Бісквітний торт - рецепт
Бісквітний торт є безперечною класикою серед величезного асортименту всіляких десертів. Приготувати його одночасно і просто і складно, так як набір продуктів для бісквітних коржів використовується самий мінімальний, а ось отримати пишний і стійкий результат можна лише при певній свіжості продуктів і правильної технології їх обробки.
Кремом для бісквітного торта може бути будь-який крем, як у чистому вигляді, так і доповнений ягодами або фруктами. А якщо ви не володієте достатньою кількістю часу для випікання бісквіта, можна скористатися готовими коржами.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 160 г;
свіжі курячі яйця – 5 шт.;
цукровий пісок – 200 г;
лимонна цедра – 10 г;
Для крему:
м'який сир або сирний сир – 320 г;
вершки з високим відсотком жирності – 260 г;
цукрова пудра – 150 г або по смаку;
консервовані ананаси або персики – 1 банка;
желатин – 20 г;
вода – 145 мл;
Для глазурі:
шоколад – 100 г;
вершки з високим відсотком жирності – 50 мл
Приготування
В ідеально чисту і суху глибоку миску поміщаємо відокремлені від жовтків білки, додаємо цукровий пісок і розбиваємо суміш до отримання щільної і густої піни (гострих піків). Далі, продовжуючи збивати, вводимо по черзі жовтки і лимонну цедру. Пшеничне борошно просіваємо через сито і частинами всипаємо до збитої маси, кожен раз вмішуючи її акуратними рухами знизу вгору.
Дно рознімної форми діаметром 24 сантиметри промазуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Визначаємо форму з тестом в попередньо розігріту до 185 градусів духовку, прикривши його зверху фольгою, і витримуємо тридцять хвилин. За десять хвилин до завершення процесу випікання фольгу знімаємо.
Готового бісквіту даємо повністю охолонути і вилежатися під рушником кілька годин, а потім розрізаємо його на два коржі.
Для приготування крему замочуємо желатин у воді і залишаємо на десять хвилин. М'який сир або сирний сир збиваємо з цукровою пудрою і вершками і гарненько розбиваємо до пишності і легкості за допомогою блендера. Желатин прогріваємо на вогні, помішуючи, потроху вводимо в сирну суміш і розмішуємо до однорідності. На цьому етапі додаємо подрібнені консервовані ананаси або персики. Насправді можна використовувати абсолютно будь-які фрукти і ягоди, як свіжі, так і консервовані.
Нижній бісквітний корж поміщаємо в кільце рознімної форми і просочуємо сиропом від ананасів або персиків і розподіляємо зверху сирний наповнювач з фруктами. Зверху накриваємо другим коржем і ставимо торт в холодильник.
Після повного застигання, заливаємо торт шоколадною глазур'ю. Для її приготування розтопити плитку шоколаду з невеликою кількістю вершків на слабкому вогні на плиті.
Можна також прикрасити верх торта на свій розсуд.
Інгредієнти:
готові бісквітні коржі – 1 упаковка;
сметана з високим відсотком жирності – 520 г;
молоко згущене – 320 г;
стиглі банани – 3 шт.;
ківі – 3 шт.;
ягоди, шоколад і горіхи для прикраси.
Приготування
Банани і ківі очищаємо і шаткуємо кружечками. Сметану змішуємо зі згущеним молоком і розбиваємо суміш за допомогою міксера або блендера до пишності і легкості.
На блюдо покласти один корж, промазуємо його кремом і викладаємо одну третину фруктових скибочок. Накриваємо зверху другим коржем, який в свою чергу покриваємо сметанною сумішшю і фруктами. Тепер черга третього коржа. Тільки на цей раз першими будуть фрукти, а потім шар крему. Прикрашаємо тортик за смаком, використовуючи шматочки фруктів, ягоди, натертий шоколад і подрібнені горіхи.
Кремом для бісквітного торта може бути будь-який крем, як у чистому вигляді, так і доповнений ягодами або фруктами. А якщо ви не володієте достатньою кількістю часу для випікання бісквіта, можна скористатися готовими коржами.
Бісквітний торт з сирним кремом і фруктами
Інгредієнти:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
В ідеально чисту і суху глибоку миску поміщаємо відокремлені від жовтків білки, додаємо цукровий пісок і розбиваємо суміш до отримання щільної і густої піни (гострих піків). Далі, продовжуючи збивати, вводимо по черзі жовтки і лимонну цедру. Пшеничне борошно просіваємо через сито і частинами всипаємо до збитої маси, кожен раз вмішуючи її акуратними рухами знизу вгору.
Дно рознімної форми діаметром 24 сантиметри промазуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Визначаємо форму з тестом в попередньо розігріту до 185 градусів духовку, прикривши його зверху фольгою, і витримуємо тридцять хвилин. За десять хвилин до завершення процесу випікання фольгу знімаємо.
Готового бісквіту даємо повністю охолонути і вилежатися під рушником кілька годин, а потім розрізаємо його на два коржі.
Для приготування крему замочуємо желатин у воді і залишаємо на десять хвилин. М'який сир або сирний сир збиваємо з цукровою пудрою і вершками і гарненько розбиваємо до пишності і легкості за допомогою блендера. Желатин прогріваємо на вогні, помішуючи, потроху вводимо в сирну суміш і розмішуємо до однорідності. На цьому етапі додаємо подрібнені консервовані ананаси або персики. Насправді можна використовувати абсолютно будь-які фрукти і ягоди, як свіжі, так і консервовані.
Нижній бісквітний корж поміщаємо в кільце рознімної форми і просочуємо сиропом від ананасів або персиків і розподіляємо зверху сирний наповнювач з фруктами. Зверху накриваємо другим коржем і ставимо торт в холодильник.
Після повного застигання, заливаємо торт шоколадною глазур'ю. Для її приготування розтопити плитку шоколаду з невеликою кількістю вершків на слабкому вогні на плиті.
Можна також прикрасити верх торта на свій розсуд.
Простий рецепт бісквітного торта з готових бісквітних коржів зі сметанним кремом
Інгредієнти:
Приготування
Банани і ківі очищаємо і шаткуємо кружечками. Сметану змішуємо зі згущеним молоком і розбиваємо суміш за допомогою міксера або блендера до пишності і легкості.
На блюдо покласти один корж, промазуємо його кремом і викладаємо одну третину фруктових скибочок. Накриваємо зверху другим коржем, який в свою чергу покриваємо сметанною сумішшю і фруктами. Тепер черга третього коржа. Тільки на цей раз першими будуть фрукти, а потім шар крему. Прикрашаємо тортик за смаком, використовуючи шматочки фруктів, ягоди, натертий шоколад і подрібнені горіхи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний крем для бісквітного торта
Приготування практично будь-якого крему не доставляє великих клопотів, тому купуйте бісквітні коржі і сміливо беріться за створення кондитерського
Торт з готових бісквітних коржів
Приготувати шедевр кондитерського мистецтва виявляється не так і складно, адже основні компоненти сьогодні можна купити в будь-якому маркеті. Навіть
Бісквітний торт зі сметанним кремом
Найбільш затребуваними вважаються десерти на бісквітній основі і абсолютно виправдано. Адже, знаючи прості тонкощі приготування бісквіта можна
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
Бісквітний торт з фруктами
Напевно, торти любить кожного з нас. Різновидів їх дуже багато. І сьогодні мова піде про бісквітних торти з фруктами. Приготувати їх зовсім