Заварне печиво
Заварне печиво - прекрасна прикраса будь-якого чаювання. Воно виходить дуже повітряним, в міру солодким і оригінальним.
Інгредієнти:
вода - 15 склянки;
масло вершкове - 100 г;
сіль - щіпка;
борошно - 15 склянки;
яйце - 4 шт.;
лимонна цедра - за смаком;
цукор - за смаком;
олія рослинна.
Приготування
Кладемо в каструльку вершкове масло, наливають теплу воду, додаємо сіль і нагріваємо до закипання. Після цього обережно знімаємо посуд з вогню, висипаємо борошно і все швиденько перемішуємо. Потім знову ставимо каструльку на слабенький вогонь і заважаємо масу до тих пір, поки тісто не почне відділятися від стінок.
Далі трохи охолоджуємо і додаємо в масу по одному яйцю, постійно заважаючи. Кладемо цедру лимона і додаємо за смаком цукор. Замішуємо еластичне і м'яке тісто, а потім за допомогою чайної ложечки висаджуємо його на деко і ставимо в нагріту духовку. Випікаємо солодке заварне печиво при температурі 200 градусів протягом приблизно 40 хвилин.
Інгредієнти:
масло вершкове - 50 г;
вода - 70 мл;
сіль - щіпка;
борошно - 120 г;
яйце - 3 шт.;
горіхи - 50 р.
Для глазурі:
масло вершкове - 30 г;
шоколад - 60 г;
коньяк - 1 ч. ложка;
цукор - 50 р.
Приготування
Наливаємо в посуд воду, кладемо туди масло, сіль і доводимо до кипіння. Далі додаємо борошно і знімаємо з вогню. Заважаємо, поки не вийде однорідна маса. Горіхи заздалегідь заливаємо на 5 хвилин окропом, а потім акуратно знімаємо ножем шкірку, щоб вони горчили. В остигле тісто додаємо поступово по одному яйцю і добре перемішуємо.
Потім висипаємо подрібнені горіхи і з допомогою кондитерського мішка або викладаємо на деко кульки заварного тіста . Випікаємо печиво при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Цим часом розтоплюємо на водяній бані шоколад, додаємо вершкове масло, цукор і коньяк. Готове печиво зацепляем зубочисткою і занурюємо акуратно в глазур.
Інгредієнти:
масло вершкове - 50 г;
цукор - за смаком;
ваніль;
борошно;
порошковий заварний крем.
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Деко накриваємо папером для випічки. У кухонному комбайні змішуємо цукор, масло і ваніль. Гарненько все перемішуємо, всипаємо борошно і заварний крем . Ретельно вимішуємо еластичне тісто і чайною ложечкою формуємо маленькі кульки. Перекладаємо їх на деко і випікаємо хвилин 12.
Рецепт заварного печива
Інгредієнти:
Приготування
Кладемо в каструльку вершкове масло, наливають теплу воду, додаємо сіль і нагріваємо до закипання. Після цього обережно знімаємо посуд з вогню, висипаємо борошно і все швиденько перемішуємо. Потім знову ставимо каструльку на слабенький вогонь і заважаємо масу до тих пір, поки тісто не почне відділятися від стінок.
Далі трохи охолоджуємо і додаємо в масу по одному яйцю, постійно заважаючи. Кладемо цедру лимона і додаємо за смаком цукор. Замішуємо еластичне і м'яке тісто, а потім за допомогою чайної ложечки висаджуємо його на деко і ставимо в нагріту духовку. Випікаємо солодке заварне печиво при температурі 200 градусів протягом приблизно 40 хвилин.
Шоколадне печиво з заварного тіста
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Наливаємо в посуд воду, кладемо туди масло, сіль і доводимо до кипіння. Далі додаємо борошно і знімаємо з вогню. Заважаємо, поки не вийде однорідна маса. Горіхи заздалегідь заливаємо на 5 хвилин окропом, а потім акуратно знімаємо ножем шкірку, щоб вони горчили. В остигле тісто додаємо поступово по одному яйцю і добре перемішуємо.
Потім висипаємо подрібнені горіхи і з допомогою кондитерського мішка або викладаємо на деко кульки заварного тіста . Випікаємо печиво при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Цим часом розтоплюємо на водяній бані шоколад, додаємо вершкове масло, цукор і коньяк. Готове печиво зацепляем зубочисткою і занурюємо акуратно в глазур.
Печиво з заварним кремом
Інгредієнти:
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Деко накриваємо папером для випічки. У кухонному комбайні змішуємо цукор, масло і ваніль. Гарненько все перемішуємо, всипаємо борошно і заварний крем . Ретельно вимішуємо еластичне тісто і чайною ложечкою формуємо маленькі кульки. Перекладаємо їх на деко і випікаємо хвилин 12.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадне печиво - рецепт
Коли хочеться солоденького - не варто собі відмовляти. Краще спекти хрустке шоколадне печиво, смак якого запам'ятається вам надовго. Рецепти даного
Лимонне печиво
Любите солодощі? Особливо печиво? У цьому випадку ви будете раді дізнатися, що в цій статті ми розповімо вам про дуже смачне ласощі - лимонному
Печиво без яєць
Печиво без яєць - відмінне рішення для тих, у кого алергія або для вегетаріанців. За своїми смаковими якостями воно ні чим не поступається
Печиво з мармеладом
Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
Птифури - рецепт
Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити