Еклери - рецепт
Якщо ви хочете чимось здивувати своїх гостей і приготувати незвичайний десерт, рекомендуємо вам зробити еклери. Наповнені різноманітною начинкою, вони виходять неймовірно смачними і приголомшливо ніжними! Отже, давайте розглянемо з вами деякі рецепти тістечка «Еклер».
Інгредієнти:
борошно – 1 ст.;
сіль – 1 ч. ложка;
масло вершкове – 100 г;
яйце – 3 шт.;
вода – 200 мл
Для начинки:
згущене молоко – 500 г;
світлий родзинки – 100 г;
волоські горіхи – 100 р.
Для помадки:
цукрова пудра – 30 г;
какао – 2 ч. ложки;
сметана – 2 ст. ложки;
масло вершкове – 50 р.
Приготування
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і кладемо шматочок вершкового масла. Доводимо все до кипіння і поступово додаємо борошно, постійно помішуючи. Через 3 хвилинки акуратно знімаємо посуд з плити і даємо трохи охолонути. Після цього вводимо по одному яйця і злегка збиваємо до отримання однорідної маси. Деко застеляємо листом пергаменту, промазуємо його маслом і викладаємо тісто, використовуючи кондитерський мішок або звичайну десертну ложку. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Відправляємо деко в шафу і випікаємо заготовки 30 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, приготуємо начинку: варену згущенку змішуємо зі світлим родзинками і кидаємо мелені волоські горіхи. Кожне тістечко акуратно надрізаємо і наповнюємо приготованою масою. Для помадки викладаємо в ковшичек сметану, додаємо какао, цукрову пудру і нагріваємо на слабенькому вогні. В самому кінці кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Готову суміш виливаємо в пакет, робимо маленьку дірочку на кінці і поливаємо наші еклери.
Інгредієнти:
вода холодна – 05 ст.;
борошно – 15 склянки;
маргарин – 150 г;
сіль – 2 щіпки;
яйце – 4 шт.
Приготування
У глибокій ємності з'єднуємо сіль з маргарином і вливаємо холодну воду. Ставимо посуд на слабкий вогонь, нагріваємо і кип'ятимо. Після цього знімаємо з плити і невеликими порціями всипаємо борошно. Знову відправляємо тісто на вогонь і перемішуємо до отримання однорідної в'язкої маси. Після цього охолодити його, злегка збиваємо і відставляємо в сторону. На деко викладаємо папір, промазану маслом, і за допомогою кондитерського шприца вичавлюємо потроху тісто, формуючи еклери. Відправляємо тістечка в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо її до мінімуму і підсушуємо еклери ще протягом 15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, а потім наповнюємо їх будь-якою начинкою на ваш смак.
Інгредієнти:
борошно – 1 ст.;
вода – 1 ст.;
яйце – 4 шт.;
масло вершкове – 100 г.
Для заварного крему:
жовтки – 5 шт;
молоко – 500 мл;
цукор – 150 г;
ванілін;
борошно – 2 ст. ложки.
Приготування
У каструлю наливаємо холодну воду, викладаємо туди вершкове масло, додаємо сіль і доводимо до закипання на середньому вогні. Потім всипаємо частинами борошно і перемішуємо до повного розчинення. Через 5 хвилин маса почне трохи темніти і відразу знімаємо її з плити. Трохи охолоджуємо тісто, вводимо яйця і ретельно розмішуємо. Перекладаємо його в кондитерський мішок і вичавлюємо невеликі кульки на деко, застелене пергаментом. Відправляємо заготовки в духову шафу, попередньо прогрітий до температури 200 градусів. Випікаємо тістечка 20 хвилин, а потім виймаємо і залишаємо остигати.
Для приготування крему жовтки розтираємо з цукром і в окремій мисці кип'ятимо молоко. Потім виливаємо в нього яєчну масу і розмішуємо. Не знімаючи посуд з вогню, додаємо просіяне борошно і уварюють до загусання. Після цього знімаємо крем і вливаємо трохи холодного молока. Охолоджуємо його, а потім начиняємо кожен еклер, використовуючи кондитерський мішок.
Рецепт еклерів зі згущеним молоком
Інгредієнти:
Для начинки:
Для помадки:
Приготування
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і кладемо шматочок вершкового масла. Доводимо все до кипіння і поступово додаємо борошно, постійно помішуючи. Через 3 хвилинки акуратно знімаємо посуд з плити і даємо трохи охолонути. Після цього вводимо по одному яйця і злегка збиваємо до отримання однорідної маси. Деко застеляємо листом пергаменту, промазуємо його маслом і викладаємо тісто, використовуючи кондитерський мішок або звичайну десертну ложку. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Відправляємо деко в шафу і випікаємо заготовки 30 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, приготуємо начинку: варену згущенку змішуємо зі світлим родзинками і кидаємо мелені волоські горіхи. Кожне тістечко акуратно надрізаємо і наповнюємо приготованою масою. Для помадки викладаємо в ковшичек сметану, додаємо какао, цукрову пудру і нагріваємо на слабенькому вогні. В самому кінці кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Готову суміш виливаємо в пакет, робимо маленьку дірочку на кінці і поливаємо наші еклери.
Рецепт заварних еклерів
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій ємності з'єднуємо сіль з маргарином і вливаємо холодну воду. Ставимо посуд на слабкий вогонь, нагріваємо і кип'ятимо. Після цього знімаємо з плити і невеликими порціями всипаємо борошно. Знову відправляємо тісто на вогонь і перемішуємо до отримання однорідної в'язкої маси. Після цього охолодити його, злегка збиваємо і відставляємо в сторону. На деко викладаємо папір, промазану маслом, і за допомогою кондитерського шприца вичавлюємо потроху тісто, формуючи еклери. Відправляємо тістечка в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо її до мінімуму і підсушуємо еклери ще протягом 15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, а потім наповнюємо їх будь-якою начинкою на ваш смак.
Рецепт еклерів з заварним кремом
Інгредієнти:
Для заварного крему:
Приготування
У каструлю наливаємо холодну воду, викладаємо туди вершкове масло, додаємо сіль і доводимо до закипання на середньому вогні. Потім всипаємо частинами борошно і перемішуємо до повного розчинення. Через 5 хвилин маса почне трохи темніти і відразу знімаємо її з плити. Трохи охолоджуємо тісто, вводимо яйця і ретельно розмішуємо. Перекладаємо його в кондитерський мішок і вичавлюємо невеликі кульки на деко, застелене пергаментом. Відправляємо заготовки в духову шафу, попередньо прогрітий до температури 200 градусів. Випікаємо тістечка 20 хвилин, а потім виймаємо і залишаємо остигати.
Для приготування крему жовтки розтираємо з цукром і в окремій мисці кип'ятимо молоко. Потім виливаємо в нього яєчну масу і розмішуємо. Не знімаючи посуд з вогню, додаємо просіяне борошно і уварюють до загусання. Після цього знімаємо крем і вливаємо трохи холодного молока. Охолоджуємо його, а потім начиняємо кожен еклер, використовуючи кондитерський мішок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний крем для еклерів
Напевно всі пробували заварне тістечко або еклер. І навіть багато їх готують самостійно. Найбільш поширеним наповненням для цього ласощі є варена
Еклери зі згущеним молоком
Еклери зі згущеним молоком – чудовий десерт, який сподобається і дорослим і дітям. Порадуйте себе і гостей чудовою випічкою до чашки чаю і кави.
Еклери в домашніх умовах
Еклери з начинкою, напевно, пробував кожен. Сьогодні їх готують з абсолютно різними наповненнями. Це може бути і солодкий крем і пікантна сирна
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий
Заварні тістечка з кремом
Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних
Заварні еклери
Еклери - це смачні тістечка начинені кремом. І сьогодні ми детально розповімо, як їх приготувати з заварним кремом. Таке дивовижне ласощі неодмінно