Для деяких людей вживання яєць абсолютно неприпустимо - у когось алергія, хтось тримає пост, а хтось просто вегетаріанець. Але люди, що належать до зазначених категорій, теж без сумніву дуже люблять солодке. Як же бути в цьому випадку, адже майже вся випічка в своєму складі містить яйця.
А вихід є, пропонуємо вам рецепти приготування печива без яєць, які зовсім не поступаються за смаком повноцінної випічці.
Вівсяне печиво без яєць
Інгредієнти: цукор - 05 склянки; вівсяні пластівці - 2 ст.; борошно - 1 ст.; масло вершкове - 150 г; сода - щіпка; кефір - 2 ст. ложки; ванілін - за смаком; ізюм - за смаком; горіхи - за смаком; рослинне масло. Приготування Спочатку розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з цукром, ваніліном, додаємо кефір і подрібнені вівсяні пластівці, горіхи і родзинки. Потім додаємо борошно, соду і все добре перемішуємо. Тісто для печива без яєць повинно вийти однорідним і не прилипающим до рук. З приготовленої маси тіста скачуємо кульку і прибираємо його на 30 хвилин у холодильник. Потім з тіста формуємо однакові кульки і робимо коржі. Викладаємо печиво без яєць на деко і запікаємо в духовці при 180 градусах приблизно 20 хвилин.
Сирне печиво без яєць
Інгредієнти:
мармелад - 150 г; сир - 250 г; борошно - 2 ст.; вершкове масло - 250 г; цукор - 5 ст. ложок; сіль - щіпка. Приготування Злегка розтоплене вершкове масло розминаємо виделкою. Додаємо сир, додаємо борошно, цукор, сіль і вимішуємо однорідне м'яке тісто. Далі накриваємо його рушником і ставимо на деякий час в холодильник.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200 градусів, деко застеляємо папером для випічки. З охолодженого тіста формуємо невеличкі кульки, сплющує кожен коржик, і в середину кладемо мармеладний прямокутник. Викладаємо печиво на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку.
Рецепт пісочного печива без яєць
Інгредієнти: борошно - 250 г; вершкове масло - 125 г; цукор - 125 г; майонез - 2 ст. ложки; молоко - 3 ст. ложки; сода - щіпка; ванілін - за смаком. Приготування У мисці змішуємо звичайний і ванільний цукор. Потім вливаємо молоко додаємо соду. Просіяне борошно заздалегідь розтираємо з маслом до отримання крихти. Потім акуратно вливаємо підготовлене молоко , кладемо трохи майонезу і замішуємо однорідне тісто. Розкачуємо його в пласт, чарочкою або склянкою вирізаємо печиво і випікаємо до золотистого кольору в розігрітій духовці.
Готове печиво на майонез без яєць акуратно перекладаємо на блюдо і подаємо до чаю або кави.