Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для заливного пирога

Тісто для заливного пирога

25-12-2015, 13:25
873
Тісто для заливного пирога
Заливний пиріг є найшвидшим варіантом домашньої випічки з начинкою. Незважаючи на простоту приготування, страва має прекрасний смак і апетитний зовнішній вигляд.
Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування тіста для заливного пирога. А начинкою для нього може послужити будь-овочеве, м'ясне, рибне або фруктове наповнення.

Рецепт холодцю тесту для пирога на кефірі


Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл;

  • пшеничне борошно вищого сорту – 360 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • сіль – 5 р;

  • харчова сода – 10 р.


  • Приготування
    У глибоку ємність виливаємо кефір, всипаємо до нього харчову соду, перемішуємо і залишаємо на п'ять хвилин при кімнатній температурі. За цей час сода повністю загаситься кефіром, що нейтралізує її специфічний запах і зробить пиріг більш пишним. Далі розбиваємо яйця з дрібкою солі і цукровим піском до легкості і з'єднуємо з кефіром. Тепер просіваємо в суміш борошно пшеничне і розмішуємо масу за допомогою віночка або міксера до повного розчинення борошняних грудочок. Консистенція готового заливного тіста повинна бути трохи густіше, ніж на оладки і нагадувати сметану з високим відсотком жирності.

    Тісто для заливного пирога на майонезі


    Інгредієнти:

  • майонез – 260 г;

  • сметана – 260 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 160-200 г;

  • сіль – 5 р;

  • розпушувач – 25 р.


  • Приготування
    Для приготування тіста по цьому рецепту з'єднуємо в мисці майонез, сметану, збиті до пишної піни з дрібкою солі яйця, перемішуємо і всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Домагаємося за допомогою міксера або віночка однорідності тесту, а також отримання його консистенції трохи густіше, ніж на оладки.

    Заливне тісто на сметані для пирога


    Інгредієнти:

  • сметана – 375 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 240-300 г;

  • сіль – 5 р;

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    Сметану змішуємо з содою і даємо постояти п'ять хвилин. Тим часом збиваємо до пишноти яйця з сіллю, просіваємо борошно пшеничне і додаємо до сметані. Перемішуємо тісто до однорідності, підсипавши при необхідності ще німого борошна для отримання консистенції маси, як густа сметана.

    Тісто для заливного пирога на маргарині


    Інгредієнти:

  • кефір – 390 мл;

  • пшеничне борошно вищого сорту – 275-300 г;
  • Тісто для заливного пирога

  • маргарин вершковий – 175 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • сіль – 5 р;

  • розпушувач – 20 р.


  • Приготування
    Збиті з цукровим піском і сіллю яйця змішуємо з кефіром, розтопленим і остившім маргарином, і знову збиваємо. Потім невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і розмішуємо все міксером до однорідності і отримання тіста, консистенцією, як густа сметана.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заливний пиріг з капустою на майонезі
    Заливний пиріг з капустою на майонезі
    Швидко і, головне досить ситно нагодувати велику компанію тепер не проблема. Представляємо два неймовірних рецепта заливного пирога на майонезі, які
    Заливне тісто
    Заливне тісто
    Найпопулярнішим варіантом швидкої випічки є всілякі заливні пироги. Вони можуть бути солодкими з фруктовою начинкою або поживними з наповненням з
    Заливний пиріг з цибулею і яйцем
    Заливний пиріг з цибулею і яйцем
    Рецептів заливних пирогів існує кілька десятків і всі відрізняються основним складом наповнення. Далі розповімо, як приготувати найпопулярніший вид
    Заливний пиріг з сайрою
    Заливний пиріг з сайрою
    Заливні пироги дуже улюблені багатьма господинями, так як готуються з підручних компонентів за лічені хвилини. Різноманітність варіантів наповнення
    Тісто для пирога з рибою
    Тісто для пирога з рибою
    Тісто для пирога з рибою може бути абсолютно будь-яким: прісним, листковим або дріжджовим. Головне, щоб воно було смачним і мала гарний зовнішній