Трубочки з кремом
Трубочки з кремом є справжньою класикою кулінарного мистецтва. Пропонуємо вам кілька популярних рецептів і розповімо, як приготувати листкові трубочки з білковим кремом і зробимо справжній італійський десерт.
Інгредієнти:
готове листкове тісто – 420 г;
яйце – 1 шт.;
вершкове масло – 20 р.
Для крему:
яєчні білки – 2 шт.;
лимонна кислота – щіпка;
ваніль – за смаком;
цукровий пісок – 110 г;
вода – 55 мл
Приготування
Для приготування наших листкових трубочок ми будемо використовувати готове листкове заморожене тісто. Тому незадовго до приготування дістанемо його з морозильної камери і повністю розморозимо.
Розмерзається розкачуємо тісто трохи за допомогою качалки і нарізаємо довгими смужками шириною приблизно два-два з половиною сантиметри. Форми для трубочок промазуємо вершковим маслом і накручуємо на них тісто по спіралі і трохи внахлест. Деко промазуємо маслом, викладаємо на нього отримані заготовки і визначаємо в попередньо розігріту до 185 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин або до бажаного ступеня рум'яності.
Поки трубочки випікаються і остигають, ми займемося приготуванням білкового крему. Для цього воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок і варимо до температури 118 градусів. Якщо у вас немає термометра, то готовність сиропу перевіряємо наступним чином. Одну його краплю занурюємо в холодну воду і, якщо з неї можна сформувати пластичний кулька середньої щільності, сироп готовий. Якщо ж крапля залишилася досить рідкою, то уварюють його ще трохи.
Тим часом білки збиваємо з додаванням лимонної кислоти до густою і щільною піни і, не припиняючи збивати, тоненькою цівкою вливаємо готовий гарячий сироп. Продовжуємо збивання до охолодження маси.
Готовим білковим кремом наповнюємо остиглі листкові трубочки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 310 г;
біле сухе вино – 125 мл;
олія оливкова – 35 мл;
яйце куряче – 1 шт.;
цукровий пісок – 35 г;
кориця мелена – 1 ч. ложка г;
какао порошок – 1 ст. ложка;
оцет 9% – 15 мл;
сіль – щіпка;
рослинна олія для смаження – 700 мл;
Для начинки:
вершковий сир або м'який сир – 550 г;
цукрова пудра – 85 м;
апельсиновий лікер – 55 мл;
апельсинові і вишневі цукати – 1 жменя.
Приготування
У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти для тіста, вимішуємо їх гарненько, скачуємо грудкою і відправляємо в холодильник на одну годину, прикривши плівкою.
Після закінчення часу дістаємо тісто з холодильника, розкочуємо тонким шаром і вирізаємо за допомогою широкої чашки або піали кружечки. Намотуємо їх на металеві форми і занурюємо в розігріте рослинне масло (фритюр). Витримуємо до рум'яності приблизно одну-дві хвилини і виймаємо на паперовий рушник.
Вершковий сир збиваємо з цукровою пудрою, лікером і цукатами і наповнюємо отриманим кремом італійські трубочки. Справжній італійський десерт «Каннолі» готовий. Приємного апетиту!
Листкові трубочки з білковим кремом - рецепт
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Для приготування наших листкових трубочок ми будемо використовувати готове листкове заморожене тісто. Тому незадовго до приготування дістанемо його з морозильної камери і повністю розморозимо.
Розмерзається розкачуємо тісто трохи за допомогою качалки і нарізаємо довгими смужками шириною приблизно два-два з половиною сантиметри. Форми для трубочок промазуємо вершковим маслом і накручуємо на них тісто по спіралі і трохи внахлест. Деко промазуємо маслом, викладаємо на нього отримані заготовки і визначаємо в попередньо розігріту до 185 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин або до бажаного ступеня рум'яності.
Поки трубочки випікаються і остигають, ми займемося приготуванням білкового крему. Для цього воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок і варимо до температури 118 градусів. Якщо у вас немає термометра, то готовність сиропу перевіряємо наступним чином. Одну його краплю занурюємо в холодну воду і, якщо з неї можна сформувати пластичний кулька середньої щільності, сироп готовий. Якщо ж крапля залишилася досить рідкою, то уварюють його ще трохи.
Тим часом білки збиваємо з додаванням лимонної кислоти до густою і щільною піни і, не припиняючи збивати, тоненькою цівкою вливаємо готовий гарячий сироп. Продовжуємо збивання до охолодження маси.
Готовим білковим кремом наповнюємо остиглі листкові трубочки і подаємо до столу.
Італійські трубочки «Каннолі» з кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти для тіста, вимішуємо їх гарненько, скачуємо грудкою і відправляємо в холодильник на одну годину, прикривши плівкою.
Після закінчення часу дістаємо тісто з холодильника, розкочуємо тонким шаром і вирізаємо за допомогою широкої чашки або піали кружечки. Намотуємо їх на металеві форми і занурюємо в розігріте рослинне масло (фритюр). Витримуємо до рум'яності приблизно одну-дві хвилини і виймаємо на паперовий рушник.
Вершковий сир збиваємо з цукровою пудрою, лікером і цукатами і наповнюємо отриманим кремом італійські трубочки. Справжній італійський десерт «Каннолі» готовий. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Хрусткі вафельні трубочки - рецепт
Напевно багато хто в дитинстві пекли вафельні трубочки. Але у всіх вони виходили досить хрусткими? Пропонуємо кілька простих рецептів, які неодмінно
Трубочки з білковим кремом
Багатьом ще з дитинства знайоме ласощі у вигляді хрустких трубочок наповнених білковим, або заварним кремом. У цій статті ми навчимося готувати такі
Трубочки зі згущеним молоком
Трубочки зі згущеним молоком - це дивовижне ласощі з дитинства. Приготувати його в домашніх умовах досить просто, і ми зараз розповімо. Читаємо наші
Тістечко з білковим кремом
Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Заварні трубочки
Всі ми любимо солодке. І якщо ви хочете порадувати близьких чудовим ласощами, пропонуємо вам спекти повітряні заварні трубочки. Приготувати їх досить
Каннолі
Каннолі - це пісочні трубочки, наповнені легким і повітряним кремом. Це популярний італійський десерт, який чудово підійде до чаю в колі сім'ї.