Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заварне тісто для еклерів – рецепт

Заварне тісто для еклерів – рецепт

18-09-2015, 21:00
1 423
Заварне тісто для еклерів – рецепт
Правильне заварне тісто після випічки стає порожнистим і сухим всередині, має хрустку скоринку з коричневим відтінком і в буквальному сенсі тане за рахунок великої кількості масла і яєць. Ми навчимося готувати таке тісто в цьому матеріалі, щоб ваші еклери і профітролі виходили ідеальними з разу в раз.

Класичне заварне тісто для еклерів


Інгредієнти:

  • молоко - 125 мл;

  • вода - 125 мл;

  • вершкове масло - 110 г;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка;

  • борошно - 140 г;

  • яйця - 250 г (близько 5 шт.).


  • Приготування
    Поставте на плиту сотейник з водою, молоком і маслом. Як тільки останнім розійдеться в рідині, а сама молочна суміш почне кипіти, додайте в неї трохи цукру і солі, добре перемішайте і всипте пропущену через сито борошно. Зменшіть вогонь під посудом і «заварюйте» тісто близько хвилини, поки вона не почне залишати на дні і стінках посуду тонку борошнисту плівку. Гаряче тісто перекладіть в окрему ємність і починайте збивати міксером на середній швидкості, порціями вводячи в тісто яйця. Кількість останніх принципово важливо і позначається на тому, наскільки сильно піднімуться еклери під час випікання і як добре утримувати свою форму. На виході ви отримаєте досить в'язке тісто, але воно не повинно бути дуже густим або текучим. Ідеальне тісто буде V-образно звисати з піднятою лопатки. Як тільки необхідна консистенція досягнута, наповніть тістом кондитерський мішок з насадкою і отсадите еклери на пергамент. Поставте порції тіста випікатися в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Сам духова шафа не можна відкривати на протязі приготування, інакше ніжне тісто опаде.
    Рум'яні оболонки для еклерів остудіть і підсушіть не менше години, а лише потім наповнюйте кремом.

    Заварне тісто для еклерів рецепт по ГОСТу


    Інгредієнти:

  • борошно - 190 г;

  • вершкове масло - 90 г;

  • вода - 180 мл;

  • яйця - 5 шт.


  • Приготування
    Підсолити воду і підігрійте її разом із малому, чекаючи моменту, коли останній повністю розтопиться. Дайте рідини дійти до кипіння, а потім всипте до неї борошно. Перемішуючи, підігрівайте борошняний грудку близько хвилини, а потім перекладіть в окрему ємність і злегка остудіть. Постійно опрацьовуючи тісто міксером, почніть порціями вводити в нього яйця. Однорідне тісто з допомогою мішка отсадите на пергамент і випікайте перші 10 хвилин при 220 градусах, а потім потримайте в духовці 25 хвилин при 180.

    Шоколадне заварне тісто для еклерів – рецепт


    Інгредієнти:

  • вода - 240 мл;

  • вершкове масло - 115 г;

  • борошно - 120 г;
  • Заварне тісто для еклерів – рецепт

  • какао-порошок - 35 г;

  • розчинна кава - 1/4 ч. ложки;

  • яйця - 4 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати заварне тісто для еклерів, поставте духовку розігріватися до 220 градусів, застеліть пару листів пергаментом і вже потім приступайте до тесту. Змішайте всі сухі складові разом: пропущену через сито борошно, кава і какао. У воді розтопіть вершкове масло, а коли розчин дійде до кипіння, всипте до нього суху суміш і швидко розмішайте. Ком з тіста перекладіть в окрему ємність і охолодіть перед додаванням яєць, щоб вони не згорнулися. Орудуючи міксером включеним на середню потужність, почніть збивати тісто порціями додаючи до нього яйця. Як тільки всі яйця будуть введені, перекладіть заварне тісто в кондитерський мішок з будь-яким наконечником і отсадите порції на пергамент. Помістіть деко в духовій шафі на 25-30 хвилин або до зарум'янювання еклерів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирний крем для еклерів
    Сирний крем для еклерів
    Напевно всі пробували заварне тістечко або еклер. І навіть багато їх готують самостійно. Найбільш поширеним наповненням для цього ласощі є варена
    Тісто для вафельних трубочок
    Тісто для вафельних трубочок
    Сьогодні вафельні трубочки з різними наповнювачами вільно продаються в кондитерських відділах магазинів. Однак домашнє ласощі завжди краще.
    Еклери в домашніх умовах
    Еклери в домашніх умовах
    Еклери з начинкою, напевно, пробував кожен. Сьогодні їх готують з абсолютно різними наповненнями. Це може бути і солодкий крем і пікантна сирна
    Еклери - рецепт
    Еклери - рецепт
    Чудова ніжна основа та чудовий танучий крем - цими якостями може володіти тільки заварне тістечко або еклер. Смак цього неперевершеного десерту
    Тісто для еклерів
    Тісто для еклерів
    Напевно, кожен пробував заварне тістечко або невеликі еклери з різноманітними начинками і всі знають, що це ласощі так любимо багатьма за його ніжну
    Заварні еклери
    Заварні еклери
    Еклери - це смачні тістечка начинені кремом. І сьогодні ми детально розповімо, як їх приготувати з заварним кремом. Таке дивовижне ласощі неодмінно