Заливний пиріг є найшвидшим варіантом домашньої випічки з начинкою. Незважаючи на простоту приготування, страва має прекрасний смак і апетитний зовнішній вигляд.
Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування тіста для заливного пирога. А начинкою для нього може послужити будь-овочеве, м'ясне, рибне або фруктове наповнення.
Рецепт холодцю тесту для пирога на кефірі
Інгредієнти: кефір – 500 мл; пшеничне борошно вищого сорту – 360 г; курячі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 10 г; сіль – 5 р; харчова сода – 10 р. Приготування У глибоку ємність виливаємо кефір, всипаємо до нього харчову соду, перемішуємо і залишаємо на п'ять хвилин при кімнатній температурі. За цей час сода повністю загаситься кефіром, що нейтралізує її специфічний запах і зробить пиріг більш пишним. Далі розбиваємо яйця з дрібкою солі і цукровим піском до легкості і з'єднуємо з кефіром. Тепер просіваємо в суміш борошно пшеничне і розмішуємо масу за допомогою віночка або міксера до повного розчинення борошняних грудочок. Консистенція готового заливного тіста повинна бути трохи густіше, ніж на оладки і нагадувати сметану з високим відсотком жирності.
Тісто для заливного пирога на майонезі
Інгредієнти: майонез – 260 г; сметана – 260 г; яйця – 2 шт.; борошно пшеничне – 160-200 г; сіль – 5 р; розпушувач – 25 р. Приготування Для приготування тіста по цьому рецепту з'єднуємо в мисці майонез, сметану, збиті до пишної піни з дрібкою солі яйця, перемішуємо і всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Домагаємося за допомогою міксера або віночка однорідності тесту, а також отримання його консистенції трохи густіше, ніж на оладки.
Заливне тісто на сметані для пирога
Інгредієнти: сметана – 375 г; яйця – 2 шт.; борошно пшеничне – 240-300 г; сіль – 5 р; сода – 5 р. Приготування Сметану змішуємо з содою і даємо постояти п'ять хвилин. Тим часом збиваємо до пишноти яйця з сіллю, просіваємо борошно пшеничне і додаємо до сметані. Перемішуємо тісто до однорідності, підсипавши при необхідності ще німого борошна для отримання консистенції маси, як густа сметана.
Тісто для заливного пирога на маргарині
Інгредієнти: кефір – 390 мл; пшеничне борошно вищого сорту – 275-300 г; маргарин вершковий – 175 г; курячі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 25 г; сіль – 5 р; розпушувач – 20 р. Приготування Збиті з цукровим піском і сіллю яйця змішуємо з кефіром, розтопленим і остившім маргарином, і знову збиваємо. Потім невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і розмішуємо все міксером до однорідності і отримання тіста, консистенцією, як густа сметана.