Якщо ви хочете чимось здивувати своїх гостей і приготувати незвичайний десерт, рекомендуємо вам зробити еклери. Наповнені різноманітною начинкою, вони виходять неймовірно смачними і приголомшливо ніжними! Отже, давайте розглянемо з вами деякі рецепти тістечка «Еклер».
Рецепт еклерів зі згущеним молоком
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; сіль – 1 ч. ложка; масло вершкове – 100 г; яйце – 3 шт.; вода – 200 мл Для начинки:
згущене молоко – 500 г; світлий родзинки – 100 г; волоські горіхи – 100 р. Для помадки:
цукрова пудра – 30 г; какао – 2 ч. ложки; сметана – 2 ст. ложки; масло вершкове – 50 р. Приготування У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і кладемо шматочок вершкового масла. Доводимо все до кипіння і поступово додаємо борошно, постійно помішуючи. Через 3 хвилинки акуратно знімаємо посуд з плити і даємо трохи охолонути. Після цього вводимо по одному яйця і злегка збиваємо до отримання однорідної маси. Деко застеляємо листом пергаменту, промазуємо його маслом і викладаємо тісто, використовуючи кондитерський мішок або звичайну десертну ложку. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Відправляємо деко в шафу і випікаємо заготовки 30 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, приготуємо начинку: варену згущенку змішуємо зі світлим родзинками і кидаємо мелені волоські горіхи. Кожне тістечко акуратно надрізаємо і наповнюємо приготованою масою. Для помадки викладаємо в ковшичек сметану, додаємо какао, цукрову пудру і нагріваємо на слабенькому вогні. В самому кінці кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Готову суміш виливаємо в пакет, робимо маленьку дірочку на кінці і поливаємо наші еклери.
Рецепт заварних еклерів
Інгредієнти: вода холодна – 05 ст.; борошно – 15 склянки; маргарин – 150 г; сіль – 2 щіпки; яйце – 4 шт. Приготування У глибокій ємності з'єднуємо сіль з маргарином і вливаємо холодну воду. Ставимо посуд на слабкий вогонь, нагріваємо і кип'ятимо. Після цього знімаємо з плити і невеликими порціями всипаємо борошно. Знову відправляємо тісто на вогонь і перемішуємо до отримання однорідної в'язкої маси. Після цього охолодити його, злегка збиваємо і відставляємо в сторону. На деко викладаємо папір, промазану маслом, і за допомогою кондитерського шприца вичавлюємо потроху тісто, формуючи еклери. Відправляємо тістечка в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо її до мінімуму і підсушуємо еклери ще протягом 15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, а потім наповнюємо їх будь-якою начинкою на ваш смак.
Рецепт еклерів з заварним кремом
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; вода – 1 ст.; яйце – 4 шт.; масло вершкове – 100 г. Для заварного крему:
жовтки – 5 шт; молоко – 500 мл; цукор – 150 г; ванілін; борошно – 2 ст. ложки. Приготування У каструлю наливаємо холодну воду, викладаємо туди вершкове масло, додаємо сіль і доводимо до закипання на середньому вогні. Потім всипаємо частинами борошно і перемішуємо до повного розчинення. Через 5 хвилин маса почне трохи темніти і відразу знімаємо її з плити. Трохи охолоджуємо тісто, вводимо яйця
і ретельно розмішуємо. Перекладаємо його в кондитерський мішок і вичавлюємо невеликі кульки на деко, застелене пергаментом. Відправляємо заготовки в духову шафу, попередньо прогрітий до температури 200 градусів. Випікаємо тістечка 20 хвилин, а потім виймаємо і залишаємо остигати.
Для приготування крему жовтки розтираємо з цукром і в окремій мисці кип'ятимо молоко. Потім виливаємо в нього яєчну масу і розмішуємо. Не знімаючи посуд з вогню, додаємо просіяне борошно і уварюють до загусання. Після цього знімаємо крем і вливаємо трохи холодного молока. Охолоджуємо його, а потім начиняємо кожен еклер, використовуючи кондитерський мішок.