Трубочки з кремом є справжньою класикою кулінарного мистецтва. Пропонуємо вам кілька популярних рецептів і розповімо, як приготувати листкові трубочки з білковим кремом і зробимо справжній італійський десерт.
Листкові трубочки з білковим кремом - рецепт
Інгредієнти: готове листкове тісто – 420 г; яйце – 1 шт.; вершкове масло – 20 р. Для крему:
яєчні білки – 2 шт.; лимонна кислота – щіпка; ваніль – за смаком; цукровий пісок – 110 г; вода – 55 мл Приготування Для приготування наших листкових трубочок ми будемо використовувати готове листкове заморожене тісто. Тому незадовго до приготування дістанемо його з морозильної камери і повністю розморозимо.
Розмерзається розкачуємо тісто трохи за допомогою качалки і нарізаємо довгими смужками шириною приблизно два-два з половиною сантиметри. Форми для трубочок промазуємо вершковим маслом і накручуємо на них тісто по спіралі і трохи внахлест. Деко промазуємо маслом, викладаємо на нього отримані заготовки і визначаємо в попередньо розігріту до 185 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин або до бажаного ступеня рум'яності.
Поки трубочки випікаються і остигають, ми займемося приготуванням білкового крему. Для цього воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок і варимо до температури 118 градусів. Якщо у вас немає термометра, то готовність сиропу перевіряємо наступним чином. Одну його краплю занурюємо в холодну воду і, якщо з неї можна сформувати пластичний кулька середньої щільності, сироп готовий. Якщо ж крапля залишилася досить рідкою, то уварюють його ще трохи.
Тим часом білки збиваємо з додаванням лимонної кислоти до густою і щільною піни і, не припиняючи збивати, тоненькою цівкою вливаємо готовий гарячий сироп. Продовжуємо збивання до охолодження маси.
Готовим білковим кремом наповнюємо остиглі листкові трубочки і подаємо до столу.
Італійські трубочки «Каннолі» з кремом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 310 г; біле сухе вино – 125 мл; олія оливкова – 35 мл; яйце куряче – 1 шт.; цукровий пісок – 35 г; кориця мелена – 1 ч. ложка г; какао порошок – 1 ст. ложка; оцет 9% – 15 мл; сіль – щіпка; рослинна олія для смаження – 700 мл; Для начинки:
вершковий сир або м'який сир – 550 г; цукрова пудра – 85 м; апельсиновий лікер – 55 мл; апельсинові і вишневі цукати – 1 жменя. Приготування У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти для тіста, вимішуємо їх гарненько, скачуємо грудкою і відправляємо в холодильник на одну годину, прикривши плівкою.
Після закінчення часу дістаємо тісто з холодильника, розкочуємо тонким шаром і вирізаємо за допомогою широкої чашки або піали кружечки. Намотуємо їх на металеві форми і занурюємо в розігріте рослинне масло (фритюр). Витримуємо до рум'яності приблизно одну-дві хвилини і виймаємо на паперовий рушник.
Вершковий сир збиваємо з цукровою пудрою, лікером і цукатами і наповнюємо отриманим кремом італійські трубочки. Справжній італійський десерт «Каннолі» готовий. Приємного апетиту!