Вернуться назад Распечатать

Заварне печиво

Заварне печиво
Заварне печиво - прекрасна прикраса будь-якого чаювання. Воно виходить дуже повітряним, в міру солодким і оригінальним.

Рецепт заварного печива


Інгредієнти:

  • вода - 15 склянки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 15 склянки;

  • яйце - 4 шт.;

  • лимонна цедра - за смаком;

  • цукор - за смаком;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Кладемо в каструльку вершкове масло, наливають теплу воду, додаємо сіль і нагріваємо до закипання. Після цього обережно знімаємо посуд з вогню, висипаємо борошно і все швиденько перемішуємо. Потім знову ставимо каструльку на слабенький вогонь і заважаємо масу до тих пір, поки тісто не почне відділятися від стінок.
    Далі трохи охолоджуємо і додаємо в масу по одному яйцю, постійно заважаючи. Кладемо цедру лимона і додаємо за смаком цукор. Замішуємо еластичне і м'яке тісто, а потім за допомогою чайної ложечки висаджуємо його на деко і ставимо в нагріту духовку. Випікаємо солодке заварне печиво при температурі 200 градусів протягом приблизно 40 хвилин.

    Шоколадне печиво з заварного тіста


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 50 г;

  • вода - 70 мл;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 120 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • горіхи - 50 р.


  • Для глазурі:

  • масло вершкове - 30 г;

  • шоколад - 60 г;

  • коньяк - 1 ч. ложка;

  • цукор - 50 р.


  • Приготування
    Наливаємо в посуд воду, кладемо туди масло, сіль і доводимо до кипіння. Далі додаємо борошно і знімаємо з вогню. Заважаємо, поки не вийде однорідна маса. Горіхи заздалегідь заливаємо на 5 хвилин окропом, а потім акуратно знімаємо ножем шкірку, щоб вони горчили. В остигле тісто додаємо поступово по одному яйцю і добре перемішуємо.
    Потім висипаємо подрібнені горіхи і з допомогою кондитерського мішка або викладаємо на деко кульки заварного тіста . Випікаємо печиво при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
    Цим часом розтоплюємо на водяній бані шоколад, додаємо вершкове масло, цукор і коньяк. Готове печиво зацепляем зубочисткою і занурюємо акуратно в глазур.

    Печиво з заварним кремом


    Заварне печиво

    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 50 г;

  • цукор - за смаком;

  • ваніль;

  • борошно;

  • порошковий заварний крем.


  • Приготування
    Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Деко накриваємо папером для випічки. У кухонному комбайні змішуємо цукор, масло і ваніль. Гарненько все перемішуємо, всипаємо борошно і заварний крем . Ретельно вимішуємо еластичне тісто і чайною ложечкою формуємо маленькі кульки. Перекладаємо їх на деко і випікаємо хвилин 12.