Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашні булочки

Домашні булочки

3-11-2015, 20:51
701
Домашні булочки
З приходом холодів так приємно посидіти з друзями за чашкою чаю. А адже до нього завжди хочеться смачненького. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати булочки в домашніх умовах.

Рецепт домашніх булочок


Інгредієнти:

  • молоко – 150 мл;

  • дріжджі свіжі пресовані – 20 г;

  • цукор – 110 г;

  • борошно – 350 г;

  • масло вершкове 73% жирності – 55 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • мелена кориця – 10 г;

  • тертий імбир – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Нагріваємо молоко, розвести в ньому дріжджі, кладемо приблизно 30 г борошна і близько 30 г цукру. Прибираємо опару в тепло до освіти пінної шапки. Борошно просіваємо, щоб тісто було більш повітряним, всипаємо 30 г цукру, сіль, тертий імбир, вливаємо опару, топлене вершкове масло і розбиваємо яйце. Вимішуємо еластичне тісто, накриваємо його, щоб уникнути обвітрювання і залишаємо на годинку. Тепер переміщаємо його на посипаний борошном стіл і розкочуємо. Повинен вийти пласт товщиною приблизно 5 мм Посипаємо його зверху цукром і меленою корицею. Згортаємо рулет і нарізаємо його шматочками. Розміщуємо їх на деку, даємо постояти хвилин 25 а потім ставимо в духовку. Ароматні булочки будуть випікатися близько 25 хвилин при 180 градусах.

    Домашні булочки з цукром


    Інгредієнти:

  • дріжджі сухі – 11 г;

  • вода – 1 склянка;

  • масло вершкове 73% жирності – 90 г;

  • борошно – 1 склянка;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 180 г;

  • цукор ванільний – 10 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Починаємо з приготування опари. Для цього підігріваємо половину води, всипаємо в неї приблизно 50 г цукру, додаємо сухі дріжджі і розмішуємо до розчинення. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в глибоку посуд, додаємо цукор, ванілін і сіль. Тепер розбиваємо яйця. 2 яйця відправляємо в тісто повністю, а в останньому відокремлюємо жовток від білка і в тісто кладемо тільки білок. Жовток залишимо для змащування верху. Тепер частинами всипаємо просіяне борошно і починаємо заміс тіста. Залишаємо його в теплі. Хвилин приблизно через 20 воно почне підходити, обминаємо його і приступаємо до формування булочок. Скачуємо невеликі кульки і викладаємо їх на змащене маслом деко. Даємо постояти хвилин 20. Потім верх змащуємо яйцем і притрушиваем цукром. При 180 градусах булочки будуть готові приблизно через 25 хвилин.

    Домашні булочки на швидку руку - рецепт


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 600 г;

  • натуральний йогурт без цукру – 2 склянки;

  • розпушувач для тіста – 15 г;

  • цукор;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки;

  • сіль – 1 щіпка;

  • цукор – 200 г;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Змішати просіяне борошно з цукром, розпушувачем і сіллю. Окремо з'єднуємо йогурт із рослинним маслом. Тепер все з'єднуємо в глибокій мисці і добре вимішуємо руками. Повинно вийти мягенькое тісто. Воно може навіть злегка липнути до рук. А щоб булочки легше було формувати, руки можна змастити рослинним маслом. Відщипуємо шматочок тіста і надаємо заготівлі абсолютно будь-яку форму. Викладаємо булочки на змащений маслом деко, і при 200 градусах вони будуть готові через 20 хвилин. Притрушиваем їх цукровою пудрою.

    Як приготувати булочки на кефірі в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • масло вершкове 73% жирності – 180 г;

  • цукор – 100 г;
  • Домашні булочки

  • сіль – щіпка;

  • харчова сода – дрібка;

  • кефір – 1 склянка.


  • Приготування
    Розм'якшуємо вершкове масло. Борошно просіваємо разом з содою, сіллю і розпушувачем. Додаємо туди мягенькое масло і розтираємо масу за допомогою виделки. Вливаємо злегка підігрітий кефір і гарненько все це перемішуємо. Формуємо з тіста близько 12 булочок і розподіляємо їх на деку. Верх можна змастити кефіром і притрусити цукром. Випікаємо близько 20 хвилин в помірно прогрітій духовці. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смачні булочки
    Смачні булочки
    Як приємно радувати дітвору ароматною домашньою випічкою. Пропонуємо три варіанти смачних повітряних булочок на дріжджовій основі. Ці рецепти
    Булочки з дріжджового тіста
    Булочки з дріжджового тіста
    Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Булочки з родзинками - рецепт
    Булочки з родзинками - рецепт
    Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку