З приходом холодів так приємно посидіти з друзями за чашкою чаю. А адже до нього завжди хочеться смачненького. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати булочки в домашніх умовах.
Рецепт домашніх булочок
Інгредієнти: молоко – 150 мл; дріжджі свіжі пресовані – 20 г; цукор – 110 г; борошно – 350 г; масло вершкове 73% жирності – 55 г; яйця – 1 шт.; сіль – щіпка; мелена кориця – 10 г; тертий імбир – 1 ч. ложка. Приготування Нагріваємо молоко, розвести в ньому дріжджі, кладемо приблизно 30 г борошна і близько 30 г цукру. Прибираємо опару в тепло до освіти пінної шапки. Борошно просіваємо, щоб тісто було більш повітряним, всипаємо 30 г цукру, сіль, тертий імбир, вливаємо опару, топлене вершкове масло і розбиваємо яйце. Вимішуємо еластичне тісто, накриваємо його, щоб уникнути обвітрювання і залишаємо на годинку. Тепер переміщаємо його на посипаний борошном стіл і розкочуємо. Повинен вийти пласт товщиною приблизно 5 мм Посипаємо його зверху цукром і меленою корицею. Згортаємо рулет і нарізаємо його шматочками. Розміщуємо їх на деку, даємо постояти хвилин 25 а потім ставимо в духовку. Ароматні булочки будуть випікатися близько 25 хвилин при 180 градусах.
Домашні булочки з цукром
Інгредієнти: дріжджі сухі – 11 г; вода – 1 склянка; масло вершкове 73% жирності – 90 г; борошно – 1 склянка; яйця – 3 шт.; цукор – 180 г; цукор ванільний – 10 г; сіль – щіпка. Приготування Починаємо з приготування опари. Для цього підігріваємо половину води, всипаємо в неї приблизно 50 г цукру, додаємо сухі дріжджі і розмішуємо до розчинення. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в глибоку посуд, додаємо цукор, ванілін і сіль. Тепер розбиваємо яйця. 2 яйця відправляємо в тісто повністю, а в останньому відокремлюємо жовток від білка і в тісто кладемо тільки білок. Жовток залишимо для змащування верху. Тепер частинами всипаємо просіяне борошно і починаємо заміс тіста. Залишаємо його в теплі. Хвилин приблизно через 20 воно почне підходити, обминаємо його і приступаємо до формування булочок. Скачуємо невеликі кульки і викладаємо їх на змащене маслом деко. Даємо постояти хвилин 20. Потім верх змащуємо яйцем і притрушиваем цукром. При 180 градусах булочки будуть готові приблизно через 25 хвилин.
Домашні булочки на швидку руку - рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно – 600 г; натуральний йогурт без цукру – 2 склянки; розпушувач для тіста – 15 г; цукор; рослинне масло – 2 ст. ложки; сіль – 1 щіпка; цукор – 200 г; цукрова пудра. Приготування Змішати просіяне борошно з цукром, розпушувачем і сіллю. Окремо з'єднуємо йогурт із рослинним маслом. Тепер все з'єднуємо в глибокій мисці і добре вимішуємо руками. Повинно вийти мягенькое тісто. Воно може навіть злегка липнути до рук. А щоб булочки легше було формувати, руки можна змастити рослинним маслом. Відщипуємо шматочок тіста і надаємо заготівлі абсолютно будь-яку форму. Викладаємо булочки на змащений маслом деко, і при 200 градусах вони будуть готові через 20 хвилин. Притрушиваем їх цукровою пудрою.
Як приготувати булочки на кефірі в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно – 3 склянки; розпушувач – 1 ч. ложка; масло вершкове 73% жирності – 180 г; цукор – 100 г; сіль – щіпка; харчова сода – дрібка; кефір – 1 склянка. Приготування Розм'якшуємо вершкове масло. Борошно просіваємо разом з содою, сіллю і розпушувачем. Додаємо туди мягенькое масло і розтираємо масу за допомогою виделки. Вливаємо злегка підігрітий кефір і гарненько все це перемішуємо. Формуємо з тіста близько 12 булочок і розподіляємо їх на деку. Верх можна змастити кефіром і притрусити цукром. Випікаємо близько 20 хвилин в помірно прогрітій духовці. Приємного апетиту!