Як зробити морозиво «Пломбір» в домашніх умовах?
Сумуєте за смаком справжнього пломбіру, яким смакували у дитинстві? Так, дійсно, знайти такий же у продажу сьогодні не представляється можливим. Виробники давно користуються для його приготування рецептами, далеко отошедшими від суворих нормативів радянської епохи.
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити морозиво «Пломбір» в домашніх умовах і ви, приготувавши його самі, зможете знову насолодитися неповторним смаком ласощі.
Інгредієнти:
жовтки курячих яєць – 5 шт.;
цукровий пісок – 450 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
вершкове масло – 100 г;
картопляний крохмаль – 12 м;
молоко – 1000 мл;
Приготування
Вливаємо Молоко в кухлик або невелику каструльку, залишивши приблизно сто мілілітрів, і розігріваємо до кипіння. Додаємо шматочки вершкового масла і розмішуємо до його розчинення. Жовтки розтираємо хорошенечко з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо картопляний крохмаль, що залишився молоко і перемішуємо до однорідності. У підігріте до температури кипіння молоко з маслом потроху вливаємо яєчну масу і постійно перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Знову прогріваємо до загустіння і вимикаємо плиту. Посуд з отриманою сумішшю ставимо в ємність з крижаною водою і заважаємо, поки маса не стане теплою. Остиглу суміш перекладаємо в форму і визначаємо в морозильну камеру на кілька годин. Щогодини розмішуємо морозиво виделкою або вінчиком для запобігання утворення кристалів льоду.
Інгредієнти:
свіжі жовтки – 4 шт.;
цукрова пудра – 110 г;
ванільна паличка – 1 шт.;
вершки жирності 38% – 350 мл;
молоко жирністю 6% – 250 мл;
Приготування
Жовтки розтираємо з цукровою пудрою до посветления. З ванільною палички виймаємо насіння і додаємо їх в молоко, налите в каструльку. Підігріваємо його до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в яєчну суміш, безперервно заважаючи. Ставимо масу знову на плиту і прогріваємо до 85 градусів, помішуючи. Тепер даємо охолонути до кімнатної температури, і прибираємо в холодильник на дев'яносто хвилин. Холодні вершки наливаємо в охолоджений посуд і збиваємо до щільної піни. Тепер акуратно з'єднуємо їх з молочно-жовтковою сумішшю, виливаємо у форму і ставимо в морозильну камеру. Щогодини збиваємо масу міксером, повторивши таку процедуру приблизно три рази. Останній раз, коли маса загусне, розбиваємо її виделкою або перемішуємо ложкою і даємо остаточно заморозитися.
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити морозиво «Пломбір» в домашніх умовах і ви, приготувавши його самі, зможете знову насолодитися неповторним смаком ласощі.
Морозиво «Пломбір» на молоці і маслі без вершків
Інгредієнти:
Приготування
Вливаємо Молоко в кухлик або невелику каструльку, залишивши приблизно сто мілілітрів, і розігріваємо до кипіння. Додаємо шматочки вершкового масла і розмішуємо до його розчинення. Жовтки розтираємо хорошенечко з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо картопляний крохмаль, що залишився молоко і перемішуємо до однорідності. У підігріте до температури кипіння молоко з маслом потроху вливаємо яєчну масу і постійно перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Знову прогріваємо до загустіння і вимикаємо плиту. Посуд з отриманою сумішшю ставимо в ємність з крижаною водою і заважаємо, поки маса не стане теплою. Остиглу суміш перекладаємо в форму і визначаємо в морозильну камеру на кілька годин. Щогодини розмішуємо морозиво виделкою або вінчиком для запобігання утворення кристалів льоду.
Морозиво «Пломбір» по ГОСТу в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Жовтки розтираємо з цукровою пудрою до посветления. З ванільною палички виймаємо насіння і додаємо їх в молоко, налите в каструльку. Підігріваємо його до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в яєчну суміш, безперервно заважаючи. Ставимо масу знову на плиту і прогріваємо до 85 градусів, помішуючи. Тепер даємо охолонути до кімнатної температури, і прибираємо в холодильник на дев'яносто хвилин. Холодні вершки наливаємо в охолоджений посуд і збиваємо до щільної піни. Тепер акуратно з'єднуємо їх з молочно-жовтковою сумішшю, виливаємо у форму і ставимо в морозильну камеру. Щогодини збиваємо масу міксером, повторивши таку процедуру приблизно три рази. Останній раз, коли маса загусне, розбиваємо її виделкою або перемішуємо ложкою і даємо остаточно заморозитися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатне морозиво
У цій статті розповімо, як зробити вельми незвичайний десерт - томатне морозиво. Зовсім недавно таке ласощі користувався досить великою популярністю.
Як приготувати морозиво в домашніх умовах?
Напевно всі діти люблять морозиво, та й багато дорослих не проти поласувати, особливо спекотним літом. Особливо приємно, якщо цей прохолодний десерт
Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт
Найпопулярнішим напоєм в літню спеку у всі часи було морозиво. Ідеальний варіант порадувати малечу смачним морозивом без шкідливих добавок -
Рецепт морозива «Пломбір» в домашніх умовах
Навіть найдорожче і популярний морозиво значно поступається ласощів, приготовленому самостійно, в домашніх умовах. Тим більше, що рецептів його
Як зробити морозиво з молока?
Що може бути приємніше, ніж охолодитися в літню спеку справжнім, якісним морозивом, натуральність інгредієнтів якого ви можете бути впевненим на всі
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів