Вернуться назад Распечатать

Лимонне печиво

Лимонне печиво
Пропонуємо вам приготувати до чаю дуже смачні печеньки, з тонким лимонним ароматом. Їх цитрусовий запах чудово підвищує і настрій і апетит, надає всій випічці аромат свіжості, бадьорості. Якщо прикрасити лимонне печиво розтопленим білим шоколадом або темної глазур'ю, то його цілком можна подати і на святковий стіл.

Рецепт лимонного печива


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 125 г;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • борошно - 1 ст.;

  • лимонна цедра - 2 ст. ложки;

  • розпушувач;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • цукор - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Збиваємо міксером масло з цукром до кремоподібної консистенції. Потім вбиваємо яйце до тих пір, поки маса не стане повітряної. Всипаємо борошно, розпушувач, сіль, додаємо лимонний сік і цедру. Вимішуємо однорідне еластичне тісто, накриваємо його рушником і прибираємо на 2 години в холодильник. Цим часом розігріваємо поки до 180°C духовку. Розкачуємо охолоджене тісто в тонкий пласт, вирізаємо склянкою печиво і перекладаємо на змащений маслом деко. Посипаємо зверху цукром і випікаємо протягом 20 хвилин, поки краю не стануть злегка коричневими.

    Печиво з лимонною цедрою


    Інгредієнти:

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • ванільний цукор - 10 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • борошно - 70 г;

  • терта лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • білий шоколад - 50 г;

  • вершки - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Як приготувати лимонне печиво? Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°C, формочки для печива змащуємо вершковим маслом і відставляємо.
    Яйце розбиваємо в миску, додаємо цукор і гарненько збиваємо до утворення пишної білої маси. Кладемо потерту на дрібній тертці лимонну цедру, вливаємо розтоплене масло і перемішуємо до однорідного стану. Рівномірно розподіляємо тісто по формочках і випікаємо в духовці приблизно 10 хвилин. Готове печиво акуратно виймаємо з формочок і поливаємо зверху розтопленим на водяній бані білим шоколадом.

    Сирно-лимонне печиво


    Інгредієнти:

  • борошно - 120 г;

  • цукор - 100 г;

  • сир - 100 г;

  • лимон - 05 шт.;

  • вода - 05 ст. ложки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • розпушувач - 05 ч. ложки;

  • какао - порошок - 3 ч. ложки.


  • Приготування
    В глибокій чаші змішуємо до однорідної консистенції сир, цукор і яєчний жовток. Додаємо розтоплене вершкове масло, терту цедру лимона, додаємо борошно і розпушувач. Гарненько вимішуємо тісто. Деко застеляємо папером для випічки змащуємо її маслом і руками формуємо з тіста маленькі кульки. Випікаємо їх в розігрітій до 200° духовці протягом 10 хвилин до рум'яного кольору. Потім з'єднуємо какао з водою і покриваємо цією глазур'ю наше печиво.

    Пісочне печиво з лимонною начинкою


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • маргарин - 200 г;

  • борошно - 600 г;

  • цукор - 250 г;

  • сіль - щіпка;

  • яйце - 2 шт.;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • ванільний цукор - за смаком.


  • Для начинки:

  • цукор - 1 ст.;

  • лимон - 1 шт.
  • Лимонне печиво


    Приготування
    Для приготування лимонного пісочного печива перемішуємо борошно, цукор, сіль, розпушувач і ванільний цукор (за смаком). Потім додаємо розтоплене вершкове масло, яйця, сметану і замішуємо однорідне м'яке тісто. Лимон повністю заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Потім подрібнюємо його в блендері і перемішуємо з цукром. З тіста формуємо невеличкі кульки, викладаємо на змащене деко і робимо в середині невелике поглиблення пальцем. Кожну чашечку наповнюємо начинкою з фрукта і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин. Ось і все, печиво з лимонною начинкою готово!