У класичному варіанті пиріг – це завжди виріб з тіста, в яке обов'язково входить борошно. Але немає правил без винятків. Зараз ми вам розповімо, як спекти пиріг без борошна.
Морквяний пиріг без борошна
Інгредієнти: Для тіста:
морква – 4 шт.; банани – 2 шт.; фініки без кісточок – 13 шт.; яйця – 3 шт.; родзинки – 05 склянки; пластівці вівсяні – 1 склянка; стружка кокосова – 05 склянки; масло рослинне – 80 мл; горіхи волоські – 05 склянки; кориця – 1 щіпка; сіль – 1 щіпка; мелений мускатний горіх – 1 щіпка. Для глазурі:
сир – 200 г; мед – 3 ст. ложки; сік лимона – 15 ст. ложки. Приготування У чашу блендера поміщаємо банан, нарізану шматочками, фініки, сирі яйця і збиваємо до однорідності. Додаємо вівсяні пластівці, спеції і добре перемішуємо. Тепер в отриману масу викладаємо терту моркву, рубані горіхи, рослинне масло, кокосову стружку і родзинки, який попередньо був замочен хвилин на 20 в гарячій воді. Добре все це перемішуємо. Відправляємо отриману масу у форму, добре промазану рослинним маслом. При температурі 180 градусів і випікаємо пиріг 40 хвилин.
Поки буде випікатися пиріг, займемося приготуванням глазурі. Для цього сир, мед і лимонний сік змішуємо і розтираємо за допомогою блендера. Коли пиріг з вівсяних пластівців без борошна спечеться, даємо йому охолонути у формі, потім його акуратно витягаємо і покриваємо верх приготовленої глазур'ю.
Пиріг без борошна - рецепт
Інгредієнти: яблука - 800 г; манна крупа – 3 ст. ложки; яйця – 3 шт.; цукор – 100 р. Приготування Щоб приготувати яблучний пиріг без борошна, нам спочатку потрібно яблука термічно обробити. Можна вчинити по-різному: їх можна запекти в духовці, мікрохвильовій печі або мультиварці, а можна порізати часточками,
влити в каструльку трохи водички і просто протушкувати до готовності. Тепер м'які яблучка перетираємо через сито або пюрируем їх за допомогою блендера. Манку висипаємо на суху сковороду і обсмажуємо до кремового кольору. Жовтки курячих яєць вбиваємо просто виделкою, а ось в білки всипаємо цукор і збиваємо все це міксером до міцної білої піни. Спочатку в яблучне пюре додаємо жовтки, потім кладемо манку, збиту білкову масу і дуже акуратно перемішуємо. Форму для випікання яблучного пирога промазуємо вершковим маслом, притрушиваем манкою і викладаємо отримане тісто. Відправляємо форму в духовку і при середній температурі випікаємо яблучний пиріг без борошна близько 30 хвилин. Він виходить дуже м'яким і ніжним, тому його виймати з форми потрібно буде дуже акуратно.