Пропонуємо вам приготувати до чаю дуже смачні печеньки, з тонким лимонним ароматом. Їх цитрусовий запах чудово підвищує і настрій і апетит, надає всій випічці аромат свіжості, бадьорості. Якщо прикрасити лимонне печиво розтопленим білим шоколадом або темної глазур'ю, то його цілком можна подати і на святковий стіл.
Рецепт лимонного печива
Інгредієнти: вершкове масло - 125 г; лимонний сік - 30 мл; цукрова пудра - 100 г; борошно - 1 ст.; лимонна цедра - 2 ст. ложки; розпушувач; яйце - 1 шт.; сіль - за смаком; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Збиваємо міксером масло з цукром до кремоподібної консистенції. Потім вбиваємо яйце до тих пір, поки маса не стане повітряної. Всипаємо борошно, розпушувач, сіль, додаємо лимонний сік і цедру. Вимішуємо однорідне еластичне тісто, накриваємо його рушником і прибираємо на 2 години в холодильник. Цим часом розігріваємо поки до 180°C духовку. Розкачуємо охолоджене тісто в тонкий пласт, вирізаємо склянкою печиво і перекладаємо на змащений маслом деко. Посипаємо зверху цукром і випікаємо протягом 20 хвилин, поки краю не стануть злегка коричневими.
Печиво з лимонною цедрою
Інгредієнти: цукор - 2 ст. ложки; ванільний цукор - 10 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; борошно - 70 г; терта лимонна цедра - 1 ч. ложка; білий шоколад - 50 г; вершки - 1 ст. ложка. Приготування Як приготувати лимонне печиво? Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°C, формочки для печива змащуємо вершковим маслом і відставляємо.
Яйце розбиваємо в миску, додаємо цукор і гарненько збиваємо до утворення пишної білої маси. Кладемо потерту на дрібній тертці лимонну цедру, вливаємо розтоплене масло і перемішуємо до однорідного стану. Рівномірно розподіляємо тісто по формочках і випікаємо в духовці приблизно 10 хвилин. Готове печиво акуратно виймаємо з формочок і поливаємо зверху розтопленим на водяній бані білим шоколадом.
Сирно-лимонне печиво
Інгредієнти: борошно - 120 г; цукор - 100 г; сир - 100 г; лимон - 05 шт.; вода - 05 ст. ложки; масло вершкове - 100 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 05 ч. ложки; какао - порошок - 3 ч. ложки. Приготування В глибокій чаші змішуємо до однорідної консистенції сир, цукор і яєчний жовток. Додаємо розтоплене вершкове масло, терту цедру лимона, додаємо борошно і розпушувач. Гарненько вимішуємо тісто. Деко застеляємо папером для випічки змащуємо її маслом і руками формуємо з тіста маленькі кульки. Випікаємо їх в розігрітій до 200° духовці протягом 10 хвилин до рум'яного кольору. Потім з'єднуємо какао з водою і покриваємо цією глазур'ю наше печиво.
Пісочне печиво з лимонною начинкою
Інгредієнти: сметана - 1 ст.; маргарин - 200 г; борошно - 600 г; цукор - 250 г; сіль - щіпка; яйце - 2 шт.; розпушувач - 2 ч. ложки; ванільний цукор - за смаком. Для начинки:
цукор - 1 ст.; лимон - 1 шт. Приготування Для приготування лимонного пісочного печива перемішуємо борошно, цукор, сіль, розпушувач і ванільний цукор (за смаком). Потім додаємо розтоплене вершкове масло, яйця, сметану і замішуємо однорідне м'яке тісто. Лимон повністю заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Потім подрібнюємо його в блендері і перемішуємо з цукром. З тіста формуємо невеличкі кульки, викладаємо на змащене деко і робимо в середині невелике поглиблення пальцем. Кожну чашечку наповнюємо начинкою з фрукта і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин. Ось і все, печиво з лимонною начинкою готово!