Домашні булочки
З приходом холодів так приємно посидіти з друзями за чашкою чаю. А адже до нього завжди хочеться смачненького. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати булочки в домашніх умовах.
Інгредієнти:
молоко – 150 мл;
дріжджі свіжі пресовані – 20 г;
цукор – 110 г;
борошно – 350 г;
масло вершкове 73% жирності – 55 г;
яйця – 1 шт.;
сіль – щіпка;
мелена кориця – 10 г;
тертий імбир – 1 ч. ложка.
Приготування
Нагріваємо молоко, розвести в ньому дріжджі, кладемо приблизно 30 г борошна і близько 30 г цукру. Прибираємо опару в тепло до освіти пінної шапки. Борошно просіваємо, щоб тісто було більш повітряним, всипаємо 30 г цукру, сіль, тертий імбир, вливаємо опару, топлене вершкове масло і розбиваємо яйце. Вимішуємо еластичне тісто, накриваємо його, щоб уникнути обвітрювання і залишаємо на годинку. Тепер переміщаємо його на посипаний борошном стіл і розкочуємо. Повинен вийти пласт товщиною приблизно 5 мм Посипаємо його зверху цукром і меленою корицею. Згортаємо рулет і нарізаємо його шматочками. Розміщуємо їх на деку, даємо постояти хвилин 25 а потім ставимо в духовку. Ароматні булочки будуть випікатися близько 25 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
дріжджі сухі – 11 г;
вода – 1 склянка;
масло вершкове 73% жирності – 90 г;
борошно – 1 склянка;
яйця – 3 шт.;
цукор – 180 г;
цукор ванільний – 10 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Починаємо з приготування опари. Для цього підігріваємо половину води, всипаємо в неї приблизно 50 г цукру, додаємо сухі дріжджі і розмішуємо до розчинення. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в глибоку посуд, додаємо цукор, ванілін і сіль. Тепер розбиваємо яйця. 2 яйця відправляємо в тісто повністю, а в останньому відокремлюємо жовток від білка і в тісто кладемо тільки білок. Жовток залишимо для змащування верху. Тепер частинами всипаємо просіяне борошно і починаємо заміс тіста. Залишаємо його в теплі. Хвилин приблизно через 20 воно почне підходити, обминаємо його і приступаємо до формування булочок. Скачуємо невеликі кульки і викладаємо їх на змащене маслом деко. Даємо постояти хвилин 20. Потім верх змащуємо яйцем і притрушиваем цукром. При 180 градусах булочки будуть готові приблизно через 25 хвилин.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 600 г;
натуральний йогурт без цукру – 2 склянки;
розпушувач для тіста – 15 г;
цукор;
рослинне масло – 2 ст. ложки;
сіль – 1 щіпка;
цукор – 200 г;
цукрова пудра.
Приготування
Змішати просіяне борошно з цукром, розпушувачем і сіллю. Окремо з'єднуємо йогурт із рослинним маслом. Тепер все з'єднуємо в глибокій мисці і добре вимішуємо руками. Повинно вийти мягенькое тісто. Воно може навіть злегка липнути до рук. А щоб булочки легше було формувати, руки можна змастити рослинним маслом. Відщипуємо шматочок тіста і надаємо заготівлі абсолютно будь-яку форму. Викладаємо булочки на змащений маслом деко, і при 200 градусах вони будуть готові через 20 хвилин. Притрушиваем їх цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно – 3 склянки;
розпушувач – 1 ч. ложка;
масло вершкове 73% жирності – 180 г;
цукор – 100 г;
сіль – щіпка;
харчова сода – дрібка;
кефір – 1 склянка.
Приготування
Розм'якшуємо вершкове масло. Борошно просіваємо разом з содою, сіллю і розпушувачем. Додаємо туди мягенькое масло і розтираємо масу за допомогою виделки. Вливаємо злегка підігрітий кефір і гарненько все це перемішуємо. Формуємо з тіста близько 12 булочок і розподіляємо їх на деку. Верх можна змастити кефіром і притрусити цукром. Випікаємо близько 20 хвилин в помірно прогрітій духовці. Приємного апетиту!
Рецепт домашніх булочок
Інгредієнти:
Приготування
Нагріваємо молоко, розвести в ньому дріжджі, кладемо приблизно 30 г борошна і близько 30 г цукру. Прибираємо опару в тепло до освіти пінної шапки. Борошно просіваємо, щоб тісто було більш повітряним, всипаємо 30 г цукру, сіль, тертий імбир, вливаємо опару, топлене вершкове масло і розбиваємо яйце. Вимішуємо еластичне тісто, накриваємо його, щоб уникнути обвітрювання і залишаємо на годинку. Тепер переміщаємо його на посипаний борошном стіл і розкочуємо. Повинен вийти пласт товщиною приблизно 5 мм Посипаємо його зверху цукром і меленою корицею. Згортаємо рулет і нарізаємо його шматочками. Розміщуємо їх на деку, даємо постояти хвилин 25 а потім ставимо в духовку. Ароматні булочки будуть випікатися близько 25 хвилин при 180 градусах.
Домашні булочки з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з приготування опари. Для цього підігріваємо половину води, всипаємо в неї приблизно 50 г цукру, додаємо сухі дріжджі і розмішуємо до розчинення. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в глибоку посуд, додаємо цукор, ванілін і сіль. Тепер розбиваємо яйця. 2 яйця відправляємо в тісто повністю, а в останньому відокремлюємо жовток від білка і в тісто кладемо тільки білок. Жовток залишимо для змащування верху. Тепер частинами всипаємо просіяне борошно і починаємо заміс тіста. Залишаємо його в теплі. Хвилин приблизно через 20 воно почне підходити, обминаємо його і приступаємо до формування булочок. Скачуємо невеликі кульки і викладаємо їх на змащене маслом деко. Даємо постояти хвилин 20. Потім верх змащуємо яйцем і притрушиваем цукром. При 180 градусах булочки будуть готові приблизно через 25 хвилин.
Домашні булочки на швидку руку - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішати просіяне борошно з цукром, розпушувачем і сіллю. Окремо з'єднуємо йогурт із рослинним маслом. Тепер все з'єднуємо в глибокій мисці і добре вимішуємо руками. Повинно вийти мягенькое тісто. Воно може навіть злегка липнути до рук. А щоб булочки легше було формувати, руки можна змастити рослинним маслом. Відщипуємо шматочок тіста і надаємо заготівлі абсолютно будь-яку форму. Викладаємо булочки на змащений маслом деко, і при 200 градусах вони будуть готові через 20 хвилин. Притрушиваем їх цукровою пудрою.
Як приготувати булочки на кефірі в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Розм'якшуємо вершкове масло. Борошно просіваємо разом з содою, сіллю і розпушувачем. Додаємо туди мягенькое масло і розтираємо масу за допомогою виделки. Вливаємо злегка підігрітий кефір і гарненько все це перемішуємо. Формуємо з тіста близько 12 булочок і розподіляємо їх на деку. Верх можна змастити кефіром і притрусити цукром. Випікаємо близько 20 хвилин в помірно прогрітій духовці. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Смачні булочки
Як приємно радувати дітвору ароматною домашньою випічкою. Пропонуємо три варіанти смачних повітряних булочок на дріжджовій основі. Ці рецепти
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки з родзинками - рецепт
Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку