Булочки – улюблений десерт до чаю в будь-яких ситуаціях. Існують різні способи їх приготування, за яким спекти смачні і ароматні ласощі можна за лічені хвилини. Ми розповімо вам, як приготувати булочки в домашніх умовах.
Як приготувати булочки з вершковим кремом?
Інгредієнти: тепле молоко – 200 мл; масло вершкове – 40 г; ванілін – за смаком; цукор – за смаком; яйце – 1 шт.; сухі швидкорозчинні дріжджі – 1 ч. ложка; борошно – 25 ст. Для крему:
молоко – 300 мл; яєчний жовток – 2 шт.; крохмаль – 50 г; цукор – 100 г; ванілін. Приготування Дріжджі розчиняємо в підігрітому до теплого стану молоці. У мисці змішуємо розтоплене масло, цукор, яйця і ванілін. В молоко додаємо трохи борошна і виливаємо яєчну суміш. Підсипаємо борошно і замішуємо щільне тісто. Перекладаємо його в тарілку і прибираємо на 1 годину, накривши кухонним рушником. Одночасно з цим готуємо крем: молоко кип'ятимо, додаємо ванілін, трохи цукру. Жовтки розтираємо окремо з рештою цукровим піском і крохмалем. Обережно вводимо отриману суміш коли молоко закипить і, помішуючи, варимо крем до загустіння. Обминаємо тісто, ділимо на 10 частин і кожну розкачуємо в коржик. На самий край викладаємо трохи крему, накриваємо верхнім краєм тіста і трохи притискаємо. Нижній край розрізаємо на смужки і обертаємо навколо булочки. Викладаємо заготовки на деко, застелене пергаментом, і випікаємо при температурі 180 градусів до світло-золотистого кольору, а потім посипаємо дрібної цукровою пудрою.
Як приготувати булочки в духовці?
Інгредієнти: борошно – 350 г; йогурт – 300 мл; рослинне масло – 1 ст. ложка; цукор дрібний – 2 ч. ложки; розпушувач для тіста – 1 ч. ложка; сіль – щіпка. Приготування Борошно з'єднуємо з сіллю, додаємо розпушувач і цукор. Йогурт змішуємо з олією і частинами додаємо борошняну суху суміш. Замішуємо тісто, викладаємо на стіл і поділяємо його на 10 частин. Ліпимо булочки і укладаємо на деко, застелене тонким пергаментом. Посипаємо булочки цукровим піском і випікаємо в розігрітій духовці 25 хвилин.
Як приготувати булочки з цукром?
Інгредієнти: борошно – 6 ст.; яйце – 4 шт.; молоко – 15 склянки; масло вершкове – 1 ст.; цукор – за смаком; розпушувач – 1 пт. ложка. Приготування Духовку запалюємо і розігріваємо до 240 градусів. Борошно з'єднуємо з сіллю, розпушувачем і цукровим піском. В центрі робимо отвір і акуратно вливаємо розтоплене масло. Яйця збиваємо з молоком, вливаємо до борошняної маси і перемішуємо. Готове тісто розгортаємо в тоненький пласт, вирізаємо булочки і розкладаємо їх на деку. Яйце збиваємо, обмазуємо їм заготовки, посипаємо зверху цукром і запікаємо.
Як приготувати булочки з маком?
Інгредієнти: маса сирна – 150 г; цукор – 120 г; борошно – 250 г; розпушувач – 15 г; яєчний жовток – 1 шт.; ванілін – 10 г; масло рослинне – 6 ст. ложок; яблуко – 3 шт.; молоко коров'яче – 1 ст. ложка; мак – 1 ч. ложка; кориця мелена – на смак. Приготування У сир додаємо цукор і гарненько розтираємо. Потім додаємо рослинне масло, ванілін і ретельно перемішуємо. Після цього вводимо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин. Тим часом промиваємо яблука, розрізаємо їх, видаляємо насіння і шаткуємо тонкими пластинами. Тісто розкачуємо, вирізаємо трикутники і робимо кілька розрізів. На широку частину викладаємо скибочки яблук, посипаємо цукром, корицею і загортаємо вузьким кінцем. Викладаємо заготовки на деко, промазуємо сумішшю молока і жовтки, а потім щедро присипаємо маком і запікаємо 25 хвилин.