Як приготувати булочки?
Булочки – улюблений десерт до чаю в будь-яких ситуаціях. Існують різні способи їх приготування, за яким спекти смачні і ароматні ласощі можна за лічені хвилини. Ми розповімо вам, як приготувати булочки в домашніх умовах.
Інгредієнти:
тепле молоко – 200 мл;
масло вершкове – 40 г;
ванілін – за смаком;
цукор – за смаком;
яйце – 1 шт.;
сухі швидкорозчинні дріжджі – 1 ч. ложка;
борошно – 25 ст.
Для крему:
молоко – 300 мл;
яєчний жовток – 2 шт.;
крохмаль – 50 г;
цукор – 100 г;
ванілін.
Приготування
Дріжджі розчиняємо в підігрітому до теплого стану молоці. У мисці змішуємо розтоплене масло, цукор, яйця і ванілін. В молоко додаємо трохи борошна і виливаємо яєчну суміш. Підсипаємо борошно і замішуємо щільне тісто. Перекладаємо його в тарілку і прибираємо на 1 годину, накривши кухонним рушником. Одночасно з цим готуємо крем: молоко кип'ятимо, додаємо ванілін, трохи цукру. Жовтки розтираємо окремо з рештою цукровим піском і крохмалем. Обережно вводимо отриману суміш коли молоко закипить і, помішуючи, варимо крем до загустіння. Обминаємо тісто, ділимо на 10 частин і кожну розкачуємо в коржик. На самий край викладаємо трохи крему, накриваємо верхнім краєм тіста і трохи притискаємо. Нижній край розрізаємо на смужки і обертаємо навколо булочки. Викладаємо заготовки на деко, застелене пергаментом, і випікаємо при температурі 180 градусів до світло-золотистого кольору, а потім посипаємо дрібної цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно – 350 г;
йогурт – 300 мл;
рослинне масло – 1 ст. ложка;
цукор дрібний – 2 ч. ложки;
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
сіль – щіпка.
Приготування
Борошно з'єднуємо з сіллю, додаємо розпушувач і цукор. Йогурт змішуємо з олією і частинами додаємо борошняну суху суміш. Замішуємо тісто, викладаємо на стіл і поділяємо його на 10 частин. Ліпимо булочки і укладаємо на деко, застелене тонким пергаментом. Посипаємо булочки цукровим піском і випікаємо в розігрітій духовці 25 хвилин.
Інгредієнти:
борошно – 6 ст.;
яйце – 4 шт.;
молоко – 15 склянки;
масло вершкове – 1 ст.;
цукор – за смаком;
розпушувач – 1 пт. ложка.
Приготування
Духовку запалюємо і розігріваємо до 240 градусів. Борошно з'єднуємо з сіллю, розпушувачем і цукровим піском. В центрі робимо отвір і акуратно вливаємо розтоплене масло. Яйця збиваємо з молоком, вливаємо до борошняної маси і перемішуємо. Готове тісто розгортаємо в тоненький пласт, вирізаємо булочки і розкладаємо їх на деку. Яйце збиваємо, обмазуємо їм заготовки, посипаємо зверху цукром і запікаємо.
Інгредієнти:
маса сирна – 150 г;
цукор – 120 г;
борошно – 250 г;
розпушувач – 15 г;
яєчний жовток – 1 шт.;
ванілін – 10 г;
масло рослинне – 6 ст. ложок;
яблуко – 3 шт.;
молоко коров'яче – 1 ст. ложка;
мак – 1 ч. ложка;
кориця мелена – на смак.
Приготування
У сир додаємо цукор і гарненько розтираємо. Потім додаємо рослинне масло, ванілін і ретельно перемішуємо. Після цього вводимо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин. Тим часом промиваємо яблука, розрізаємо їх, видаляємо насіння і шаткуємо тонкими пластинами. Тісто розкачуємо, вирізаємо трикутники і робимо кілька розрізів. На широку частину викладаємо скибочки яблук, посипаємо цукром, корицею і загортаємо вузьким кінцем. Викладаємо заготовки на деко, промазуємо сумішшю молока і жовтки, а потім щедро присипаємо маком і запікаємо 25 хвилин.
Як приготувати булочки з вершковим кремом?
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Дріжджі розчиняємо в підігрітому до теплого стану молоці. У мисці змішуємо розтоплене масло, цукор, яйця і ванілін. В молоко додаємо трохи борошна і виливаємо яєчну суміш. Підсипаємо борошно і замішуємо щільне тісто. Перекладаємо його в тарілку і прибираємо на 1 годину, накривши кухонним рушником. Одночасно з цим готуємо крем: молоко кип'ятимо, додаємо ванілін, трохи цукру. Жовтки розтираємо окремо з рештою цукровим піском і крохмалем. Обережно вводимо отриману суміш коли молоко закипить і, помішуючи, варимо крем до загустіння. Обминаємо тісто, ділимо на 10 частин і кожну розкачуємо в коржик. На самий край викладаємо трохи крему, накриваємо верхнім краєм тіста і трохи притискаємо. Нижній край розрізаємо на смужки і обертаємо навколо булочки. Викладаємо заготовки на деко, застелене пергаментом, і випікаємо при температурі 180 градусів до світло-золотистого кольору, а потім посипаємо дрібної цукровою пудрою.
Як приготувати булочки в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Борошно з'єднуємо з сіллю, додаємо розпушувач і цукор. Йогурт змішуємо з олією і частинами додаємо борошняну суху суміш. Замішуємо тісто, викладаємо на стіл і поділяємо його на 10 частин. Ліпимо булочки і укладаємо на деко, застелене тонким пергаментом. Посипаємо булочки цукровим піском і випікаємо в розігрітій духовці 25 хвилин.
Як приготувати булочки з цукром?
Інгредієнти:
Приготування
Духовку запалюємо і розігріваємо до 240 градусів. Борошно з'єднуємо з сіллю, розпушувачем і цукровим піском. В центрі робимо отвір і акуратно вливаємо розтоплене масло. Яйця збиваємо з молоком, вливаємо до борошняної маси і перемішуємо. Готове тісто розгортаємо в тоненький пласт, вирізаємо булочки і розкладаємо їх на деку. Яйце збиваємо, обмазуємо їм заготовки, посипаємо зверху цукром і запікаємо.
Як приготувати булочки з маком?
Інгредієнти:
Приготування
У сир додаємо цукор і гарненько розтираємо. Потім додаємо рослинне масло, ванілін і ретельно перемішуємо. Після цього вводимо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин. Тим часом промиваємо яблука, розрізаємо їх, видаляємо насіння і шаткуємо тонкими пластинами. Тісто розкачуємо, вирізаємо трикутники і робимо кілька розрізів. На широку частину викладаємо скибочки яблук, посипаємо цукром, корицею і загортаємо вузьким кінцем. Викладаємо заготовки на деко, промазуємо сумішшю молока і жовтки, а потім щедро присипаємо маком і запікаємо 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плюшки з корицею
Серед достатку рецептів солодкої випічки, булочки залишаються в пріоритеті. Адже з ними набагато менше клопоту у формуванні самого виробу. Одним з
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Булочки без дріжджів
Якщо вам хочеться чого-небудь солоденького і смачного, пропонуємо спекти булочки без дріжджів. Їх можна зробити на ряжанці, молоці, кефірі, сметані.
Булочки з начинкою
Всі ми любимо смачні ароматні булочки до чашки чаю або кави. Звичайно ж, їх можна купити в будь-якому продуктовому магазині, але ж домашня випічка
Brioschi з заварним кремом
Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх