Еклери , приготовлені в домашніх умовах, виходять особливо ніжними і неймовірно смачними. Слідуючи простим рекомендаціям, зробити такий десерт зможете і ви. А наші рецепти допоможуть вам в цьому і розкриють секрети заварного тіста для еклерів. Адже найголовніше – це спекти основу, яку ви зможете наповнити будь-яким кремом на ваш смак.
Як приготувати заварне тісто для еклерів в домашніх умовах?
Інгредієнти: борошно пшеничне – 160 г; свіжі курячі яйця – 3-4 шт.; вода фільтрована – 200 мл; масло вершкове – 100 г; сіль – щіпка. Приготування Фільтровану воду прогріваємо до кипіння, додаємо дрібку солі і вершкове масло і перемішуємо до його повного розтоплення. Додаємо просіяне борошно і безперервно інтенсивно перемішуємо. Витримуємо заварне тісто на мінімальному вогні, поки воно не почне відлипати від стінок посуду. Потім вимикаємо плиту і даємо масі трохи охолонути. Тепер вбиваємо по черзі яйця і вимішуємо до однорідності.
Вистилаємо деко фольгою або пергаментом і накладаємо чайною ложкою тісто потроху на достатній відстані один від одного, так як вироби при випіканні збільшуються в обсязі приблизно вдвічі.
Визначаємо деко в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо двадцять хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 градусів і печемо до золотистої рум'яності. По готовності даємо эклерам постояти в духовці ще двадцять хвилин, відкривши її акуратно, випустивши пар і тим самим знизивши температуру, щоб вироби не пригоріли. Такий нехитрий прийом при випіканні необхідний для того, щоб еклери не опало і залишилися повітряними.
Після охолодження основа для еклерів готова і можна приступати до начинки улюбленим кремом.
Заварне тісто для еклерів - рецепт по ГОСТу
Інгредієнти: борошно пшеничне – 200 г; свіжі курячі яйця – 5-6 шт.; вода фільтрована – 180 г; сіль – щіпка. Приготування У каструльку наливаємо фільтровану воду, додаємо дрібку солі і вершкове масло і підігріваємо до кипіння. Якщо вода кипить, а масло повністю розтанула, всипаємо просіяне борошно і інтенсивно безперервно заважаємо. Повинен вийти ком заварного тіста. Знімаємо ємність з вогню і
остуджуємо масу до 60 градусів.
Тепер самий основний момент при приготуванні тіста по ГОСТу. Нам необхідно 300 грам яєць без шкаралупи, це приблизно 5-6 штук в залежності від розміру. Разбалтываем їх віночком до однорідності, потроху вливаємо в тісто і гарненько розтираємо.
Готове тісто за допомогою кулінарного мішка або шприца видавлюємо на застелений деко і ставимо в заздалегідь прогріту духовку до 210 на десять хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і витримуємо ще 25-30 хвилин або до рум'яності.
Готовій основі для еклерів даємо охолонути, і наповнюємо її кремом.