Заварне печиво - прекрасна прикраса будь-якого чаювання. Воно виходить дуже повітряним, в міру солодким і оригінальним.
Рецепт заварного печива
Інгредієнти: вода - 15 склянки; масло вершкове - 100 г; сіль - щіпка; борошно - 15 склянки; яйце - 4 шт.; лимонна цедра - за смаком; цукор - за смаком; олія рослинна. Приготування Кладемо в каструльку вершкове масло, наливають теплу воду, додаємо сіль і нагріваємо до закипання. Після цього обережно знімаємо посуд з вогню, висипаємо борошно і все швиденько перемішуємо. Потім знову ставимо каструльку на слабенький вогонь і заважаємо масу до тих пір, поки тісто не почне відділятися від стінок.
Далі трохи охолоджуємо і додаємо в масу по одному яйцю, постійно заважаючи. Кладемо цедру лимона і додаємо за смаком цукор. Замішуємо еластичне і м'яке тісто, а потім за допомогою чайної ложечки висаджуємо його на деко і ставимо в нагріту духовку. Випікаємо солодке заварне печиво при температурі 200 градусів протягом приблизно 40 хвилин.
Шоколадне печиво з заварного тіста
Інгредієнти: масло вершкове - 50 г; вода - 70 мл; сіль - щіпка; борошно - 120 г; яйце - 3 шт.; горіхи - 50 р. Для глазурі:
масло вершкове - 30 г; шоколад - 60 г; коньяк - 1 ч. ложка; цукор - 50 р. Приготування Наливаємо в посуд воду, кладемо туди масло, сіль і доводимо до кипіння. Далі додаємо борошно і знімаємо з вогню. Заважаємо, поки не вийде однорідна маса. Горіхи заздалегідь заливаємо на 5 хвилин окропом, а потім акуратно знімаємо ножем шкірку, щоб вони горчили. В остигле тісто додаємо поступово по одному яйцю і добре перемішуємо.
Потім висипаємо подрібнені горіхи і з допомогою кондитерського мішка або викладаємо на деко кульки заварного тіста . Випікаємо печиво при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Цим часом розтоплюємо на водяній бані шоколад, додаємо вершкове масло, цукор і коньяк. Готове печиво зацепляем зубочисткою і занурюємо акуратно в глазур.
Печиво з заварним кремом
Інгредієнти: масло вершкове - 50 г; цукор - за смаком; ваніль; борошно; порошковий заварний крем. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Деко накриваємо папером для випічки. У кухонному комбайні змішуємо цукор, масло і ваніль. Гарненько все перемішуємо, всипаємо борошно і заварний крем . Ретельно вимішуємо еластичне тісто і чайною ложечкою формуємо маленькі кульки. Перекладаємо їх на деко і випікаємо хвилин 12.