Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заварне печиво

Заварне печиво

17-01-2015, 16:44
4 040
Заварне печиво
Заварне печиво - прекрасна прикраса будь-якого чаювання. Воно виходить дуже повітряним, в міру солодким і оригінальним.

Рецепт заварного печива


Інгредієнти:

  • вода - 15 склянки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 15 склянки;

  • яйце - 4 шт.;

  • лимонна цедра - за смаком;

  • цукор - за смаком;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Кладемо в каструльку вершкове масло, наливають теплу воду, додаємо сіль і нагріваємо до закипання. Після цього обережно знімаємо посуд з вогню, висипаємо борошно і все швиденько перемішуємо. Потім знову ставимо каструльку на слабенький вогонь і заважаємо масу до тих пір, поки тісто не почне відділятися від стінок.
    Далі трохи охолоджуємо і додаємо в масу по одному яйцю, постійно заважаючи. Кладемо цедру лимона і додаємо за смаком цукор. Замішуємо еластичне і м'яке тісто, а потім за допомогою чайної ложечки висаджуємо його на деко і ставимо в нагріту духовку. Випікаємо солодке заварне печиво при температурі 200 градусів протягом приблизно 40 хвилин.

    Шоколадне печиво з заварного тіста


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 50 г;

  • вода - 70 мл;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 120 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • горіхи - 50 р.


  • Для глазурі:

  • масло вершкове - 30 г;

  • шоколад - 60 г;

  • коньяк - 1 ч. ложка;

  • цукор - 50 р.


  • Приготування
    Наливаємо в посуд воду, кладемо туди масло, сіль і доводимо до кипіння. Далі додаємо борошно і знімаємо з вогню. Заважаємо, поки не вийде однорідна маса. Горіхи заздалегідь заливаємо на 5 хвилин окропом, а потім акуратно знімаємо ножем шкірку, щоб вони горчили. В остигле тісто додаємо поступово по одному яйцю і добре перемішуємо.
    Потім висипаємо подрібнені горіхи і з допомогою кондитерського мішка або викладаємо на деко кульки заварного тіста . Випікаємо печиво при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
    Цим часом розтоплюємо на водяній бані шоколад, додаємо вершкове масло, цукор і коньяк. Готове печиво зацепляем зубочисткою і занурюємо акуратно в глазур.

    Печиво з заварним кремом


    Заварне печиво

    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 50 г;

  • цукор - за смаком;

  • ваніль;

  • борошно;

  • порошковий заварний крем.


  • Приготування
    Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Деко накриваємо папером для випічки. У кухонному комбайні змішуємо цукор, масло і ваніль. Гарненько все перемішуємо, всипаємо борошно і заварний крем . Ретельно вимішуємо еластичне тісто і чайною ложечкою формуємо маленькі кульки. Перекладаємо їх на деко і випікаємо хвилин 12.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадне печиво - рецепт
    Шоколадне печиво - рецепт
    Коли хочеться солоденького - не варто собі відмовляти. Краще спекти хрустке шоколадне печиво, смак якого запам'ятається вам надовго. Рецепти даного
    Лимонне печиво
    Лимонне печиво
    Любите солодощі? Особливо печиво? У цьому випадку ви будете раді дізнатися, що в цій статті ми розповімо вам про дуже смачне ласощі - лимонному
    Печиво без яєць
    Печиво без яєць
    Печиво без яєць - відмінне рішення для тих, у кого алергія або для вегетаріанців. За своїми смаковими якостями воно ні чим не поступається
    Печиво з мармеладом
    Печиво з мармеладом
    Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
    Печиво з какао
    Печиво з какао
    Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
    Птифури - рецепт
    Птифури - рецепт
    Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити