Тісто для еклерів
Еклери , приготовлені в домашніх умовах, виходять особливо ніжними і неймовірно смачними. Слідуючи простим рекомендаціям, зробити такий десерт зможете і ви. А наші рецепти допоможуть вам в цьому і розкриють секрети заварного тіста для еклерів. Адже найголовніше – це спекти основу, яку ви зможете наповнити будь-яким кремом на ваш смак.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 160 г;
свіжі курячі яйця – 3-4 шт.;
вода фільтрована – 200 мл;
масло вершкове – 100 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Фільтровану воду прогріваємо до кипіння, додаємо дрібку солі і вершкове масло і перемішуємо до його повного розтоплення. Додаємо просіяне борошно і безперервно інтенсивно перемішуємо. Витримуємо заварне тісто на мінімальному вогні, поки воно не почне відлипати від стінок посуду. Потім вимикаємо плиту і даємо масі трохи охолонути. Тепер вбиваємо по черзі яйця і вимішуємо до однорідності.
Вистилаємо деко фольгою або пергаментом і накладаємо чайною ложкою тісто потроху на достатній відстані один від одного, так як вироби при випіканні збільшуються в обсязі приблизно вдвічі.
Визначаємо деко в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо двадцять хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 градусів і печемо до золотистої рум'яності. По готовності даємо эклерам постояти в духовці ще двадцять хвилин, відкривши її акуратно, випустивши пар і тим самим знизивши температуру, щоб вироби не пригоріли. Такий нехитрий прийом при випіканні необхідний для того, щоб еклери не опало і залишилися повітряними.
Після охолодження основа для еклерів готова і можна приступати до начинки улюбленим кремом.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 200 г;
свіжі курячі яйця – 5-6 шт.;
вода фільтрована – 180 г;
сіль – щіпка.
Приготування
У каструльку наливаємо фільтровану воду, додаємо дрібку солі і вершкове масло і підігріваємо до кипіння. Якщо вода кипить, а масло повністю розтанула, всипаємо просіяне борошно і інтенсивно безперервно заважаємо. Повинен вийти ком заварного тіста. Знімаємо ємність з вогню і остуджуємо масу до 60 градусів.
Тепер самий основний момент при приготуванні тіста по ГОСТу. Нам необхідно 300 грам яєць без шкаралупи, це приблизно 5-6 штук в залежності від розміру. Разбалтываем їх віночком до однорідності, потроху вливаємо в тісто і гарненько розтираємо.
Готове тісто за допомогою кулінарного мішка або шприца видавлюємо на застелений деко і ставимо в заздалегідь прогріту духовку до 210 на десять хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і витримуємо ще 25-30 хвилин або до рум'яності.
Готовій основі для еклерів даємо охолонути, і наповнюємо її кремом.
Як приготувати заварне тісто для еклерів в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Фільтровану воду прогріваємо до кипіння, додаємо дрібку солі і вершкове масло і перемішуємо до його повного розтоплення. Додаємо просіяне борошно і безперервно інтенсивно перемішуємо. Витримуємо заварне тісто на мінімальному вогні, поки воно не почне відлипати від стінок посуду. Потім вимикаємо плиту і даємо масі трохи охолонути. Тепер вбиваємо по черзі яйця і вимішуємо до однорідності.
Вистилаємо деко фольгою або пергаментом і накладаємо чайною ложкою тісто потроху на достатній відстані один від одного, так як вироби при випіканні збільшуються в обсязі приблизно вдвічі.
Визначаємо деко в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо двадцять хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 градусів і печемо до золотистої рум'яності. По готовності даємо эклерам постояти в духовці ще двадцять хвилин, відкривши її акуратно, випустивши пар і тим самим знизивши температуру, щоб вироби не пригоріли. Такий нехитрий прийом при випіканні необхідний для того, щоб еклери не опало і залишилися повітряними.
Після охолодження основа для еклерів готова і можна приступати до начинки улюбленим кремом.
Заварне тісто для еклерів - рецепт по ГОСТу
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо фільтровану воду, додаємо дрібку солі і вершкове масло і підігріваємо до кипіння. Якщо вода кипить, а масло повністю розтанула, всипаємо просіяне борошно і інтенсивно безперервно заважаємо. Повинен вийти ком заварного тіста. Знімаємо ємність з вогню і остуджуємо масу до 60 градусів.
Тепер самий основний момент при приготуванні тіста по ГОСТу. Нам необхідно 300 грам яєць без шкаралупи, це приблизно 5-6 штук в залежності від розміру. Разбалтываем їх віночком до однорідності, потроху вливаємо в тісто і гарненько розтираємо.
Готове тісто за допомогою кулінарного мішка або шприца видавлюємо на застелений деко і ставимо в заздалегідь прогріту духовку до 210 на десять хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і витримуємо ще 25-30 хвилин або до рум'яності.
Готовій основі для еклерів даємо охолонути, і наповнюємо її кремом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Еклери зі згущеним молоком
Еклери зі згущеним молоком – чудовий десерт, який сподобається і дорослим і дітям. Порадуйте себе і гостей чудовою випічкою до чашки чаю і кави.
Тісто для вафельних трубочок
Сьогодні вафельні трубочки з різними наповнювачами вільно продаються в кондитерських відділах магазинів. Однак домашнє ласощі завжди краще.
Заварне тісто для еклерів – рецепт
Свою назву тісто для еклерів отримало завдяки особливій технології приготування, так як воно дійсно заварюється на вогні. Технологія ця не так
Еклери в домашніх умовах
Еклери з начинкою, напевно, пробував кожен. Сьогодні їх готують з абсолютно різними наповненнями. Це може бути і солодкий крем і пікантна сирна
Еклери - рецепт
Чудова ніжна основа та чудовий танучий крем - цими якостями може володіти тільки заварне тістечко або еклер. Смак цього неперевершеного десерту
Заварне печиво
Заварне печиво - це чудовий десерт для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Таке ласощі припаде до душі і дітям, і дорослим. Воно виходить повітряним,