Смачні булочки
На сніданок що може бути краще, ніж м'яка домашня булочка з чашкою ароматної кави або чаю. Багато хто може сказати, що завжди можна купити готові вироби в найближчому магазині. Але, швидше за все, ці люди просто не знають смаку домашньої випічки. З нею ніколи не зрівняється ніякий магазинний продукт. Нижче ми вам підкажемо рецепти приготування смачних булочок.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 4 склянки;
вода – 1 склянка;
швидкодіючі дріжджі (сухі) – 10 г;
цукор – 1 склянка;
куряче яйце – 1 шт.;
масло вершкове 73% жирності – 120 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Просіваємо борошно (2 склянки) у велику ємність, кладемо сухі дріжджі, вливаємо приблизно 3/4 склянки тепленької води і добре розмішуємо ложкою. Прикриваємо миску з отриманою масою рушником і даємо постояти в теплі годинки 2. Після цього додаємо решту просіяне борошно, вливаємо залишок теплої води і вимішуємо. Тепер окремо змішуємо цукор, розтоплене вершкове масло (70 м) і сіль. Отриману суміш виливаємо в тісто і перемішуємо. Залишаємо тісто на 15 години. Після цього ділимо його на 2 половинки. Розкачуємо кожну з них в прямокутний пласт і промазуємо вершковим маслом. Кожен шматочок скачуємо рулетом і ріжемо невеликими шматочками. Кожен з них складаємо навпіл і робимо по центру надріз, але не до кінця. І вивертаємо, щоб вийшла заготовка у вигляді сердечка. Викладаємо булочки на деко. Прикриваємо їх рушником і залишаємо приблизно на 50-60 хвилин. після цього кожну заготовку промазуємо збитим яйцем. За бажанням зверху ще можна притрусити їх цукром. Відправляємо заготовки в духовку. При 180 градусах вони будуть готові через півгодинки. Якщо цукром їх не посипали, то можна готові булочки притрусити цукровою пудрою.
Інгредієнти:
тепла вода – 15 склянки;
дріжджі сухі – 10 г;
борошно – 45 склянки;
масло вершкове 73% жирності – 80 г;
цукор – 25 г;
сіль – 7 г;
яйце – 1 шт.
Приготування
У теплій воді розчиняємо дріжджі і даємо трохи постояти. Всипаємо цукор, сіль, борошно, розтоплене масло і замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою, щоб не обвітрилося, і залишаємо в теплому місці на годину. Переміщаємо його на робочу поверхню, притрушенную борошном. Ділимо його на 18 шматочків і з кожної частини скачуємо кульку. Викладаємо булочки на застелений пекарської папером деко на деякій відстані один від одного, прикриваємо їх і залишаємо на півгодини, щоб вони піднялися. Потім змащуємо їх щіточкою збитим яйцем. Випікаємо при помірній температурі близько 20 хвилин.
Інгредієнти:
борошно – 13 кг;
дріжджі сухі – 2 ст. ложки;
яйця – 3 шт.;
молоко – 2 склянки;
рослинна олія – 150 мл;
цукор – 400 г;
масло вершкове 73% жирності – 150 г;
кунжутне насіння – 2 ст. ложки;
аніс – 1 ст. ложка;
сіль – 1/4 ч. ложки.
Приготування
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо сухі дріжджі, олія, масло розтоплене вершкове, а також сіль, цукор, аніс і ретельно розмішуємо. Частинами підсипаємо просіяне борошно, вливаємо тепле молоко і добре вимішуємо тісто. В результаті воно повинне вийти еластичним і гладким. Залишаємо його на годину для підйому. Потім формуємо з нього невеликі кульки, розміщуємо їх на столі і залишаємо ще на годину. Після цього їх злегка придавлюємо, змащуємо яйцем і притрушиваем насінням кунжуту. Булочки розміщуємо на деко і ставимо його в духовку, температура якої складає 180 градусів. Приблизно через 30 хвилин рум'яні булочки з кунжутом будуть готові. Приємного апетиту!
Смачні булочки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно (2 склянки) у велику ємність, кладемо сухі дріжджі, вливаємо приблизно 3/4 склянки тепленької води і добре розмішуємо ложкою. Прикриваємо миску з отриманою масою рушником і даємо постояти в теплі годинки 2. Після цього додаємо решту просіяне борошно, вливаємо залишок теплої води і вимішуємо. Тепер окремо змішуємо цукор, розтоплене вершкове масло (70 м) і сіль. Отриману суміш виливаємо в тісто і перемішуємо. Залишаємо тісто на 15 години. Після цього ділимо його на 2 половинки. Розкачуємо кожну з них в прямокутний пласт і промазуємо вершковим маслом. Кожен шматочок скачуємо рулетом і ріжемо невеликими шматочками. Кожен з них складаємо навпіл і робимо по центру надріз, але не до кінця. І вивертаємо, щоб вийшла заготовка у вигляді сердечка. Викладаємо булочки на деко. Прикриваємо їх рушником і залишаємо приблизно на 50-60 хвилин. після цього кожну заготовку промазуємо збитим яйцем. За бажанням зверху ще можна притрусити їх цукром. Відправляємо заготовки в духовку. При 180 градусах вони будуть готові через півгодинки. Якщо цукром їх не посипали, то можна готові булочки притрусити цукровою пудрою.
Смачні булочки в духовці з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
У теплій воді розчиняємо дріжджі і даємо трохи постояти. Всипаємо цукор, сіль, борошно, розтоплене масло і замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою, щоб не обвітрилося, і залишаємо в теплому місці на годину. Переміщаємо його на робочу поверхню, притрушенную борошном. Ділимо його на 18 шматочків і з кожної частини скачуємо кульку. Викладаємо булочки на застелений пекарської папером деко на деякій відстані один від одного, прикриваємо їх і залишаємо на півгодини, щоб вони піднялися. Потім змащуємо їх щіточкою збитим яйцем. Випікаємо при помірній температурі близько 20 хвилин.
Булочки з кунжутом – смачний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо сухі дріжджі, олія, масло розтоплене вершкове, а також сіль, цукор, аніс і ретельно розмішуємо. Частинами підсипаємо просіяне борошно, вливаємо тепле молоко і добре вимішуємо тісто. В результаті воно повинне вийти еластичним і гладким. Залишаємо його на годину для підйому. Потім формуємо з нього невеликі кульки, розміщуємо їх на столі і залишаємо ще на годину. Після цього їх злегка придавлюємо, змащуємо яйцем і притрушиваем насінням кунжуту. Булочки розміщуємо на деко і ставимо його в духовку, температура якої складає 180 градусів. Приблизно через 30 хвилин рум'яні булочки з кунжутом будуть готові. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашні булочки
Напевно, немає нічого смачніше домашньої випічки. Однак зараз багато хто не роблять подібні кулінарні подвиги і найчастіше купують вже готовий
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки для хот-догів
Любителі домашньої випічки без проблем впораються з рецептом булочок для хот-догів. Таке приємне доповнення буде доречно не тільки для приготування
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо