» » Еклери - рецепт

Еклери - рецепт

Еклери - рецепт
Якщо ви хочете чимось здивувати своїх гостей і приготувати незвичайний десерт, рекомендуємо вам зробити еклери. Наповнені різноманітною начинкою, вони виходять неймовірно смачними і приголомшливо ніжними! Отже, давайте розглянемо з вами деякі рецепти тістечка «Еклер».

Рецепт еклерів зі згущеним молоком


Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • масло вершкове – 100 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • вода – 200 мл


  • Для начинки:

  • згущене молоко – 500 г;

  • світлий родзинки – 100 г;

  • волоські горіхи – 100 р.


  • Для помадки:

  • цукрова пудра – 30 г;

  • какао – 2 ч. ложки;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 50 р.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і кладемо шматочок вершкового масла. Доводимо все до кипіння і поступово додаємо борошно, постійно помішуючи. Через 3 хвилинки акуратно знімаємо посуд з плити і даємо трохи охолонути. Після цього вводимо по одному яйця і злегка збиваємо до отримання однорідної маси. Деко застеляємо листом пергаменту, промазуємо його маслом і викладаємо тісто, використовуючи кондитерський мішок або звичайну десертну ложку. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Відправляємо деко в шафу і випікаємо заготовки 30 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, приготуємо начинку: варену згущенку змішуємо зі світлим родзинками і кидаємо мелені волоські горіхи. Кожне тістечко акуратно надрізаємо і наповнюємо приготованою масою. Для помадки викладаємо в ковшичек сметану, додаємо какао, цукрову пудру і нагріваємо на слабенькому вогні. В самому кінці кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Готову суміш виливаємо в пакет, робимо маленьку дірочку на кінці і поливаємо наші еклери.

    Рецепт заварних еклерів


    Інгредієнти:

  • вода холодна – 05 ст.;

  • борошно – 15 склянки;

  • маргарин – 150 г;

  • сіль – 2 щіпки;

  • яйце – 4 шт.


  • Приготування
    У глибокій ємності з'єднуємо сіль з маргарином і вливаємо холодну воду. Ставимо посуд на слабкий вогонь, нагріваємо і кип'ятимо. Після цього знімаємо з плити і невеликими порціями всипаємо борошно. Знову відправляємо тісто на вогонь і перемішуємо до отримання однорідної в'язкої маси. Після цього охолодити його, злегка збиваємо і відставляємо в сторону. На деко викладаємо папір, промазану маслом, і за допомогою кондитерського шприца вичавлюємо потроху тісто, формуючи еклери. Відправляємо тістечка в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо її до мінімуму і підсушуємо еклери ще протягом 15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, а потім наповнюємо їх будь-якою начинкою на ваш смак.

    Рецепт еклерів з заварним кремом


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;

  • вода – 1 ст.;

  • яйце – 4 шт.;

  • масло вершкове – 100 г.


  • Для заварного крему:

  • жовтки – 5 шт;

  • молоко – 500 мл;

  • цукор – 150 г;

  • ванілін;

  • борошно – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо холодну воду, викладаємо туди вершкове масло, додаємо сіль і доводимо до закипання на середньому вогні. Потім всипаємо частинами борошно і перемішуємо до повного розчинення. Через 5 хвилин маса почне трохи темніти і відразу знімаємо її з плити. Трохи охолоджуємо тісто, вводимо яйця
    Еклери - рецепт
    і ретельно розмішуємо. Перекладаємо його в кондитерський мішок і вичавлюємо невеликі кульки на деко, застелене пергаментом. Відправляємо заготовки в духову шафу, попередньо прогрітий до температури 200 градусів. Випікаємо тістечка 20 хвилин, а потім виймаємо і залишаємо остигати.
    Для приготування крему жовтки розтираємо з цукром і в окремій мисці кип'ятимо молоко. Потім виливаємо в нього яєчну масу і розмішуємо. Не знімаючи посуд з вогню, додаємо просіяне борошно і уварюють до загусання. Після цього знімаємо крем і вливаємо трохи холодного молока. Охолоджуємо його, а потім начиняємо кожен еклер, використовуючи кондитерський мішок.
    Додав: admin | 18-09-2015, 20:42
    Переглядів: 1652