Вернуться назад Распечатать

Тісто для заливного пирога

Тісто для заливного пирога
Заливний пиріг є найшвидшим варіантом домашньої випічки з начинкою. Незважаючи на простоту приготування, страва має прекрасний смак і апетитний зовнішній вигляд.
Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування тіста для заливного пирога. А начинкою для нього може послужити будь-овочеве, м'ясне, рибне або фруктове наповнення.

Рецепт холодцю тесту для пирога на кефірі


Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл;

  • пшеничне борошно вищого сорту – 360 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • сіль – 5 р;

  • харчова сода – 10 р.


  • Приготування
    У глибоку ємність виливаємо кефір, всипаємо до нього харчову соду, перемішуємо і залишаємо на п'ять хвилин при кімнатній температурі. За цей час сода повністю загаситься кефіром, що нейтралізує її специфічний запах і зробить пиріг більш пишним. Далі розбиваємо яйця з дрібкою солі і цукровим піском до легкості і з'єднуємо з кефіром. Тепер просіваємо в суміш борошно пшеничне і розмішуємо масу за допомогою віночка або міксера до повного розчинення борошняних грудочок. Консистенція готового заливного тіста повинна бути трохи густіше, ніж на оладки і нагадувати сметану з високим відсотком жирності.

    Тісто для заливного пирога на майонезі


    Інгредієнти:

  • майонез – 260 г;

  • сметана – 260 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 160-200 г;

  • сіль – 5 р;

  • розпушувач – 25 р.


  • Приготування
    Для приготування тіста по цьому рецепту з'єднуємо в мисці майонез, сметану, збиті до пишної піни з дрібкою солі яйця, перемішуємо і всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Домагаємося за допомогою міксера або віночка однорідності тесту, а також отримання його консистенції трохи густіше, ніж на оладки.

    Заливне тісто на сметані для пирога


    Інгредієнти:

  • сметана – 375 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 240-300 г;

  • сіль – 5 р;

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    Сметану змішуємо з содою і даємо постояти п'ять хвилин. Тим часом збиваємо до пишноти яйця з сіллю, просіваємо борошно пшеничне і додаємо до сметані. Перемішуємо тісто до однорідності, підсипавши при необхідності ще німого борошна для отримання консистенції маси, як густа сметана.

    Тісто для заливного пирога на маргарині


    Інгредієнти:

  • кефір – 390 мл;

  • пшеничне борошно вищого сорту – 275-300 г;
  • Тісто для заливного пирога

  • маргарин вершковий – 175 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • сіль – 5 р;

  • розпушувач – 20 р.


  • Приготування
    Збиті з цукровим піском і сіллю яйця змішуємо з кефіром, розтопленим і остившім маргарином, і знову збиваємо. Потім невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і розмішуємо все міксером до однорідності і отримання тіста, консистенцією, як густа сметана.