Тісто для заливного пирога
Заливний пиріг є найшвидшим варіантом домашньої випічки з начинкою. Незважаючи на простоту приготування, страва має прекрасний смак і апетитний зовнішній вигляд.
Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування тіста для заливного пирога. А начинкою для нього може послужити будь-овочеве, м'ясне, рибне або фруктове наповнення.
Інгредієнти:
кефір – 500 мл;
пшеничне борошно вищого сорту – 360 г;
курячі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 10 г;
сіль – 5 р;
харчова сода – 10 р.
Приготування
У глибоку ємність виливаємо кефір, всипаємо до нього харчову соду, перемішуємо і залишаємо на п'ять хвилин при кімнатній температурі. За цей час сода повністю загаситься кефіром, що нейтралізує її специфічний запах і зробить пиріг більш пишним. Далі розбиваємо яйця з дрібкою солі і цукровим піском до легкості і з'єднуємо з кефіром. Тепер просіваємо в суміш борошно пшеничне і розмішуємо масу за допомогою віночка або міксера до повного розчинення борошняних грудочок. Консистенція готового заливного тіста повинна бути трохи густіше, ніж на оладки і нагадувати сметану з високим відсотком жирності.
Інгредієнти:
майонез – 260 г;
сметана – 260 г;
яйця – 2 шт.;
борошно пшеничне – 160-200 г;
сіль – 5 р;
розпушувач – 25 р.
Приготування
Для приготування тіста по цьому рецепту з'єднуємо в мисці майонез, сметану, збиті до пишної піни з дрібкою солі яйця, перемішуємо і всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Домагаємося за допомогою міксера або віночка однорідності тесту, а також отримання його консистенції трохи густіше, ніж на оладки.
Інгредієнти:
сметана – 375 г;
яйця – 2 шт.;
борошно пшеничне – 240-300 г;
сіль – 5 р;
сода – 5 р.
Приготування
Сметану змішуємо з содою і даємо постояти п'ять хвилин. Тим часом збиваємо до пишноти яйця з сіллю, просіваємо борошно пшеничне і додаємо до сметані. Перемішуємо тісто до однорідності, підсипавши при необхідності ще німого борошна для отримання консистенції маси, як густа сметана.
Інгредієнти:
кефір – 390 мл;
пшеничне борошно вищого сорту – 275-300 г;
маргарин вершковий – 175 г;
курячі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 25 г;
сіль – 5 р;
розпушувач – 20 р.
Приготування
Збиті з цукровим піском і сіллю яйця змішуємо з кефіром, розтопленим і остившім маргарином, і знову збиваємо. Потім невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і розмішуємо все міксером до однорідності і отримання тіста, консистенцією, як густа сметана.
Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування тіста для заливного пирога. А начинкою для нього може послужити будь-овочеве, м'ясне, рибне або фруктове наповнення.
Рецепт холодцю тесту для пирога на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку ємність виливаємо кефір, всипаємо до нього харчову соду, перемішуємо і залишаємо на п'ять хвилин при кімнатній температурі. За цей час сода повністю загаситься кефіром, що нейтралізує її специфічний запах і зробить пиріг більш пишним. Далі розбиваємо яйця з дрібкою солі і цукровим піском до легкості і з'єднуємо з кефіром. Тепер просіваємо в суміш борошно пшеничне і розмішуємо масу за допомогою віночка або міксера до повного розчинення борошняних грудочок. Консистенція готового заливного тіста повинна бути трохи густіше, ніж на оладки і нагадувати сметану з високим відсотком жирності.
Тісто для заливного пирога на майонезі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тіста по цьому рецепту з'єднуємо в мисці майонез, сметану, збиті до пишної піни з дрібкою солі яйця, перемішуємо і всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Домагаємося за допомогою міксера або віночка однорідності тесту, а також отримання його консистенції трохи густіше, ніж на оладки.
Заливне тісто на сметані для пирога
Інгредієнти:
Приготування
Сметану змішуємо з содою і даємо постояти п'ять хвилин. Тим часом збиваємо до пишноти яйця з сіллю, просіваємо борошно пшеничне і додаємо до сметані. Перемішуємо тісто до однорідності, підсипавши при необхідності ще німого борошна для отримання консистенції маси, як густа сметана.
Тісто для заливного пирога на маргарині
Інгредієнти:
Приготування
Збиті з цукровим піском і сіллю яйця змішуємо з кефіром, розтопленим і остившім маргарином, і знову збиваємо. Потім невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і розмішуємо все міксером до однорідності і отримання тіста, консистенцією, як густа сметана.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заливний пиріг з капустою на майонезі
Швидко і, головне досить ситно нагодувати велику компанію тепер не проблема. Представляємо два неймовірних рецепта заливного пирога на майонезі, які
Заливне тісто
Найпопулярнішим варіантом швидкої випічки є всілякі заливні пироги. Вони можуть бути солодкими з фруктовою начинкою або поживними з наповненням з
Заливний пиріг з цибулею і яйцем
Рецептів заливних пирогів існує кілька десятків і всі відрізняються основним складом наповнення. Далі розповімо, як приготувати найпопулярніший вид
Заливний пиріг з сайрою
Заливні пироги дуже улюблені багатьма господинями, так як готуються з підручних компонентів за лічені хвилини. Різноманітність варіантів наповнення
Тісто для пирога з рибою
Тісто для пирога з рибою може бути абсолютно будь-яким: прісним, листковим або дріжджовим. Головне, щоб воно було смачним і мала гарний зовнішній