Вернуться назад Распечатать

Шоколадний бісквіт на окропі

Шоколадний бісквіт на окропі
Справжні шанувальники шоколадних десертів вже напевно давно знайомі з цим рецептом. Шоколадний бісквіт на окропі – це просто якась магія. Він виходить неймовірно насиченим, при цьому дуже легким, пористим, а тому добре просочується кремом, сиропом, ганашем і всім, чим би ви його не полили.
Секрет ідеального бісквіта криється в простому склянці окропу, який сприяє розчиненню какао і посиленню шоколадного смаку, попутно роблячи тісто трохи більш рідким і легким.

Шоколадний бісквіт на окропі – рецепт


Інгредієнти:

  • порошок какао - 65 г;

  • борошно - 165 г;

  • окріп - 120 мл;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 115 г;

  • розпушувач - 1/4 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 210 г;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • молоко - 120 мл


  • Приготування
    Схема приготування шоколадного бісквіта на окропі мало чим відрізняється від такої для приготування звичайного бісквіта. Окремо змішуємо сухі інгредієнти у вигляді борошна, соду, какао і розпушувач. Суху основу для бісквіта пропускаємо через сито.
    Масло кімнатної температури збийте з цукром, поки не перетвориться на білий повітряний крем. Поступово, по одному, починайте вводити в масляний крем яйця. Змішайте половину сухої суміші з маслом, влийте молоко, знову збийте, тепер додайте окріп, збийте, додайте залишилися сухі складові. Після фінального збивання розлийте тісто по парі 20-см форм і поставте в розігріту до 185 градусів духовку на 25 хвилин.
    Ви також можете приготувати шоколадний бісквіт на окропі в мультиварці , виливши тісто в підготовлену чашу і залишивши готуватися на «Випікання» протягом години.

    Заварний бісквіт на окропі з кавою


    Інгредієнти:

  • порошок какао - 85 м;

  • борошно - 240 г;

  • цукровий пісок - 285 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сода - 1 1/2 ч. ложки;

  • швидкорозчинний кави - 5 г;

  • молоко - 240 мл;

  • рослинне масло - 120 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • окріп - 240 мл


  • Приготування
    Поки температура в духовій шафі доходить до позначки 180 градусів, змастіть покрийте пергаментом пару 20-см форм, а потім прийміть за приготування тіста.
    Першим ділом з'єднайте сухі складові зі списку, але без цукру, його слід окремо збити з молоком і яйцями рівно до тих пір, поки кристали не зникнуть. В молочну суміш додайте масло, а потім і половину сухої суміші. Тепер саме час заварити практично готове тісто, для цього у нього просто вливають окріп і швидко все перемішують. Всипте залишилася суху суміш і знову збийте, поки не отримаєте гладке тісто.
    Випікайте бісквітні коржі півгодини.

    Шоколадний бісквіт на окропі в духовці


    Крім того, що з усіх цих простих інгредієнтів виходить приголомшливий шоколадний бісквіт, в рамках даного рецепту він ще й готується в одній мисці, а це значить, що після трапези свіжоспеченим ласощами вас не будуть чекати гори немитого посуду в раковині.
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 320 г;

  • борошно - 225 г;

  • порошок какао - 95 г;
  • Шоколадний бісквіт на окропі

  • розпушувач - 5 г;

  • дрібка морської солі;

  • нежирний кефір - 240 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинне масло - 130 мл;

  • окріп - 240 мл


  • Приготування
    Як правило, приготування починаємо з розігріву духовки до необхідної температури, для нас це чергові 180 градусів. Змащуємо пару 20-см форм для випічки.
    Вибираємо миску глибше і приступаємо до замішування тіста. Спершу в ємність відправляються сухі інгредієнти, слідом за ними вбиваємо пару яєць, додаємо масло і кефір. Збиваємо всі складові разом протягом 2 хвилин. Додаємо окріп і змішуємо все ще раз.
    Розливаємо тісто по формах і ставимо в духовку на півгодини.