Лимонне печиво
Пропонуємо вам приготувати до чаю дуже смачні печеньки, з тонким лимонним ароматом. Їх цитрусовий запах чудово підвищує і настрій і апетит, надає всій випічці аромат свіжості, бадьорості. Якщо прикрасити лимонне печиво розтопленим білим шоколадом або темної глазур'ю, то його цілком можна подати і на святковий стіл.
Інгредієнти:
вершкове масло - 125 г;
лимонний сік - 30 мл;
цукрова пудра - 100 г;
борошно - 1 ст.;
лимонна цедра - 2 ст. ложки;
розпушувач;
яйце - 1 шт.;
сіль - за смаком;
цукор - 3 ст. ложки.
Приготування
Збиваємо міксером масло з цукром до кремоподібної консистенції. Потім вбиваємо яйце до тих пір, поки маса не стане повітряної. Всипаємо борошно, розпушувач, сіль, додаємо лимонний сік і цедру. Вимішуємо однорідне еластичне тісто, накриваємо його рушником і прибираємо на 2 години в холодильник. Цим часом розігріваємо поки до 180°C духовку. Розкачуємо охолоджене тісто в тонкий пласт, вирізаємо склянкою печиво і перекладаємо на змащений маслом деко. Посипаємо зверху цукром і випікаємо протягом 20 хвилин, поки краю не стануть злегка коричневими.
Інгредієнти:
цукор - 2 ст. ложки;
ванільний цукор - 10 г;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 50 г;
борошно - 70 г;
терта лимонна цедра - 1 ч. ложка;
білий шоколад - 50 г;
вершки - 1 ст. ложка.
Приготування
Як приготувати лимонне печиво? Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°C, формочки для печива змащуємо вершковим маслом і відставляємо.
Яйце розбиваємо в миску, додаємо цукор і гарненько збиваємо до утворення пишної білої маси. Кладемо потерту на дрібній тертці лимонну цедру, вливаємо розтоплене масло і перемішуємо до однорідного стану. Рівномірно розподіляємо тісто по формочках і випікаємо в духовці приблизно 10 хвилин. Готове печиво акуратно виймаємо з формочок і поливаємо зверху розтопленим на водяній бані білим шоколадом.
Інгредієнти:
борошно - 120 г;
цукор - 100 г;
сир - 100 г;
лимон - 05 шт.;
вода - 05 ст. ложки;
масло вершкове - 100 г;
яйце - 1 шт.;
розпушувач - 05 ч. ложки;
какао - порошок - 3 ч. ложки.
Приготування
В глибокій чаші змішуємо до однорідної консистенції сир, цукор і яєчний жовток. Додаємо розтоплене вершкове масло, терту цедру лимона, додаємо борошно і розпушувач. Гарненько вимішуємо тісто. Деко застеляємо папером для випічки змащуємо її маслом і руками формуємо з тіста маленькі кульки. Випікаємо їх в розігрітій до 200° духовці протягом 10 хвилин до рум'яного кольору. Потім з'єднуємо какао з водою і покриваємо цією глазур'ю наше печиво.
Інгредієнти:
сметана - 1 ст.;
маргарин - 200 г;
борошно - 600 г;
цукор - 250 г;
сіль - щіпка;
яйце - 2 шт.;
розпушувач - 2 ч. ложки;
ванільний цукор - за смаком.
Для начинки:
цукор - 1 ст.;
лимон - 1 шт.
Приготування
Для приготування лимонного пісочного печива перемішуємо борошно, цукор, сіль, розпушувач і ванільний цукор (за смаком). Потім додаємо розтоплене вершкове масло, яйця, сметану і замішуємо однорідне м'яке тісто. Лимон повністю заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Потім подрібнюємо його в блендері і перемішуємо з цукром. З тіста формуємо невеличкі кульки, викладаємо на змащене деко і робимо в середині невелике поглиблення пальцем. Кожну чашечку наповнюємо начинкою з фрукта і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин. Ось і все, печиво з лимонною начинкою готово!
Рецепт лимонного печива
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо міксером масло з цукром до кремоподібної консистенції. Потім вбиваємо яйце до тих пір, поки маса не стане повітряної. Всипаємо борошно, розпушувач, сіль, додаємо лимонний сік і цедру. Вимішуємо однорідне еластичне тісто, накриваємо його рушником і прибираємо на 2 години в холодильник. Цим часом розігріваємо поки до 180°C духовку. Розкачуємо охолоджене тісто в тонкий пласт, вирізаємо склянкою печиво і перекладаємо на змащений маслом деко. Посипаємо зверху цукром і випікаємо протягом 20 хвилин, поки краю не стануть злегка коричневими.
Печиво з лимонною цедрою
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати лимонне печиво? Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°C, формочки для печива змащуємо вершковим маслом і відставляємо.
Яйце розбиваємо в миску, додаємо цукор і гарненько збиваємо до утворення пишної білої маси. Кладемо потерту на дрібній тертці лимонну цедру, вливаємо розтоплене масло і перемішуємо до однорідного стану. Рівномірно розподіляємо тісто по формочках і випікаємо в духовці приблизно 10 хвилин. Готове печиво акуратно виймаємо з формочок і поливаємо зверху розтопленим на водяній бані білим шоколадом.
Сирно-лимонне печиво
Інгредієнти:
Приготування
В глибокій чаші змішуємо до однорідної консистенції сир, цукор і яєчний жовток. Додаємо розтоплене вершкове масло, терту цедру лимона, додаємо борошно і розпушувач. Гарненько вимішуємо тісто. Деко застеляємо папером для випічки змащуємо її маслом і руками формуємо з тіста маленькі кульки. Випікаємо їх в розігрітій до 200° духовці протягом 10 хвилин до рум'яного кольору. Потім з'єднуємо какао з водою і покриваємо цією глазур'ю наше печиво.
Пісочне печиво з лимонною начинкою
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для приготування лимонного пісочного печива перемішуємо борошно, цукор, сіль, розпушувач і ванільний цукор (за смаком). Потім додаємо розтоплене вершкове масло, яйця, сметану і замішуємо однорідне м'яке тісто. Лимон повністю заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Потім подрібнюємо його в блендері і перемішуємо з цукром. З тіста формуємо невеличкі кульки, викладаємо на змащене деко і робимо в середині невелике поглиблення пальцем. Кожну чашечку наповнюємо начинкою з фрукта і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин. Ось і все, печиво з лимонною начинкою готово!
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквітне печиво
Бісквітне печиво - це ніжне і дуже смачне ласощі, яке можна приготувати за різними рецептами, з різними начинками, глазур'ю, кремами. Хочете
Печиво з мармеладом
Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
Печиво з сиру «Конвертики»
Сирне печиво «Конвертики» - це дивовижне ласощі з дитинства, яке знайоме багатьом. Давайте розберемо кілька простих варіантів створення цього десерту
Печиво з маком
Якщо ви любите домашню випічку, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. І зараз ми розповімо, як приготувати чудове печиво з маком. Ми впевнені, що
Печиво з шоколадного масла
Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів