На сніданок що може бути краще, ніж м'яка домашня булочка з чашкою ароматної кави або чаю. Багато хто може сказати, що завжди можна купити готові вироби в найближчому магазині. Але, швидше за все, ці люди просто не знають смаку домашньої випічки. З нею ніколи не зрівняється ніякий магазинний продукт. Нижче ми вам підкажемо рецепти приготування смачних булочок.
Смачні булочки в духовці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 4 склянки; вода – 1 склянка; швидкодіючі дріжджі (сухі) – 10 г; цукор – 1 склянка; куряче яйце – 1 шт.; масло вершкове 73% жирності – 120 г; сіль – щіпка. Приготування Просіваємо борошно (2 склянки) у велику ємність, кладемо сухі дріжджі, вливаємо приблизно 3/4 склянки тепленької води і добре розмішуємо ложкою. Прикриваємо миску з отриманою масою рушником і даємо постояти в теплі годинки 2. Після цього додаємо решту просіяне борошно, вливаємо залишок теплої води і вимішуємо. Тепер окремо змішуємо цукор, розтоплене вершкове масло (70 м) і сіль. Отриману суміш виливаємо в тісто і перемішуємо. Залишаємо тісто на 15 години. Після цього ділимо його на 2 половинки. Розкачуємо кожну з них в прямокутний пласт і промазуємо вершковим маслом. Кожен шматочок скачуємо рулетом і ріжемо невеликими шматочками. Кожен з них складаємо навпіл і робимо по центру надріз, але не до кінця. І вивертаємо, щоб вийшла заготовка у вигляді сердечка. Викладаємо булочки на деко. Прикриваємо їх рушником і залишаємо приблизно на 50-60 хвилин. після цього кожну заготовку промазуємо збитим яйцем. За бажанням зверху ще можна притрусити їх цукром. Відправляємо заготовки в духовку. При 180 градусах вони будуть готові через півгодинки. Якщо цукром їх не посипали, то можна готові булочки притрусити цукровою пудрою.
Смачні булочки в духовці з дріжджового тіста
Інгредієнти: тепла вода – 15 склянки; дріжджі сухі – 10 г; борошно – 45 склянки; масло вершкове 73% жирності – 80 г; цукор – 25 г; сіль – 7 г; яйце – 1 шт. Приготування У теплій воді розчиняємо дріжджі і даємо трохи постояти. Всипаємо цукор, сіль, борошно, розтоплене масло і замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою, щоб не обвітрилося, і залишаємо в теплому місці на годину. Переміщаємо його на робочу поверхню, притрушенную борошном. Ділимо його на 18 шматочків і з кожної частини скачуємо кульку. Викладаємо булочки на застелений пекарської папером деко на деякій відстані один від одного, прикриваємо їх і залишаємо на півгодини, щоб вони піднялися. Потім змащуємо їх щіточкою збитим яйцем. Випікаємо при помірній температурі близько 20 хвилин.
Булочки з кунжутом – смачний рецепт
Інгредієнти: борошно – 13 кг; дріжджі сухі – 2 ст. ложки; яйця – 3 шт.; молоко – 2 склянки; рослинна олія – 150 мл; цукор – 400 г; масло вершкове 73% жирності – 150 г; кунжутне насіння – 2 ст. ложки; аніс – 1 ст. ложка; сіль – 1/4 ч. ложки. Приготування У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо сухі дріжджі, олія, масло розтоплене вершкове, а також сіль, цукор, аніс і ретельно розмішуємо. Частинами підсипаємо просіяне борошно, вливаємо тепле молоко і добре вимішуємо тісто. В результаті воно повинне вийти еластичним і гладким. Залишаємо його на годину для підйому. Потім формуємо з нього невеликі кульки, розміщуємо їх на столі і залишаємо ще на годину. Після цього їх злегка придавлюємо, змащуємо яйцем і притрушиваем насінням кунжуту. Булочки розміщуємо на деко і ставимо його в духовку, температура якої складає 180 градусів. Приблизно через 30 хвилин рум'яні булочки з кунжутом будуть готові. Приємного апетиту!