Бісквітний торт є безперечною класикою серед величезного асортименту всіляких десертів. Приготувати його одночасно і просто і складно, так як набір продуктів для бісквітних коржів використовується самий мінімальний, а ось отримати пишний і стійкий результат можна лише при певній свіжості продуктів і правильної технології їх обробки.
Кремом для бісквітного торта може бути будь-який крем, як у чистому вигляді, так і доповнений ягодами або фруктами. А якщо ви не володієте достатньою кількістю часу для випікання бісквіта, можна скористатися готовими коржами.
Бісквітний торт з сирним кремом і фруктами
Інгредієнти: борошно пшеничне – 160 г; свіжі курячі яйця – 5 шт.; цукровий пісок – 200 г; лимонна цедра – 10 г; Для крему:
м'який сир або сирний сир – 320 г; вершки з високим відсотком жирності – 260 г; цукрова пудра – 150 г або по смаку; консервовані ананаси або персики – 1 банка; желатин – 20 г; вода – 145 мл; Для глазурі:
шоколад – 100 г; вершки з високим відсотком жирності – 50 мл Приготування В ідеально чисту і суху глибоку миску поміщаємо відокремлені від жовтків білки, додаємо цукровий пісок і розбиваємо суміш до отримання щільної і густої піни (гострих піків). Далі, продовжуючи збивати, вводимо по черзі жовтки і лимонну цедру. Пшеничне борошно просіваємо через сито і частинами всипаємо до збитої маси, кожен раз вмішуючи її акуратними рухами знизу вгору.
Дно рознімної форми діаметром 24 сантиметри промазуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Визначаємо форму з тестом в попередньо розігріту до 185 градусів духовку, прикривши його зверху фольгою, і витримуємо тридцять хвилин. За десять хвилин до завершення процесу випікання фольгу знімаємо.
Готового бісквіту даємо повністю охолонути і вилежатися під рушником кілька годин, а потім розрізаємо його на два коржі.
Для приготування крему замочуємо желатин у воді і залишаємо на десять хвилин. М'який сир або сирний сир збиваємо з цукровою пудрою і вершками і гарненько розбиваємо до пишності і легкості за допомогою блендера. Желатин прогріваємо на вогні, помішуючи, потроху вводимо в сирну суміш і розмішуємо до однорідності. На цьому етапі додаємо подрібнені консервовані ананаси або персики. Насправді можна використовувати абсолютно будь-які фрукти і ягоди, як свіжі, так і консервовані.
Нижній бісквітний корж поміщаємо в кільце рознімної форми і просочуємо сиропом від ананасів або персиків і розподіляємо зверху сирний наповнювач з фруктами. Зверху накриваємо другим коржем і ставимо торт в холодильник.
Після повного застигання, заливаємо торт шоколадною глазур'ю. Для її приготування розтопити плитку шоколаду з невеликою кількістю вершків на слабкому вогні на плиті.
Можна також прикрасити верх торта на свій розсуд.
Простий рецепт бісквітного торта з готових бісквітних коржів зі сметанним кремом
Інгредієнти: готові бісквітні коржі – 1 упаковка; сметана з високим відсотком жирності – 520 г; молоко згущене – 320 г; стиглі банани – 3 шт.; ківі – 3 шт.; ягоди, шоколад і горіхи для прикраси. Приготування Банани і ківі очищаємо і шаткуємо кружечками. Сметану змішуємо зі згущеним молоком і розбиваємо суміш за допомогою міксера або блендера до пишності і легкості.
На блюдо покласти один корж, промазуємо його кремом і викладаємо одну третину фруктових скибочок. Накриваємо зверху другим коржем, який в свою чергу покриваємо сметанною сумішшю і фруктами. Тепер черга третього коржа. Тільки на цей раз першими будуть фрукти, а потім шар крему. Прикрашаємо тортик за смаком, використовуючи шматочки фруктів, ягоди, натертий шоколад і подрібнені горіхи.