» » Печиво без яєць

Печиво без яєць

Печиво без яєць
Для деяких людей вживання яєць абсолютно неприпустимо - у когось алергія, хтось тримає пост, а хтось просто вегетаріанець. Але люди, що належать до зазначених категорій, теж без сумніву дуже люблять солодке. Як же бути в цьому випадку, адже майже вся випічка в своєму складі містить яйця.
А вихід є, пропонуємо вам рецепти приготування печива без яєць, які зовсім не поступаються за смаком повноцінної випічці.

Вівсяне печиво без яєць


Інгредієнти:

  • цукор - 05 склянки;

  • вівсяні пластівці - 2 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • масло вершкове - 150 г;

  • сода - щіпка;

  • кефір - 2 ст. ложки;

  • ванілін - за смаком;

  • ізюм - за смаком;

  • горіхи - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Спочатку розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з цукром, ваніліном, додаємо кефір і подрібнені вівсяні пластівці, горіхи і родзинки. Потім додаємо борошно, соду і все добре перемішуємо. Тісто для печива без яєць повинно вийти однорідним і не прилипающим до рук. З приготовленої маси тіста скачуємо кульку і прибираємо його на 30 хвилин у холодильник. Потім з тіста формуємо однакові кульки і робимо коржі. Викладаємо печиво без яєць на деко і запікаємо в духовці при 180 градусах приблизно 20 хвилин.

    Сирне печиво без яєць


    Інгредієнти:

  • мармелад - 150 г;

  • сир - 250 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • вершкове масло - 250 г;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Злегка розтоплене вершкове масло розминаємо виделкою. Додаємо сир, додаємо борошно, цукор, сіль і вимішуємо однорідне м'яке тісто. Далі накриваємо його рушником і ставимо на деякий час в холодильник.
    Духовку заздалегідь розігріваємо до 200 градусів, деко застеляємо папером для випічки. З охолодженого тіста формуємо невеличкі кульки, сплющує кожен коржик, і в середину кладемо мармеладний прямокутник. Викладаємо печиво на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку.

    Рецепт пісочного печива без яєць


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • вершкове масло - 125 г;

  • Печиво без яєць

  • цукор - 125 г;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • сода - щіпка;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    У мисці змішуємо звичайний і ванільний цукор. Потім вливаємо молоко додаємо соду. Просіяне борошно заздалегідь розтираємо з маслом до отримання крихти. Потім акуратно вливаємо підготовлене молоко , кладемо трохи майонезу і замішуємо однорідне тісто. Розкачуємо його в пласт, чарочкою або склянкою вирізаємо печиво і випікаємо до золотистого кольору в розігрітій духовці.
    Готове печиво на майонез без яєць акуратно перекладаємо на блюдо і подаємо до чаю або кави.
    Додав: admin | 17-01-2015, 19:27
    Переглядів: 3940