще й готується в одній мисці, а це значить, що після трапези свіжоспеченим ласощами вас не будуть чекати гори немитого посуду в раковині.
Інгредієнти: цукровий пісок - 320 г; борошно - 225 г; порошок какао - 95 г; розпушувач - 5 г; дрібка морської солі; нежирний кефір - 240 мл; яйця - 2 шт.; рослинне масло - 130 мл; окріп - 240 мл Приготування Як правило, приготування починаємо з розігріву духовки до необхідної температури, для нас це чергові 180 градусів. Змащуємо пару 20-см форм для випічки.
Вибираємо миску глибше і приступаємо до замішування тіста. Спершу в ємність відправляються сухі інгредієнти, слідом за ними вбиваємо пару яєць, додаємо масло і кефір. Збиваємо всі складові разом протягом 2 хвилин. Додаємо окріп і змішуємо все ще раз.
Розливаємо тісто по формах і ставимо в духовку на півгодини.