Вернуться назад Распечатать

Бісквітний торт - рецепт

Бісквітний торт - рецепт
Бісквітний торт є безперечною класикою серед величезного асортименту всіляких десертів. Приготувати його одночасно і просто і складно, так як набір продуктів для бісквітних коржів використовується самий мінімальний, а ось отримати пишний і стійкий результат можна лише при певній свіжості продуктів і правильної технології їх обробки.
Кремом для бісквітного торта може бути будь-який крем, як у чистому вигляді, так і доповнений ягодами або фруктами. А якщо ви не володієте достатньою кількістю часу для випікання бісквіта, можна скористатися готовими коржами.

Бісквітний торт з сирним кремом і фруктами


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 160 г;

  • свіжі курячі яйця – 5 шт.;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • лимонна цедра – 10 г;


  • Для крему:

  • м'який сир або сирний сир – 320 г;

  • вершки з високим відсотком жирності – 260 г;

  • цукрова пудра – 150 г або по смаку;

  • консервовані ананаси або персики – 1 банка;

  • желатин – 20 г;

  • вода – 145 мл;


  • Для глазурі:

  • шоколад – 100 г;

  • вершки з високим відсотком жирності – 50 мл


  • Приготування
    В ідеально чисту і суху глибоку миску поміщаємо відокремлені від жовтків білки, додаємо цукровий пісок і розбиваємо суміш до отримання щільної і густої піни (гострих піків). Далі, продовжуючи збивати, вводимо по черзі жовтки і лимонну цедру. Пшеничне борошно просіваємо через сито і частинами всипаємо до збитої маси, кожен раз вмішуючи її акуратними рухами знизу вгору.
    Дно рознімної форми діаметром 24 сантиметри промазуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Визначаємо форму з тестом в попередньо розігріту до 185 градусів духовку, прикривши його зверху фольгою, і витримуємо тридцять хвилин. За десять хвилин до завершення процесу випікання фольгу знімаємо.
    Готового бісквіту даємо повністю охолонути і вилежатися під рушником кілька годин, а потім розрізаємо його на два коржі.
    Для приготування крему замочуємо желатин у воді і залишаємо на десять хвилин. М'який сир або сирний сир збиваємо з цукровою пудрою і вершками і гарненько розбиваємо до пишності і легкості за допомогою блендера. Желатин прогріваємо на вогні, помішуючи, потроху вводимо в сирну суміш і розмішуємо до однорідності. На цьому етапі додаємо подрібнені консервовані ананаси або персики. Насправді можна використовувати абсолютно будь-які фрукти і ягоди, як свіжі, так і консервовані.
    Нижній бісквітний корж поміщаємо в кільце рознімної форми і просочуємо сиропом від ананасів або персиків і розподіляємо зверху сирний наповнювач з фруктами. Зверху накриваємо другим коржем і ставимо торт в холодильник.
    Після повного застигання, заливаємо торт шоколадною глазур'ю. Для її приготування розтопити плитку шоколаду з невеликою кількістю вершків на слабкому вогні на плиті.
    Можна також прикрасити верх торта на свій розсуд.

    Простий рецепт бісквітного торта з готових бісквітних коржів зі сметанним кремом


    Інгредієнти:

  • готові бісквітні коржі – 1 упаковка;

  • сметана з високим відсотком жирності – 520 г;

  • молоко згущене – 320 г;

  • стиглі банани – 3 шт.;

  • ківі – 3 шт.;
  • Бісквітний торт - рецепт

  • ягоди, шоколад і горіхи для прикраси.


  • Приготування
    Банани і ківі очищаємо і шаткуємо кружечками. Сметану змішуємо зі згущеним молоком і розбиваємо суміш за допомогою міксера або блендера до пишності і легкості.
    На блюдо покласти один корж, промазуємо його кремом і викладаємо одну третину фруктових скибочок. Накриваємо зверху другим коржем, який в свою чергу покриваємо сметанною сумішшю і фруктами. Тепер черга третього коржа. Тільки на цей раз першими будуть фрукти, а потім шар крему. Прикрашаємо тортик за смаком, використовуючи шматочки фруктів, ягоди, натертий шоколад і подрібнені горіхи.