» » Пиріг без борошна

Пиріг без борошна

Пиріг без борошна
У класичному варіанті пиріг – це завжди виріб з тіста, в яке обов'язково входить борошно. Але немає правил без винятків. Зараз ми вам розповімо, як спекти пиріг без борошна.

Морквяний пиріг без борошна


Інгредієнти:
Для тіста:

  • морква – 4 шт.;

  • банани – 2 шт.;

  • фініки без кісточок – 13 шт.;

  • яйця – 3 шт.;

  • родзинки – 05 склянки;

  • пластівці вівсяні – 1 склянка;

  • стружка кокосова – 05 склянки;

  • масло рослинне – 80 мл;

  • горіхи волоські – 05 склянки;

  • кориця – 1 щіпка;

  • сіль – 1 щіпка;

  • мелений мускатний горіх – 1 щіпка.


  • Для глазурі:

  • сир – 200 г;

  • мед – 3 ст. ложки;

  • сік лимона – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    У чашу блендера поміщаємо банан, нарізану шматочками, фініки, сирі яйця і збиваємо до однорідності. Додаємо вівсяні пластівці, спеції і добре перемішуємо. Тепер в отриману масу викладаємо терту моркву, рубані горіхи, рослинне масло, кокосову стружку і родзинки, який попередньо був замочен хвилин на 20 в гарячій воді. Добре все це перемішуємо. Відправляємо отриману масу у форму, добре промазану рослинним маслом. При температурі 180 градусів і випікаємо пиріг 40 хвилин.
    Поки буде випікатися пиріг, займемося приготуванням глазурі. Для цього сир, мед і лимонний сік змішуємо і розтираємо за допомогою блендера. Коли пиріг з вівсяних пластівців без борошна спечеться, даємо йому охолонути у формі, потім його акуратно витягаємо і покриваємо верх приготовленої глазур'ю.

    Пиріг без борошна - рецепт


    Інгредієнти:

  • яблука - 800 г;

  • манна крупа – 3 ст. ложки;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 100 р.


  • Приготування
    Щоб приготувати яблучний пиріг без борошна, нам спочатку потрібно яблука термічно обробити. Можна вчинити по-різному: їх можна запекти в духовці, мікрохвильовій печі або мультиварці, а можна порізати часточками,
    Пиріг без борошна
    влити в каструльку трохи водички і просто протушкувати до готовності. Тепер м'які яблучка перетираємо через сито або пюрируем їх за допомогою блендера. Манку висипаємо на суху сковороду і обсмажуємо до кремового кольору. Жовтки курячих яєць вбиваємо просто виделкою, а ось в білки всипаємо цукор і збиваємо все це міксером до міцної білої піни. Спочатку в яблучне пюре додаємо жовтки, потім кладемо манку, збиту білкову масу і дуже акуратно перемішуємо. Форму для випікання яблучного пирога промазуємо вершковим маслом, притрушиваем манкою і викладаємо отримане тісто. Відправляємо форму в духовку і при середній температурі випікаємо яблучний пиріг без борошна близько 30 хвилин. Він виходить дуже м'яким і ніжним, тому його виймати з форми потрібно буде дуже акуратно.
    Додав: admin | 3-11-2015, 20:43
    Переглядів: 294